Etiket: Baş

Spor

İnegöl Protokolü Engelliler İçin Alana Çıktı

İnegöl Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Manisiz Toplumsal Hayat Merkezi ve Özel Eğitim Okulları iştirakiyle “Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvası” düzenledi. Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban da engelliler için düzenlenen tertipte alana çıktı. Aktiflikte renkli manzaralar yaşandı.

Sağlık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Mayıs’tan (yarın) itibaren fiyatsız HPV aşı uygulamasına başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 16 Mayıs’tan (yarın) itibaren fiyatsız HPV aşı uygulamasına başlıyor.

Sağlık

Dr. Schär “Çölyak Farkındalık Haftasını” çölyaklılar, dernekler ve vakıflarla dayanışma içinde kutladı

Glutensiz besin dalının önderi Dr. Schär, Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftasını çölyak dernekleri, vakıflar ve çölyaklılar ile birlikte kutladı. 9-15 Mayıs tarihleri ortasında Çölyakla Dernekleri, Çölyak Vakfı ve ESEV tarafından düzenlenen etkinliklere sponsor olan Dr. Schär, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sertifikalı diyetisyen eğitimlerini de başlattı.

Sağlık

10 saatlik bir ameliyatla ayak parmağı, eline nakledildi

27 yaşındaki evli ve bir çocuk babası Tarık Kuzu, 2 yıl evvel büyük bir iş makinesine elini kaptırdı.

Gündem

Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Erkan Şahin için anma merasimi

8 Mayıs Çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Göynük Atatürk İlkokulu Müdürü Erkan Şahin için okulda anma merasimi düzenlendi.

Gündem

Konya Büyükşehir Çatısı Altındaki Kudüs Çalışma Kümesi “Gazze’nin Gazetecileri” Konferansı Düzenledi

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istekli üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Kümesi, “Gazze’nin Gazetecileri” bahisli konferans düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta müellif Ersin Çelik, gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, muhabirler Turgut Alp Boyraz ve Mücahit Aydemir’in katıldığı konferansta İsrail’in Gazze’de dünyanın gözü önünde gazetecilere yönelik işlediği insanlık hatası konuşuldu.

Gündem

Anneler çocuklarıyla birlikte buz pistinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin memleketler arası tertiplere konut sahipliği yapan Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Olimpik Buz Sporları Salonu bu kere Anneler Günü sebebiyle kapılarını açtı. Hem sportmenler hem de kurslara katılan çocuklar anneleriyle birlikte kayma heyecanı yaşadı.

Eğitim

Üniversite imtihanından son bir aya girildi! İmtihana bir ay kala en tesirli çalışma bol bol deneme sınavı çözme!

2024 Yükseköğretim Kurumları İmtihanında son bir aya girildi. Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ertuğrul Tut, öğrencilerin son bir ayı nasıl değerlendirmesi gerektiği ve dikkat etmesi gerekenlerle ilgili tekliflerde bulundu.

Sağlık

Ruhsal dayanak almak sorun ve zorluklarla baş etmeyi öğretiyor

Ruh sıhhati hizmeti sunan en değerli meslek kümelerinden biri olan psikologlar, bireylerin baş etmekte zorlandığı ömür olaylarında ya da mana arayışlarında süreçlerine eşlik eden profesyoneller olarak değerli vazifeler üstleniyor.

Ekonomi

Ekonomi ve siyaset gündemi – 8 Mayıs 2024

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkalar…

Ekonomi

Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerle İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ele alındı. 2 ülke arasında 6 anlaşma imzalandı.

Eğitim

Çankaya Belediyesi Dayanak Eğitim Merkezi, LGS ve YKS imtihanlarına haftalar kala Çankaya Akademi Söyleşilerine başlıyor

Uzman eğitmenler tarafından verilecek, “Sınava Dört Hafta Kala Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve İmtihan Derdiyle Baş Etme Yöntemleri” semineri, 12 Mayıs’ta Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde fiyatsız olarak Başkentli öğrencileri ve velileri konuk edecek.

Spor

“Bağcılar Belediyesi atleti Emrah Elban, ulusal ekibe yardımcı antrenör oldu”

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı atletlerinden olan Emrah Elban, U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Ulusal Ekibine yardımcı antrenör oldu.

Sağlık

Boyun Bölgesinde Kitle Fark Edildiğinde Vakit Kaybedilmeden Tabibe Başvurulmalı

Boyun bölgesinde oluşan kitleler çoklukla benign (iyi huylu) olabilse de birtakım durumlarda önemli sıhhat problemlerinin da habercisi olabiliyor.

Sağlık

1. Ulusal Üsküdar Üniversitesi Sporda Fizyoterapi Sempozyumu gerçekleştirildi Ulusal atletler ‘Sporda fizyoterapi’ nin değerini anlattı

Bu yıl birincisi düzenlenen Ulusal Üsküdar Üniversitesi Sporda Fizyoterapi Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi Np Sıhhat Yerleşkesinde yapıldı. Sempozyuma, fizyoterapi alanının önde gelen isimleri ve farklı alanlardan ulusal sportmenler katıldı.

Gündem

Lider Mehmet Ertaş 1 Mayıs’ta personellerle bir arada yürüdü

Edremit’te 1 Mayıs Personel Bayramı düzenlenen kortej yürüyüşü ve mitingle birlikte coşkuyla kutlandı.

Eğitim

TEGV 30. Olağan Genel Kurulu Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi

Nitelikli eğitim dayanağıyla 28 yıldır çağdaş jenerasyonların yetişmesine katkıda bulunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mütevellileri, 30’uncu Olağan Genel Şura için 25 Nisan’da bir ortaya geldi.

Ekonomi

Bu hafta piyasada gözler Fed kararında

Bu yıl Fed beklentileri faiz oranlarını kaç kez düşürüleceğinden, 2024’te hiç düşürmeyeceğine doğru değişmeye başladı.

Gündem

Lider Önal muhtarlarla buluştu: “Her vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, yerel seçimlerin akabinde vazifelerine başlayan 24 mahalle muhtarıyla bir ortaya geldi. Meclis Salonu’ndaki birinci muhtarlar buluşmasında birlik, beraberlik ve dayanışma bildirisi veren Önal, vatandaşın sesine kulak vereceklerini belirterek, her mahalleye eşit ve adil hizmet gideceğini söyledi.

Gündem

Tugay: “İzmir Kentsel Besin Stratejisi Belgesi’yle bu sürecin kesimi olacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Tarım İktisadı Derneği ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “Neoliberalizmin Krizinde Tarım Siyasetlerini Tekrar Düşünmek” başlıklı panele katıldı.

Sağlık

Kalp sıhhatiniz için spor yaparken bu kusurlara düşmeyin!

Yazın yaklaşmasıyla bilhassa fazla kilolardan kurtulmak ya da sıkı bir bedene sahip olmak maksadıyla pek çok kişi spora yöneliyor.

Ekonomi

Ekonomi ve siyaset gündemi – 26 Nisan 2024

Ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar…

Sağlık

Her 100 Şahıstan 20’si Besin İntoleransından Şikâyetçi

Besin intoleransı, batı toplumlarının yaklaşık yüzde 20’sinde görülüyor lakin ne yazık ki teşhis konulup tedavi edilmediği için pek çok kişinin hayat kalitesini kıymetli oranda düşürüyor. 

Gündem

Avcılar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı

23 Nisan coşkusu Avcılar’da günler öncesinden başladı, Avcılar Belediyesi kentin dört bir yanını bayraklarla süsledi.