Etiket: Kalp

Sağlık

Türkiye’de 1.445 Hasta Kalp Nakli Bekliyor

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), Kalp Yetersizliği Farkındalık Haftası kapsamında bu değerli kronik sıhhat problemine dikkat çekti. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 700 bin hasta kalp yetersizliği ile gayret ederken, hastaların yaş ortalamasının 68 olduğu görülüyor.

Sağlık

Kalp sıhhatiniz için spor yaparken bu kusurlara düşmeyin!

Yazın yaklaşmasıyla bilhassa fazla kilolardan kurtulmak ya da sıkı bir bedene sahip olmak maksadıyla pek çok kişi spora yöneliyor.

Sağlık

Kalp Sıhhati Hakkında Hakikat Sanılan 7 Yanılgılı Bilgi

Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen vefat nedeni olmaya devam ediyor ve günümüzde tüm global ölümlerin yaklaşık 1/3’ünü oluşturuyor.

Sağlık

Çileğin Mucizevi Gücü: Sağlığa Olağanüstü Faydalar

Çileğin kalp sağlığından cilt güzelliğine, bağışıklık sistemini güçlendirmeden zayıflamaya kadar sağlığa olağanüstü faydalarını keşfedin.

Sağlık

Ramazan’da Kalp Hastalıklarına Özel 6 Soru, 6 Cevap!

Ramazan’da kalp hastalarının oruç tutmasıyla ilgili bir genelleme hakikat değil çünkü her hastayı ferdî olarak kıymetlendirmek gerekiyor.

Sağlık

Abdi İbrahim’in şartsız takviyesiyle 8 Mart’ta kalp sıhhati webinarı: Türk Kardiyoloji Derneği “Kadın Kalbi”ni anlattı

Türkiye’nin uygunlaştıran gücü Abdi İbrahim’in şartsız dayanağı ile Türk Kardiyoloji Derneği tarafından düzenlenen “Kadın Kalbi” isimli webinarda, bayanlarda kalp-damar sıhhati hakkında bilgi ve datalar paylaşıldı.

Ekonomi

Stent mi? Bypass mı?

Kalp ve Damar Cerrahisi alanında uzmanlaşmış olan Doç. Dr. Mazlum Şahin, stent süreci ve koroner bypass cerrahisi ortasındaki farklar hakkında değerli açıklamalarda bulundu.