Etiket: Hisse

Ekonomi

Enerji devinin hisseleri rekor kırdı

İngiliz enerji devi Shell’in hisseleri, rakibi olan BP’nin aksine çeyreklik kârının tahminleri aşmasıyla rekor seviyeye tırmandı.

Piyasalar

Küresel piyasalarda teknoloji rallisi

Satış ve kar beklentileri analist tahminlerini aşan ve ABD tarihinin en büyük hisse geri alım programını açıklayan Apple vadeli piyasada yüzde 8’e yakın yükseldi. Karar ABD’de ve Asya’da teknoloji hisselerini yukarı çekti.

Piyasalar

Küresel piyasalarda ‘sıkı çerçevede ralli’ teması

Bu yıl için ABD faiz indirimi beklentilerinin giderek ötelenmesiyle hisse iyimseri analistlere göre büyüme teması hisse senetlerini yukarı taşıyacak. 

Ekonomi

Koton halka arz oluyor

Koton’un halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. 30 Nisan ile 2-3 Mayıs tarihlerinde hisse başına 30,50 TL’den talep toplanacak. Koton’un halka açıklık oranının %16,5 olması planlanıyor.

Piyasalar

Küresel piyasalara teknoloji dopingi

Microsoft ve Alphabet’in gelirleri yapay zeka yatırımlarının desteğiyle beklentileri aştı.

Piyasalar

Mart’ta yabancının en çok alım-satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar Yıldız ve Ana Pazar’da Mart ayında net 61,6 milyon dolarlık alım yaptı.

Ekonomi

GE Aerospace, GE Vernova Bölünme Sürecinin Tamamlanmasının Akabinde Bağımsız, Yatırım Sınıfı Halka Açık Şirket Olarak Faaliyete Başlıyor

GE Aerospace (NYSE: GE), bugün, GE Vernova ayrılmasının tamamlanmasının akabinde uçuşun geleceğini tanımlayan, bağımsız halka açık bir şirket olarak resmen faaliyete geçtiğini duyurdu.

Ekonomi

Kuveyt Türk 2024 yılı genel şura toplantısını gerçekleştirdi

Türkiye’nin öncü iştirak finans kuruluşu Kuveyt Türk, 2024 yılı genel şura toplantısını, üst idarenin ve hissedarların iştirakiyle gerçekleştirdi.

Borsa

İş GYO (ISGYO) 2023 Yılı 4. Çeyrek Bilançosunu Açıkladı. İşte Detaylar…

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ISGYO) 2023 yılı dördüncü çeyrek bilançosunu 23 Şubat 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaştı.

Halka Arz

Alves Kablo (ALVES) halka arz sonuçları açıklandı mı? ALVES kaç lot verdi? 2024 24 Şubat

Borsa İstanbul’da halka arz fırtınası geride bıraktığımız haftada 2 yeni şirket ile devam etti. Alves Kablo San. ve Tic. A.Ş.’nin (ALVES) 22-23 Şubat 2024 tarihlerinde halka arz için talep topladı. Talep toplama işlemleri 23 Şubat günü 18.00’da sona erdi. Büyük ilgi görmesi beklenen halka arza katılan yatırımcılar sonuçların açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Peki Alves Kablo halka arzı halka arz sonuçları açıklandı mı? ALVES halka arzda bireysel yatırımcıların hesabına kişi başı kaç lot düştü? İşte cevaplar…

Halka Arz

SPK’nin onayladığı halka arzlar, Nvidia coşkusu, Reddit’in halka arz başvurusu: Piyasalarda neler oluyor?

SPK’nin onayladığı halka arzlar, Nvidia coşkusu, Reddit’in halka arz başvurusu: Piyasalarda neler oluyor?