Etiket: Teknoloji

Teknoloji

Microsoft Türkiye’nin düzenlediği “Teknolojinin Bayan Liderleri” müsabakasının kazananları belirli oldu

Teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark yaratarak Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren bayan önderlerin ödüllendirildiği “Teknolojinin Bayan Liderleri” müsabakasının kazananları belirli oldu.

Ekonomi

Insha Ventures’un ilk spin-off’u

Insha Ventures, ilk “spin-off”unu Semosis ile gerçekleştirdi.

Ekonomi

Adel Kalemcilik, Çin’e çıkartma yaptı

Türkiye’de kırtasiye denince birinci akla gelen şirket olan Adel Kalemcilik, vaktin ruhuna ve ihtiyaçlarına uygun, eser portföyü geniş bir eğitim ve ofis teknolojileri şirketi haline gelme maksadına emin adımlarla ilerliyor.

Eğitim

Yapay Zeka Çalıştayı, Bilim Merkezinde başladı

Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği Fırsatlar ve Tehditler Çalıştayı, Kocaeli Bilim Merkezinde başladı.

Ekonomi

Türkiye’nin Birinci Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu (OPINA) hizmete açıldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti finansmanıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan, İstanbul Okan Üniversitesi tarafından yürütülen “Açık İnovasyon Otonom Araç Geliştirme ve Test Platformu” Projesi ile kurulan altyapı, kısa ismiyle “OPINA”; İstanbul Okan Üniversitesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın iştirakiyle hizmete açıldı.

Teknoloji

Yılın en büyük teknoloji aktifliği “Microsoft BuildAI: Yapay Zeka Günü”nde yazılımcılar ve teknoloji dünyasının önderleri buluştu

Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen “BuildAI: Yapay Zeka Günü” etkinliğinde 1200’den fazla yazılımcı, teknoloji lideri ve basın mensubu bir ortaya geldi.

Ekonomi

İş ve inşaat makinaları ihracatı yüzde 14 arttı

Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörü, 2023 yılında yüzde 14 artarak 2,26 milyar dolar ihracat yaptı. İstif makinaları sektörünün 2023 yılı ihracatı ise 1 milyar dolara yaklaştı.

Ekonomi

Yerli süper iletken elektron hızlandırıcısı devreye alındı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, elektron hızlandırıcısı sayesinde elde edilecek kabiliyetlerle sağlıktan havacılığa, çevreden uzaya kadar pek çok alanda bilim ve mühendislik araştırmalarının önünün açılacağını söyledi.

Teknoloji

Türkiye’nin En Yenilikçi Ulusal Teknolojileri Görücüye Çıktı

İhtilal Arabası tekrar hayata döndü, YTU Innovation Hub’da Türkiye’nin teknoloji gücü gösterildi

Ekonomi

Penta Teknoloji’den yüzde 69 ciro artışı

Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu.

Gündem

Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve TOGG”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Lider Yardımcıları Dilek Şen Karataş ve Durmuş Uslu, TOGG Teknoloji Kampüsü’nü ziyaret ederek, Gemlik’in markası yerli araba TOGG hakkında ayrıntılı bilgiler aldı.

Teknoloji

Teknoloji şöleni SDN Summit 2024, 7.500 konuğu ağırladı!

Türkiye’nin en büyük tüketici elektroniği etkinliğinde en son teknolojiler ve teknoloji dünyasının uzman isimleri teknoloji meraklıları ile buluştu!

Gündem

Kaspersky, İstanbul Şeffaflık Merkezi’ni Açtı ve Boğaziçi Üniversitesi ile Mutabakat Mutabakatı İmzaladı

İstanbul Şeffaflık Merkezi’nin açılışının duyurusu, Kaspersky Kurucusu ve CEO’su Eugene Kaspersky’nin iştirakiyle 12. Boğaziçi Siber Güvenlik Tepesi sırasında yapıldı ve birebir vakitte Kaspersky ile Boğaziçi Üniversitesi ortasında bir Mutabakat …

Teknoloji

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştirecek?

