Etiket: Sosyal Medya

Gündem

Lider Altay Örnek Davranışıyla Toplumsal Medyada Büyük Beğeni Toplayan Liseli Gençle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, otogar kavşağında yer alan güzergah tabelasının düşmesine kayıtsız kalmayarak onu uzun uğraşlar sonucu düzeltirken trafik ışığında bekleyen bir vatandaş tarafından kayda alınarak toplumsal medyada paylaşılan 17 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi Yusuf Dağtaş ile bir ortaya geldi.

Ekonomi

Yeterli bir bağlantı usulüyle kriz fırsata dönüştürülebilir

Markalar ve işletmeler için bir pazarlama yeri halini alan toplumsal medya, marka-müşteri/tüketici bağlantısı için de oldukça değerli bir yer haline geldi. İstinye Üniversitesi (İSÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aybike Serttaş, toplumsal medyanın markalar için ehemmiyetine değinerek “Herhangi bir içeriğin toplumsal medyada ne kadar süratle yayıldığını görmek markalar için şaşırtıcıdır.

Sağlık

Toplumsal medyadaki memnunluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?

Memnunluk pozlarıyla insanların kendilerini başkalarıyla kıyasladığı bir ortam bulabildiklerini tabir eden uzmanlar, toplumsal medyayı kullanırken insanların kendilerini daima olarak diğerleriyle karşılaştırmasının mükemmeliyetçilik hissini körüklediğini de söylüyor.

Teknoloji

Gerilim Farkındalık Ayı: Toplumsal medyada gerilimle nasıl çaba edilir?

Nisan ayında her yıl kutlanan Gerilim Farkındalığı Ayı, kullanıcıların zihinsel ve fizikî sıhhatlerini korumak için gerilim idaresinin ne kadar değerli olduğunu hatırlatmak ismine kritik bir vakit dilimi olarak kabul ediliyor.

Gündem

Z neslindeki 2 gençten biri cümbüş gayeli alkol tüketiyor!

TÜİK Türkiye sıhhat araştırması sonuçları; alkole başlama nedenlerini ortaya koydu. Buna nazaran, 2010 yılında alkole başlama en çok ‘Merak’ nedeniyle olurken, 2022’de her 2 bireyden birinin cümbüş gayeli alkole başladığı görüldü.

Sağlık

Güzellik Takıntısının Psikolojik Nedenleri Olabilir !

Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, son yılların moda hastalığı güzellik takıntısı hakkında önemli bilgiler verdi.

Eğitim

Toplumsal medya meslekleri de belirliyor! Trendlerdeki süratli değişim adayı istihdam dışı alana sürüklüyor…

Toplumsal medya, adayların meslek tercihlerini de belirliyor. Eğitim Uzmanı Ertuğrul Tut’a nazaran toplumsal medya baskısı farkında olarak ya da olmayarak adayın meslek seçimi üzerinde çok fazla tesire sahip.