Etiket: Enerji

Ekonomi

Biden, Rusya’dan uranyum ithalatını yasakladı

Biden, nükleer yakıt için Rusya’dan uranyum ithalatını yasaklayan yasa tasarısını imzaladı.

Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İSKİ Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni’nde konuştu

 İstanbul’un geleceğinin planlı, projeli, yanlışsız yatırımlarla teminat altına alınabileceğine ve problemlerin bu formda çözülebileceğine vurgu yapan İmamoğlu, “Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir.

Enerji

Güneş enerjisi kurulu gücünde rekor artış

Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü nisanda önceki aya göre yaklaşık 1,3 gigavat artış kaydederek rekor kırdı.

Enerji

İş Enerji: İki farklı enerji santralini bünyemize katmayı değerlendiriyoruz

İş Enerji Genel Müdürü Kayahan Karadaş, yakın bir tarihte 2 farklı enerji santralini bünyelerine katmayı değerlendirdiklerini belirterek, “İş Enerji olarak 2025 yıl sonu itibarıyla 2 bin megawatlık bir üretim portföyüne ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ekonomi

“Yeşil Çelik Zirvesi’ İstanbul’da toplandı

SteelData organizasyonu ile gerçekleştirilen “Yeşil Çelik Zirvesi – Green Steel Summit 2024”te, Türkiye çelik sanayiinde karbonsuzlaşmanın dünya ticaretine etkileri ele alındı. Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ve Tosyalı Holding Yönetim…

Ekonomi

Küresel Yatırımlarını Artıran Aksa Güç Güçlü Finansal Performansını Sürdürdü

Türkiye’nin en büyük halka açık hür elektrik üreticisi Aksa Güç, 2023 yılı konsolide finansal sonuçlarını duyurdu.

Ekonomi

Şişecam, Global Tedarikçi Zirvesi’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi

Şişecam, “Değişimi Hızlandırmak İçin İş Birliği” teması ile düzenlediği Şişecam Global Tedarikçi Zirvesi’nde iş ortaklarıyla bir araya geldi.

Enerji

Türkiye’de elektrik üretiminde yenilenebilirin payı yüzde 42’ye ulaştı

Küresel elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı 2023’te ilk kez yüzde 30’u aşarken, Türkiye elektriğinin yüzde 42’sini bu kaynaklardan üreterek küresel ortalamanın üzerine çıktı. Küresel elektrik üretiminde yenilenebilir enerji…

Ekonomi

Karpowership, Petrobras ile Amerika’da proje geliştirecek

Türk enerji şirketi Karpowership ve Brezilya’nın petrol şirketi Petrobras, Amerika’da doğalgaz projeleri gerçekleştirmek amacıyla anlaşma imzaladı.

Enerji

İş Enerji ile Göktekin Enerji arasında işbirliği

İş Bankası’nın yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji, Göktekin Enerji’nin sahibi olduğu Metafor RES ile Yakaağzı RES’e ilişkin hisselerin tamamını devralarak kurulu gücünü 1.000 MW’a çıkardı.

Gündem

Çorlu Belediyesi Hibe Projesi İçin İmzalar Atıldı

Çorlu Belediyesi ve Merkezi Proje Yönetim Ajansı ile gerçekleştirilen “Çorlu Belediyesi’nde Küçük Ölçekli Yenilenebilir Güç Uygulaması ve Güç Dönüşümü Hibe Projesi” tanıtım ve imza merasimi düzenlendi.

Ekonomi

Eşarj, 1 Milyon Şarjlanmaya Ulaştı

Geçtiğimiz yıl yarım milyon şarjlanma ile bölümüne liderlik eden Eşarj, giderek artan elektrikli araç kullanımı ile bir arada kısa müddette 1 milyon şarjlanmaya ulaştı.

Ekonomi

ABD’den Exxon Mobil açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Amerikan Exxon Mobil şirketi ile görüşmesine ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa ülkelerinin enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve Rusya’ya bağımlılıklarının azaltılmasında Türkiye’nin önem taşıdığını bildirdi.

