Etiket: Destek

Ekonomi

AB’den Ukrayna Planı’na onay

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya ülkenin savaş sonrası toparlanması, yeniden inşası ve modernizasyonu ile AB’ye katılım süreci kapsamında gerçekleştirmeyi planladığı reformlar için gelecek 4 yıl boyunca düzenli ödeme yapılmasını öngören “Ukrayna…

Gündem

Lider Tugay, İzmir tarımının yol haritasını açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yapılan canlı yayında İzmir tarımının yol haritasını anlattı.

Gündem

Lider Altay 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü Kutladı

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ederek, çiftçilere bol ve bereketli bir dönem diledi.

Gündem

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘Deştin’e çimento fabrikası yaptırmayacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, mücadeleleri ile anılan Deştin halkı ile köy okulunda bir ortaya geldi.

Gündem

Tarım desteklerimizle Türkiye’ye örnek olduk

Büyükşehir’in Çiftçi Şenliğinde konuşan Lider Büyükakın, toplam pahası 1 milyar TL olan 72 farklı projeyle Kocaeli’de tarıma dayanak olduklarını söyledi

Gündem

Büyükakın: Çiftçimize 5 yılda 1 milyar TL takviye sağladık

Büyükşehir’in “9. Çiftçi Şenliği”, Gebze’de Lider Büyükakın, protokol ve çiftçilerin iştirakiyle gerçekleşen kortejle başladı

Ekonomi

Ege Bölgesi’nin kimyevi unsurlar ihracatı 6 milyar doları aşıyor

Türkiye’de ihracat 27 kesimde kayda alınırken, Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altında 12 ihracatçı birliği bulunuyor. Ege İhracatçı Birlikleri’nde temsil edilmeyen bölümler içinde ihracatta en güçlü olan bölüm Kimya dalı.

Eğitim

Lider Altay: “Öğrencilere Yönelik Toplumsal Dayanağımız Yıllık 126,5 Milyon Lira”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sevgi, merhamet ve şefkat kenti Konya’da toplumsal belediyecilik alanında örnek çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yalnızca öğrencilere yönelik yaptıkları toplumsal dayanak fiyatının yıllık 126 milyon 446 bin lira olduğunu söyledi.

Eğitim

Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Dayanak Programı” toplantısına katıldı

Araştırma Üniversiteleri Takviye Programı (ADEP) Kıymetlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin konut sahipliğinde yapıldı.

Ekonomi

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi

Enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tarım

Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70’i ayni, yüzde 30’u da nakit olarak kullanabilecek.

Sağlık

Zerdeçalın 11 yararı

Ana vatanı Çin ve Hindistan olan zerdeçal; öksürük, soğuk algınlığı üzere üst teneffüs yolu hastalıkları başta olmak üzere deri hastalıklarından eklem rahatsızlıklarına kadar çok geniş bir alanda kullanılıyor.

Ekonomi

ABD’den Ukrayna’ya 6 milyar dolarlık yeni ek askeri yardım

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna’ya uzun dönemde 6 milyar dolar değerinde yeni bir ek askeri yardım paketi sağlanacağını bildirdi.

Ekonomi

Sistem Küresel: “Yeşil dönüşüm gerçekleştirmek isteyen şirketlerin, devlet dayanaklarından yararlanmasını sağlıyoruz”

Teknoloji, mühendislik ve üretim şirketleri başta olmak üzere, katma pahalı üretim hedefleyen her ölçekten şirkete büyüme odaklı iş servisleri ve danışmanlığı sunan Sistem Küresel, şirketlerin, yeşil dönüşüm süreçlerini hızlandırmaya yönelik devlet dayanaklı projelerden ve teşvik programlarından aktif bir formda yararlanmasını sağlıyor.

Ekonomi

NEOHUB ve Oxentia sürdürülebilirlik odaklı teşebbüsler için hızlandırma programı TRUK’ı başlattı

DenizBank’ın yeni jenerasyon iştiraki NEOHUB ve Birleşik Krallık’ta inovasyon ve teknoloji alanında faaliyet gösteren Oxford Küresel Danışmanlık Şirketi Oxentia, sürdürülebilirlik odaklı teşebbüslerin global pazarlara açılmasını destekleyen memleketler arası teşebbüs hızlandırma programı TRUK Accelerator için iş birliği yaptı. 

Ekonomi

Biden’dan TikTok yasağına onay

ABD Başkanı Joe Biden, içinde Ukrayna’ya 61, İsrail’e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini imzaladı. Biden’ın imzaladığı paketle TikTok’un ABD’de yasaklanmasının da önü açılıyor.

Eğitim

Koruyucu Aile Sayısında Artış: 10 Bin 84 Çocuk Sevgiyle Büyüyor!

Koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayısı 10 bin 84’e ulaştı! Bu sayede sevgi dolu yuvalarda büyüyen çocuklarımızın sayısı her geçen gün artıyor.

Eğitim

SosyalBen’den Çocuklara: Marifet Geliştirme Merkezi

SosyalBen Vakfı, afet periyodu çalışmaları kapsamında Umut Tırı’nın akabinde, sarsıntıdan etkilenen çocuklar için iki Maharet Geliştirme Merkezi (BEGEM) hayata geçirdi.

Ekonomi

TEB, tam 10 yıldır girişimcilik ekosistemini güçlendiriyor

Türk İktisat Bankası (TEB), sürdürülebilir ekonomik büyümeyi desteklemek emeliyle girişimcilik ve inovasyona odaklanarak 2013’te hayata geçirdiği Teşebbüs Bankacılığı ile ülke genelinde inovatif iş fikirlerini iktisada kazandırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek için çalışıyor.

Ekonomi

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yardım paketini onayladı

ABD Senatosu, içinde Ukrayna’ya 61 ve İsrail’e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onaylayarak Beyaz Saray’a gönderdi.

Eğitim

EY, sarsıntı bölgesindeki öğrencilerin kesintisiz eğitime erişimi için dayanaklarını sürdürüyor

Memleketler arası danışmanlık, kontrol ve vergi hizmetleri şirketi EY, geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan sarsıntılardan etkilenen bölgede eğitimin kesintisiz sağlanması, çocuklara ve gençlere yönelik eğitim fırsatlarının desteklenmesi ismine milletlerarası yardım kuruluşu olan Save the Children ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Eğitim

TEGV çocuklara nitelikli eğitim dayanağı için Maraton İzmir’de

29 yıldır çağdaş jenerasyonların yetişmesi için nitelikli eğitim takviyesi sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 21 Nisan’da düzenlenecek olan Maraton İzmir’e katılıyor. Maratonda koşanlar “Bir Çocuk Değişir Türkiye Gelişir” kampanyasıyla adımlarını nitelikli eğitim takviyesine dönüştürebilecekler. 8 Nisan’da bağışa açılan kampanyaya 6 Mayıs’a kadar takviye olunabilecek.

Gündem

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Aktiflik Başladı

İnegöl Belediyesi’nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlediği 6. Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri bu sabah başladı. 2 gün açık kalacak olan, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yol gösterecek aktiflikte 21 üniversite ile 12 meslek standı yer alıyor.

Gündem

Mahallî Seçim Sonrası Belediyelere Çağrı!

Tabiat Derneği, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimi sonrası belediyeler için bir davet yayınladı. Davet, tüm canlılar için tabiat hakkı, kent hakkı, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitliliğe dair yapılması gerekenleri barındırıyor.