1 Yılda 29 Bin Ton Molozun Çevreyi Kirletmesi Önlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 yilda 29 bin ton molozun cevreyi kirletmesi onlendi 0 qgZtqgvO
İnegöl’de moloz atıklarının çevreyi kirletmesini önlemek gayesiyle İnegöl Belediyesi’nin başlattığı ve yıllardır muvaffakiyetle uygulanan moloz atıklarının adreslerden alınarak uygun formda bertaraf edilmesi uygulaması, vatandaşların da hassaslığının artmasıyla önemli boyutlara erişti. 2023 yılında toplamda 29 bin 182 tona tekabül eden 364 bin 770 çuval moloz İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü takımlarınca toplandı. Bu atıkların yüzeysel biçimde etrafa atılarak kirletilmesi önlenmiş oldu.

“MOLOZ ATIĞI İÇİN VATANDAŞIMIZIN 153 ÇİZGİLERİMİZİ ARAMASI YETERLİ”

Kirlenen çevreyi temizlemenin atıkları toplayıp bertaraf etmekten daha maliyetli olduğunu ve bu kirliliğin dönüşümünün de çok sıkıntı olduğunu söz eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Ne yazık ki vatandaşlarda bizim uzağımızda, görmediğimiz yerde olsun da etraf kirliliğinin bir değeri yok anlayışı vardı. Lakin bu tabiat hepimizin, bu etraf hepimizin. Vakitle bu sorunun büyümesi üzerine hem çevreyi kirletenlere önemli cezalar uygulamaya başladık hem de moloz atıklarını uygun biçimde bertaraf etmek ismine bir uygulama başlattık. Vatandaşlarımızın moloz atığı oluştuğunda, 153 çizgimizi arayarak adresi bildirmesi yeterli. Temizlik İşleri Müdürlüğü gruplarımız çok cüzi sayılara birebir gün gidip yerinden molozları alıyor ve çevreyi kirletmeyecek biçimde lisanslı firmalarla bunları bertaraf ediyor. Böylelikle bu atıkların çevreyi kirletmesi, doğal hayatı olumsuz etkilemesi önlenmiş oluyor” dedi.

29 BİN ATIĞIN ÇEVREYİ KİRLETMESİ ÖNLENDİ

Moloz atıklarının adresten alınması uygulamasının vakitle vatandaşlarda bu şuurun oluşmasını sağladığını da söz eden Lider Taban, “Vatandaşımız bu bahiste gün geçtikçe bilinçleniyor. Her ne kadar vakit zaman olumsuz örneklerle karşılaşsak da uygulanan cezalar caydırıcı ve makus örneklerin artmasını önlüyor. Bu uygulamayla çevreyi korumuş oluyoruz. Yarınlara hoş bir İnegöl, hoş bir tabiat bırakmak sıkıntısındayız. Kentimiz de süratle büyüyor ve aslında kestirim edilenden fazla bu çeşit atıkların çıktığını görüyoruz. 2023 yılında 4863 adet moloz atığı talebi almışız. Bu talepler çabucak tıpkı gün gruplarımızca müdahale edilerek bulundukları yerden kaldırılmış ve etrafa ziyan vermeyecek formda bertarafı sağlanmış. Toplamda 364 bin 770 çuval atık almışız, bu da 29 bin 182 ton moloza tekabül ediyor. Önemli bir sayı. Bunu yapmasak 29 bin ton moloz atığı İnegöl’ün türlü noktalarında, yol kenarlarında, köy yollarında, ormanlık alanlarda tabiata ziyan verecekti” diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Vatandaşlara bir davet da yapan Lider Taban, “Zaman vakit tekrar işin aslında zorunu tercih ederek molozlarını etrafa atan vatandaşlarımızı görüyoruz. Bunlar tespit ediliyor ve önemli cezalarla karşılaşıyor. Vatandaşlarımız hem uğraşmasın hem çevreyi kirletmesin, 153 çizgilerimizi arasınlar bizler gelip moloz atıklarını alalım. Bu hizmetimizi kullanan vatandaşlarımıza da ayrıyeten teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1 Yılda 29 Bin Ton Molozun Çevreyi Kirletmesi Önlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir