Etiket: Gazze

Gündem

Konya Büyükşehir Çatısı Altındaki Kudüs Çalışma Kümesi “Gazze’nin Gazetecileri” Konferansı Düzenledi

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istekli üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Kümesi, “Gazze’nin Gazetecileri” bahisli konferans düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta müellif Ersin Çelik, gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, muhabirler Turgut Alp Boyraz ve Mücahit Aydemir’in katıldığı konferansta İsrail’in Gazze’de dünyanın gözü önünde gazetecilere yönelik işlediği insanlık hatası konuşuldu.

Gündem

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere yönelik sürdürdüğü ölümcül akınlara karşı bir kere daha harekete geçti

Öğrenciler İsrail’in saldırgan tavrını Buca Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen protesto yürüyüşü ve basın açıklaması ile kınarken, bir grup öğrenci de İlahiyat Fakültesi bahçesinde kurdukları çadırlar ile zulme karşı direniş başlattılar.

Gündem

Tüm belediye hizmetlerimizle Gazze’de olacağız

Lider Büyükakın, KO-MEK’in Çayırova standında Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti, Gazze ile Kocaeli’nin kardeş kent olacağını söyledi

Gündem

Kızılay’ın Gazze Gemisi Mısır’a Ulaştı

Türkiye’den uğurlanan ve Gazze halkına umut olan Kızılay’ın 7. Güzellik Gemisi Ramazan öncesinde Mısır’a ulaştı. Türk Kızılay Genel Lideri Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ile bölgedeki Kızılay takımı tarafından karşılanan yardım gemisindeki acil gereksinim materyalleri bir an evvel Gazze halkına ulaştırılmak TIR’lara yükleniyor.

Dünya

Gazze’de 2 çocuk daha sıvı kaybı ve açlıktan öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, soykırımcı İsrail’in saldırılarıyla halkı aç ve susuz bırakarak insani bir felakete sebep olduğu Gazze’de 2 çocuğun daha açlıktan hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’dan Gazze açıklaması: Topraklarının büyüklüğü azaltılmamalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Gazze terörizm için bir platform olamaz. İsrail’in Gazze’yi yeniden işgali söz konusu olmamalıdır. Gazze topraklarının büyüklüğü azaltılmamalı” dedi.

Dünya

İsrail’den yeni katliam saldırısı! Sinsi ‘Ezan’ planı! Çok sayıda Filistinli öldü

İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde sivillerin sığındığı binaya düzenlediği saldırıda 24 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, camileri hedef alarak ezan seslerini susturmayı hedefliyor.