Etiket: Kredi

Ekonomi

ABD’de hanehalkı borcu yılın ilk çeyreğinde arttı

ABD’de hanehalkı borcu, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,1 artarak 17,69 trilyon dolara yükseldi.

Ekonomi

TEB ve İGE’den bayan ihracatçıya özel dayanak

Türk İktisat Bankası (TEB), İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) ile iş birliği kapsamında finansman gereksinimi olan ihracatçı bayan girişimcilere İGE kefalet dayanağıyla 250 milyon TL finansman sağlayacak.

Ekonomi

VakıfBank’tan 915 milyon dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi

Yurt dışından elde ettiği kaynaklarla bankacılık bölümünün memleketler arası piyasalardaki kredibilitesini her fırsatta teyit etmeyi başaran VakıfBank, çevresel ve toplumsal temalı kredileri artırma gayesi çerçevesinde ulusal iktisada takviyesini sürat kesmeden sürdürüyor.

Ekonomi

7 başlıkta geçen hafta

Geçen hafta küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası ve Fed’e ilişkin faiz yorumlarını izlerken, Türkiye’de TCMB’nin yıllık enflasyon tahminini iki puan yukarı çektiği enflasyon raporu sunumu, ülkenin risk puanındaki gerileme ve kamuda tasarruf…

Ekonomi

Moody’s İsrail’in kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İsrail’in kredi notunu “A2” olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü “negatif” olarak bıraktı.

Ekonomi

TL mevduat faizi dengelendi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 3 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre yaklaşık 172 milyar lira azalarak 16 trilyon 149,2 milyar liraya gerilerken faizlerde de bir dengelenme gözlendi. 1-3 aylık mevduat faiz yüzde 68’de dengelendi.

Ekonomi

Kredi büyümesinde ılımlı hızlanma

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 36 milyar 243 milyon lira artarak 13 trilyon 133 milyar 899 milyon liraya yükselirken kredi büyümesindeki hızlanma ılımlı bir şekilde seyretti.

Ekonomi

ABD’de kredi talebi zayıfladı

ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede bu yılın ilk çeyreğinde kredi standartlarının sıkılaştığını ve kredi talebinin zayıfladığını bildirdi.

Kültür Sanat

Yapı Kredi bomontiada “Feelin’ Good” konser serisi başlıyor

Yapı Kredi bomontiada, Yapı Kredi 80.yıl Feelin’ Good aktiflikleri kapsamında yıl boyunca 11 farklı konsere konut sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ekonomi

TL mevduat faizinde sınırlı gerileme

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 26 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 93,6 milyar lira artarak 16 trilyon 321,2 milyar liraya yükselirken faizlerde ılımlı bir düşüş gözlendi. 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9’da yüzde 68,1’e…

Ekonomi

Kredi büyümesinde ivmelenme

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 198 milyar 631 milyon lira artarak 13 trilyon 97 milyar 656 milyon liraya yükseldi. 13 haftalık ticari kredi büyümesi hızlandı.

Ekonomi

Fibabanka’dan Kesimde Bir Birinci: Hepsipay Kullanıcılarına Anında Ticari Kredi Fırsatı

İnovasyon odaklı yaklaşımıyla geleceğin teknolojilerine yatırımlarını her geçen gün artırarak finansal tahliller sağlayan Fibabanka, Hepsiburada’nın dijital cüzdanı Hepsipay ile ticari müşterilere anında kredi imkânı sunuyor.

Ekonomi

Yapı Kredi’nin ilk çeyrek kârı beklentiye paralel

Yapı Kredi Bankası 2024 birinci çeyrek konsolide olmayan finansallarında, 10,3 milyar TL net kâr açıkladı. Piyasadaki medyan beklenti 10,07 milyar TL düzeyindeydi.

Ekonomi

İTO: Kur ile enflasyon korelasyonu kopmamalı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ihracatın sıkıntıya girmemesi ve ithalatın cazip hale gelmemesi için kur ile enflasyon arasındaki korelasyonun kopmaması gerektiğini belirtti.

Tarım

Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi

Bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70’i ayni, yüzde 30’u da nakit olarak kullanabilecek.

Ekonomi

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için kredi anlaşması imzalandı

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Türkiye arasında depremden etkilenen bölgelerin yeniden yapılandırılmasında kullanılmak üzere 60 milyar Japon yeni tutarında kredi anlaşması imzalandı.

Ekonomi

Akfen GYO’nun Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu Yükseldi

Akfen Gayrimenkul Yatırım İştiraki (Akfen GYO), JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan son değerlendirmede, uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notunda kıymetli bir yükseliş kaydetti.

Ekonomi

Tüketici kredi büyümesi bayram sonrası ivmelendi

Tüketici kredi büyümesi 19 Nisan haftasında yönünü yukarı çevirdi. Ticari kredilerde ise yatay seyir sürdü.

Ekonomi

Kredi büyümesi yavaşladı

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 12 milyar 787 milyon lira artarak 12 trilyon 897 milyar 246 milyon liraya yükseldi. 13 haftalık kredi büyümesindeki artış yavaşladı.

Ekonomi

İhtiyaç kredisi faizi rekor yeniledi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 29 Mart ile biten haftada önceki haftaya göre 91,8 milyar lira azalarak yaklaşık 15 trilyon 923,2 milyar liraya gerilerken faizlerde sert yükselişler izlendi. İhtiyaç kredi faizi yüzde 86’yı, ticari kredi faizi…

Ekonomi

Tüketici kredilerinde büyüme yavaşladı

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 165 milyar 871 milyon lira artarak 12 trilyon 876 milyar 793 milyon liraya yükselirken ivmelenme ticari kredilerde görüldü. Tüketici kredileride büyüme 32,3’e gerilerken, ticari kredilerdeki büyüme…

Ekonomi

Bayram Kredi Hacmi 12 Trilyon 661 Milyar 755 Milyon Liraya Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 21 Mart’ta 500 baz puanlık artışla siyaset faizini %50’ye yükseltmişti. Dijital bankacılık popülasyonunun her ay 3’te 1’inin ziyaret ettiği HangiKredi, yaklaşan bayram öncesinde faiz artışıyla birlikte tüketicilerin kredi ve mevduat eserlerine olan talebine yönelik datalarını paylaştı.

Güncel

Borcunuzu Ödemek İçin Dolandırıcıların Tuzağına Düşmeyin!

Kredi dolandırıcılığı, insanların mali zafiyetlerinden yararlanır ve onları bir borç kısır döngüsüne hapsedebilir.

Teknoloji

Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin

Ferdî kredi dolandırıcılığı insanların mali zafiyetlerinden yararlanır ve insanları bir borç kısır döngüsüne hapsedebilir. Dijital güvenlik şirketi ESET kredi almayı düşünürken dolandırıcıların tuzağına düşmemek için dikkat edilmesi gerekenleri inceledi, tekliflerde bulundu.