Etiket: İlaç

Sağlık

Eczacılar, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde buluştu 


Nilüfer Belediyesi’nin 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü’nde düzenlediği söyleşiye konuk olan araştırmacı, müellif ve öğretim vazifelisi Mert Sandalcı, eczacılık tarihine ait bilgiler paylaştı. Programa katılan Bursa Eczacı Odası Başkanı Adnan Erakın da, eczacıların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Sağlık

Bahar Aylarında Astım Tetikleniyor

Astım tüm yaş kümelerinde görülen en yaygın kronik hastalıklardan biri. Dünya genelinde 300 milyonun, ülkemizde de 7 milyonun üzerinde astım hastası olduğu belirtiliyor.

Ekonomi

Abdi İbrahim, Körfez ülkelerine de ilaç olacak

Türk ilaç kesiminin 22 yıldır kesintisiz lideri olan Abdi İbrahim, güçlü iş ortaklarına bir yenisini daha ekleyerek Körfez ülkelerinin bulunduğu pazarlara odaklandı.

Sağlık

Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor! Demir eksikliğinde ve gebelikte risk artıyor!

Huzursuz bacak sendromunun her yaşta görülebildiğini, ekseriyetle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile geldiğini anlatan uzmanlar, gece saatlerinde bacaklarda meydana gelen bu huzursuzluk ve hareket gereksiniminin, kişinin uykuya dalmakta zorlanmasına neden olabildiğini söylüyor.

Sağlık

Huzursuz Bacak Sendromu: Uykunuzu Kaçırır, Yaşam Kalitenizi Düşürür!

Huzursuz bacak sendromu, her yaştan insanı etkileyebilen ve özellikle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile kendini gösteren bir durumdur.

Sağlık

İlaç Krizi ! İlaç Bulunamıyor !

İlaç Krizi yaşanıyor. İlaca ulaşmanın giderek zorlaştığı bir ortamda ilaçlar üzerinden alınan yüzde 10’luk vergiler de vatandaşın sağlık hizmeti almasını zorlaştırıyor.

Sağlık

Ramazan’da Kalp Hastalıklarına Özel 6 Soru, 6 Cevap!

Ramazan’da kalp hastalarının oruç tutmasıyla ilgili bir genelleme hakikat değil çünkü her hastayı ferdî olarak kıymetlendirmek gerekiyor.

Sağlık

Ramazanda İlaç Kullanımını İhmal Etmeyin!

Sağlıklı bir yetişkin makul bir periyot oruç tutmaya dayanabiliyor. Fakat uzmanlar, hasta ve çok yaşlıların, bedenlerinde bozukluk yahut yetersizlik olması nedeniyle, ilaçlarını aksatmaları durumunda oruç tutmaya dayanamayabileceği yahut bozukluk ve …

Sağlık

Sabah ilaçları sahurda, akşam ilaçları iftarda!

Oruç tutmak isteyen hastaların ilaç kullanımına dikkat etmeleri gerektiğini söz eden uzmanlar, hamilelerin, yolcuların ve önemli sıhhat meseleleri olan bireylerin oruç tutmamaları gerektiğini hatırlatıyor.

Sağlık

Ramazanda İlaç Kullanımını İhmal Etmeyin!

Ramazan’da ilaç kullanımı konusunda dikkatli olun ! Sağlıklı bir yetişkin belirli bir dönem oruç tutmaya dayanabiliyor.

Sağlık

Türkiye SMA Vakfı İdare Konseyi Lider Vekili Ece Soyer Demir: “SMA Tedavisinde Kullanılan Tüm İlaçların Geri Ödeme Kapsamına Alınmasını Bekliyoruz”

SMA hastalarının teşhis aldıkları andan itibaren vakitle yarıştığını belirten Türkiye SMA Vakfı İdare Şurası Lider Vekili Ece Soyer Demir; “SMA tedavisinde EMA (Avrupa İlaç Ajansı) ve FDA (Amerikan İlaç ve Besin Dairesi) tarafından onaylanmış 3 tedavi tekniği mevcut. Şu anda ülkemizde yalnızca bir tanesi SGK geri ödeme kapsamında. 

Gündem

İstanbul’da Sahte İlaç İhracatı Yapan Örgüte Hapis Cezası Talebi

İstanbul İstanbulHazırlanan iddianamede, Türkiye’de birçok ilacın temininde güçlük yaşanması, yine civar ülkelerde gerek savaş hali gerekse diğer siyasal, sosyal olumsuzluklar nedeni ile ilaç temininde güçlükler yaşanması nedeniyle şüphelilerin kimi …