UEZ Sapanca 2024’ün ikinci gününde beşinci panelin sponsorluğunu İş Bankası üstlendi.

Teknoloji

En Çok Kiralama Teknoloji Eserlerinde Yapılıyor

Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu süratle artarken bu meseleye tahlil olan eser kiralama oranları da tıpkı süratle artıyor.

Ekonomi

Akbank, Geliştirdiği Büyük Lisan Modeli İle Geleceğin Bankacılık Lisanından Konuşuyor

Akbank Teknoloji mühendisleri tarafından geliştirilen yeni “büyük lisan modeli”, bankacılık uzmanlığı gerektiren mevzuları aktif bir biçimde anlayarak daha verimli ve süratli sonuç üreten bir yapay zeka altyapısına imkan sunuyor. 

Ekonomi

Rapsodo’nun Ar- Ge Merkezi tescil başvurusu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı…

Okur: “Dışa bağımlılığı azaltmanın en değerli adımı teknoloji ihracatı”

Kültür Sanat

KOSKİ Teknoloji Müzesi Meraklılarını Geçmişe Götürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen teknoloji müzesi, teknoloji meraklılarını geçmişe yolcuk yaptırıyor. KOSKİ Teknoloji Müzesi’nde 1900’lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt aygıtı üzere yaklaşık 130 eser sergileniyor.

Sağlık

Acıbadem Memleketler arası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi Açıldı

Türkiye’den, dünyanın farklı ülkelerindeki diyabetliler için yapay pankreas programı başlatılıyor!

Ekonomi

Ak Portföy Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonları, Global Yatırımcılardan Ağır İlgi Görüyor!

Yönetilen büyüklüğün 2024 yıl sonu prestijiyle 150 milyon dolara ulaşmasını hedeflediklerini belirten Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Göktürk Işıkpınar; “İlk teşebbüs sermayesi yatırım fonunu kurduğumuz 2016 yılından bugüne Türkiye’de kurulu GSYF sayısı 350 adet oldu.

Teknoloji

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen teknoloji ve robot yarışı TEKNO-SEL ödül merasimi ile sona erdi

Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye’nin teknolojik bağımsızlık maksatlarına bir adım daha yaklaşılması için Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 3 gün boyunca gerçekleştirilen TEKNO-SEL robot yarışı ödül merasimiyle tamamlandı.

Teknoloji

HONOR Magic6 Pro: Türkiye’de Sihirli Bir Tecrübe Zamanı!

Teknoloji dünyasının yeni sihri HONOR Magic6 Pro, Türkiye’deki teknoloji tutkunlarıyla buluşuyor! Üst seviye performansı, harikulâde kamera özellikleri ve estetik dizaynıyla çok konuşulan HONOR Magic6 Pro, 18 Nisan tarihinde Four Seasons Hotel Bosphorus’da gerçekleşen göz kamaştıran bir lansmanla Türkiye’de satışa sunuldu.

Ekonomi

Merkez Bankası Lider Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan, İstanbul Fintech Week Etkinliğinde Konuştu “Türkiye’de Tesirli İşleyen Rekabetçi Bir Ekosistem Yaratmayı Hedefliyoruz”

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) takviyesiyle, KOOP Ventures tarafından bu yıl beşinci defa düzenlenen ve bugün de devam eden İstanbul Fintech Week (IFW’24)’in birinci günü birbirinden enteresan oturumlara konut sahipliği yaptı.

Gündem

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen teknoloji ve robot yarışı TEKNO-SEL büyük bir ilgi ile başladı

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ve geleceğin mühendislerinin, teknoloji başkanlarının yetiştirilmesi hedeflendiği TEKNO-SEL müsabakası birinci gününde yarış ve etkinlikler ile dolu dolu başladı. T