Etiket: İş

Eğitim

Tasarruf Paketi’ne 7 Eleştiri

Birleşik Kamu İş Federasyonu, Hüküme’in kamudaki tasarruf çalışmalarını sert dille eleştirdi. Federasyon, tedbirlerin kamu çalışanlarının kazanılmış haklarını geriye götüreceğini söyledi. 

Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki etraf paydaşlarıyla bir ortaya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, etraf konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park’ta bir ortaya geldi.

Sağlık

10 saatlik bir ameliyatla ayak parmağı, eline nakledildi

27 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Tarık Kuzu, 2 yıl evvel büyük bir iş makinesine elini kaptırdı.

Teknoloji

Türkiye’deki Şirketler Artık YandexART’ın Hudut Ağıyla Görseller Oluşturabilecek

Milletlerarası teknoloji şirketi Yandex, difüzyon modelini Yandex Cloud platformunda teste açtı.

Ekonomi

Şimşek: Vize serbestisi için işbirliği artmalı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisi getirilmesi, enerji güvenliği, göç ve üçüncü ülkelerde iş ortaklıkları konularında işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi. Şimşek, AB ve Türkiye’nin…

Ekonomi

Finans Standartlarının Adresi Finans Kulüp MYK ile Gerçekleştirdiği İş Birliğini Duyurdu!

Türkiye’nin finans alanında en esaslı sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Finans Kulüp, ülkemizde finans uzmanlıklarının milletlerarası standartlarda birer meslek olarak tanınması tarafında değerli bir adım atarak Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile iş birliğine imza attı.

Ekonomi

TEB ve İGE’den bayan ihracatçıya özel dayanak

Türk İktisat Bankası (TEB), İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile iş birliği kapsamında finansman gereksinimi olan ihracatçı bayan girişimcilere İGE kefalet dayanağıyla 250 milyon TL finansman sağlayacak.

Ekonomi

“Kariyerde Pürüzleri Kaldırdık” 10’uncu yılını doldurdu

2014 yılında TEMSA, İŞKUR ve Çukurova Üniversitesi öncülüğünde başlayan “Kariyerde Mahzurları Kaldırdık” projesi 10’uncu yılını doldurdu. Engelli bireylerin eğitim, iş ve toplumsal hayatta karşılaştıkları sıkıntılara tahlil geliştirmeyi amaçlayan proje, geçen müddette TEMSA sonlarını aştı; farklı şirketlerin de iştirakiyle geniş tesir yarattı.

Ekonomi

Bülent Arslan: Aşk Uğruna Evvel Mobilya Üreticisi Sonra Şef Oldu

Bülent Arslan, üniversite yıllarında yaşadığı aşk uğruna mobilya üretmeye başlamış.

Ekonomi

Kayıtlı işsiz sayısı Nisan’da arttı

İşkur verilerine göre, Nisan ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2.322.919 kişi olmuştur

Ekonomi

İngiltere’de işsizlik ilk çeyrekte yüzde 4,3’e yükseldi

İngiltere’de işsizlik ocak-mart döneminde yüzde 4,3’e yükseldi.

Ekonomi

IMF: Enflasyon her yerde düşüş eğiliminde

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinin son derece dirençli olduğunu kanıtladığını ve enflasyonun ise hemen hemen her yerde düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti.

Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay Soma’da maden şehitlerinin aileleriyle buluştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, 301 madencinin hayatını yitirdiği maden faciasının 10’uncu yılında Soma’da düzenlenen anma programına katıldı.

Eğitim

Çankaya Belediyesi bayanlara E-ticaret eğitimi dayanağı de veriyor

Çankaya Belediyesi, toplumsal belediyecilik anlayışı ile işsizliğe tahlil emelli hayata geçirdiği İş ve İstihdam Merkezinde kurs gören bayanlara E-ticaret eğitimi takviyesi de veriyor.

Sağlık

DSÖ: “Hemşireler Ağır İş Yükü, Düşük Ücret ile Karşı Karşıyadır”

Kahire, Mısır – Hemşireler ve ebeler, DSÖ Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çoğu ülkede sağlık iş gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor.

Sağlık

DSÖ: “Hemşireler Ağır İş Yükü, Düşük Ücret ile Karşı Karşıyadır”

Kahire, Mısır – Hemşireler ve ebeler, DSÖ Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çoğu ülkede sağlık iş gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor.

Sağlık

İş Sıhhati ve Güvenliği Haftası’nda Odağımız İnsan!

Türkiye İnsan İdaresi Derneği (PERYÖN) tarafından “İş Sıhhati ve Güvenliği Haftası” kapsamında “Odağımız İnsan, Önceliğimiz İş Sıhhati ve Güvenliği” başlıklı webinar düzenlendi.

Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama “Ayıbalığı Koyu’ndaki müsaadesiz demir iskele yıkılacak”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mordoğan’daki Ayıbalığı Koyu’nda Akdeniz foklarının ömür ve üreme alanlarına müsaadesiz olarak kurulan demir iskelenin yıkımı için gerekli süreçlerin başlatıldığını duyurdu.

Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong, Koton için çaldı

Türkiye’nin en beğenilen bayan giysi markası Koton, Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong merasimiyle borsada süreç görmeye başladı.

Ekonomi

Champs, 2024 yılında üye sayısını 50.000’e çıkarmayı hedefliyor

Geçtiğimiz 3 yılda 18 binden fazla bağımsız çalışanı 50’den fazla marka ile bir ortaya getiren Champs, GIG iktisat modeli ile ülkeler ortası hudutları kaldırıyor.

Ekonomi

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ege Üniversitesi ile AKZONOBEL KEMİPOL AŞ ortasında Ege Meslek Yüksekokulu (EMYO) Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerinin dala daha nitelikli adım atmaları amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Gündem

Malkara Belediyesi TÜM BEL-SEN Mayıs 2024 Perşembe günü başkanlık makamında toplu iş kontratının imza merasimi gerçekleştirildi

Malkara Belediyesi ile Tüm Belediye ve Mahallî İdare Hizmetleri İşçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) ortasında 9 Mayıs 2024 Perşembe günü başkanlık makamında toplu iş kontratının imza merasimi gerçekleştirildi.

Teknoloji

Yılın en büyük teknoloji aktifliği “Microsoft BuildAI: Yapay Zeka Günü”nde yazılımcılar ve teknoloji dünyasının önderleri buluştu

Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen “BuildAI: Yapay Zeka Günü” etkinliğinde 1200’den fazla yazılımcı, teknoloji lideri ve basın mensubu bir ortaya geldi.

Gündem

zmir’in 8 bayan belediye lideri Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı

İzmir nüfusunun yüzde 40’ını yöneten kadınlar belediye başkanı seçilme süreçlerini ve gelecek projelerini anlattı.