Etiket: İsrail

Gündem

Lider Altay: “İsrail’in Gazze’deki Zulmünü Unutmayacağız, Unutturmayacağız. İsrail Bu Lekeyi Asırlarca Alnında Taşıyacak”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde düzenlenen İslam Başşehirleri ve Kentleri Teşkilatı 15. Genel Konferansı’nın açılışı çeşitli İslam ülkelerinden belediye liderlerini ve lokal yöneticileri Konya’da bir ortaya getirdi.

Gündem

Rektör Prof. Dr. Budak, “İşgalin bir an evvel sona ermesini temenni ediyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Filistin’de sürdürülen soykırıma dikkat çekmek ve Refah Hudut Kapısı’nın işgali protesto etmek maksadıyla “Filistin Problemi ve Kudüs Davamız” başlıklı konferans düzenlendi.

Gündem

Konya Büyükşehir Çatısı Altındaki Kudüs Çalışma Kümesi “Gazze’nin Gazetecileri” Konferansı Düzenledi

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istekli üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Kümesi, “Gazze’nin Gazetecileri” bahisli konferans düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta müellif Ersin Çelik, gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, muhabirler Turgut Alp Boyraz ve Mücahit Aydemir’in katıldığı konferansta İsrail’in Gazze’de dünyanın gözü önünde gazetecilere yönelik işlediği insanlık hatası konuşuldu.

Ekonomi

Moody’s İsrail’in kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İsrail’in kredi notunu “A2” olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü “negatif” olarak bıraktı.

Ekonomi

Bolat: İsrail’le ticaretin durdurulması kararının arkasındayız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin İsrail’e yönelik kısıtlamaların birçoğunu kaldırdığına yönelik İsrail Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklamaya “hayal ürünü” şeklinde yanıt verdi.

Gündem

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere yönelik sürdürdüğü ölümcül akınlara karşı bir kere daha harekete geçti

Öğrenciler İsrail’in saldırgan tavrını Buca Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen protesto yürüyüşü ve basın açıklaması ile kınarken, bir grup öğrenci de İlahiyat Fakültesi bahçesinde kurdukları çadırlar ile zulme karşı direniş başlattılar.

Ekonomi

ABD, İsrail’e bomba sevkiyatını askıya aldı

Bloomberg’e konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisine göre ABD, Refah’ın işgaline yönelik endişelerle İsrail’e silah sevkiyatını askıya aldı. Reuters da ABD’nin Gazze’de ateşkes çıkmazının Hamas’tan gelen yeni teklifle aşılabileceği konusunda…

Piyasalar

Küresel piyasalarda jeopolitik tansiyon

Katar ve Mısır’ın ateşkes teklifini Hamas kabul ederken, İsrail reddetti. Ateşkesin reddi petrol fiyatları üzerinde etkili oldu.

Ekonomi

İsrail Refah’ta saldırılara devam kararı aldı

Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam kararı aldı. İsrail ordusu, Refah’ın doğusuna saldırı düzenlediğini duyurdu. Öte yandan ABD’nin…

Ekonomi

Gazze’de tansiyon yükseliyor

İsrail, Hamas’ın roket saldırısının ardından Gazze’ye insani yardım geçişini kapattığını açıkladı. İsrail ordusunun Refah’ın bazı bölgelerinin boşaltılmasını istediği belirtildi.

Ekonomi

İsrail’le ticaret tamamen durduruldu

Ticaret Bakanlığı, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiğini, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu bildirdi.

Ekonomi

McDonalds’ın kârı beklentileri karşılayamadı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle boykotların hedefi haline gelen ABD’li hızlı servis restoran zinciri McDonald’s’ın Orta Doğu’daki restoranlarını da içeren pazar grubundaki aynı mağaza satışları düşerken, şirketin kârı beklentilerin…

Ekonomi

Biden’dan TikTok yasağına onay

ABD Başkanı Joe Biden, içinde Ukrayna’ya 61, İsrail’e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini imzaladı. Biden’ın imzaladığı paketle TikTok’un ABD’de yasaklanmasının da önü açılıyor.

Gündem

Lider Sandıkçı’dan Öğrencilere Ödül

Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Filistin’de çocukların ve bebeklerin açlıkla gayret ettiğini belirtti.

Dünya

Gazze’de 2 çocuk daha sıvı kaybı ve açlıktan öldü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, soykırımcı İsrail’in saldırılarıyla halkı aç ve susuz bırakarak insani bir felakete sebep olduğu Gazze’de 2 çocuğun daha açlıktan hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünya

İsrail’den yeni katliam saldırısı! Sinsi ‘Ezan’ planı! Çok sayıda Filistinli öldü

İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde sivillerin sığındığı binaya düzenlediği saldırıda 24 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, camileri hedef alarak ezan seslerini susturmayı hedefliyor.