Teknoloji

Samsung işletmeler için iklimlendirme sistemlerinde inovatif teknolojileriyle fark yaratıyor

İklimlendirme sistemleri alanında yenilikçi teknolojiler, eserler ve hizmetler geliştirmeye devam eden Samsung Electronics, DVM S2 dış ünitesinin yapay zeka özellikleriyle WindFree™ tecrübesinin uygulama alanlarını genişletiyor.

Gündem

Selçuklu Belediyesi’nin güç verimliliği ve etraf muhafaza faaliyetleri kapsamında yaptığı çalışmalarından biri olan Bağrıkurt GES projesinde güç üretimine başlandı

Selçuklu Belediyesi tarafından Bağrıkurt Mahallesi’nde 45 bin metrekare alan üzerine üretimi tamamlanan Bağrıkurt Güneş Gücü Santralinde elektrik üretimi başladı.

Güncel

Muzlu Yulaflı Smoothie

Enerji dolu günler için muz ve yulafın mükemmel uyumu! Sabahları canlandıran, sağlıklı ve çocuklar için eğlenceli muzlu yulaflı smoothie tarifini keşfedin.

Gündem

Lider Cemil Tugay, Çin’in Gansu Eyaleti heyetini ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti Gansu Vilayet Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Denizaşırı Dostluk Derneği Başkanı Sun Xuetao başkanlığındaki heyeti ağırladı. Çin ile birçok alanda ikili bağları daha da güçlendireceklerini belirten Lider Tugay, “Yeni iş birliklerine açığız. Turizm, tarım, güneş gücü ya da yenilenebilir güç mevzularında ortak çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Ekonomi

UEA: 2030 hedefleri için batarya kurulumlarının hızlanması gerekiyor

Batarya teknolojilerindeki büyüme, geçen yıl neredeyse tüm temiz enerji teknolojilerindeki büyümeyi geride bırakırken, iklim değişikliğiyle mücadelede 2030’a yönelik hedeflere ulaşılabilmesi için dünyadaki batarya kurulumlarının büyük ölçüde…

Ekonomi

BİM 18. GES Yatırımını Devreye Aldı

BİM, yaşanabilir bir etraf ve sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir güç yatırımlarına sürat kesmeden devam ediyor.

Ekonomi

Jeotermal Yatırımlara İlgi Artıyor

Türkiye’nin jeotermal kapasitesinin son 10 yılda yapılan yatırımlarla 30 megavattan 1.700 megavata çıktığını söyleyen Geo Energy Holding (GEH) Ceo’su Selçuk Ilıkcan, YEKDEM tarifesinde jeotermalin 2010-2020 yıllarında dolar bazlı yatırım muhtemelliğine kavuşması ile dünyada en büyük sıçramayı Türkiye’nin yaptığını söyledi.

Ekonomi

Chint Power’dan Türkiye’nin En Büyük Mikro Şebeke Uygulamalı Depolamalı Güneş Gücü Tesisi

Chint Power, bağımsız petrol ve gaz şirketi olan ARAR Petrol ve yenilenebilir güç dalında uçtan uca güç tahlilleri sağlayan ESEN Elektrik ile iş birliği muahedesi imzaladı.

Ekonomi

Borusan EnBW Güç Yeni Yatırımlarının Rüzgar Türbinleri için Nordex Grubu’yla Anlaştı

Borusan Küme şirketlerinden Borusan EnBW Güç, Türkiye’deki yeşil güç dönüşümüne verdiği takviyesi yeni yatırımları ile sürdürüyor. 

Teknoloji

Samsung TV’ler SmartThings ile akıllı ömrü konutunuza getiriyor

Samsung, SmartThings platformuyla akıllı konut idaresini baştan sona yine şekillendiriyor. Samsung TV’ler, bu yenilikçi ekosistemin merkezinde yer alarak, birçok aygıtın birbiriyle irtibat halinde olmasını sağlıyor.

Ekonomi

Avrupa’nın Birinci Tier-1 PV Modül Fabrikası Türkiye’de Açılıyor

Türkiye’deki yatırımlarını büyüterek faaliyetlerine sürat kesmeden devam eden Chint Küme iştiraklerinden olan Chint Green Energy, Astronergy ve Chint Power, 4-6 Nisan 2024 tarihleri ortasında gerçekleşen Solarex Fuarı’nda 729 m2’lik en büyük stant alanında gerçekleştirdiği aktiflik ile konuklarını ağırladı.