Etiket: Yapay

Eğitim

Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesinin mesken sahipliğinde ikincisi düzenlenen “Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri” toplantısında yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük bilgi alanlarında ÖSYM kılavuzuna dahil edilecek programları açıkladı.

Eğitim

Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Yapay Zekâ, dijitalleşme ve büyük bilgi alanlarında yeni programların açılacağı 20 üniversiteden biri Ege Üniversitesi oldu. YÖK’ün aldığı kararlar çerçevesinde EÜ’de Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak. “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı ve “Otonom Sistemler Teknikerliği”, “Oyun Geliştirme ve Programlama” ile “Önyüz Yazılım Geliştirme” ön lisans programları açılacak.

Teknoloji

Multinet Up, Müşteri Tecrübesini Yapay Zekayla Tekrar Şekillendiriyor

Yemek kartı, kurumsal armağan ve toplumsal yardım kartı, akaryakıt, konaklama, toplu satın alma ve filo tahlilleriyle şirketlere sarfiyat idaresi hizmeti sunan Multinet Up, operasyonel verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırmak maksadıyla, şirketin chatbot teknolojilerinde değerli bir dönüşüm gerçekleştirdi.

Teknoloji

ESET 2024 yılında bizi bekleyen dijital tehditler

Dijital güvenliğin kıymeti her geçen gün  artıyor. ESET uzmanları 2024 yılında  fidye yazılımı alanında ne üzere gelişmeler beklendiğini, dijital güvenlik tehditlerini şekillendirmede yapay zekanın dönüştürücü rolünü, makûs emelli yazılımlardaki güncellemeleri kıymetlendirdi.