Etiket: Büyüme

Ekonomi

AB 2025 yılı büyüme tahminini düşürdü

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Euro Bölgesi’nde bu yılki ekonomik büyüme beklentisini yüzde 0,8 seviyesinde tutarken, gelecek yıl için yüzde 1,4’e indirdi.

Ekonomi

Öncü yazılım şirketi OBSS Avrupa’dan sonra Azerbaycan ofisiyle Orta Asya’ya açılıyor

Türkiye’nin önde gelen yenilikçi yazılım tahlilleri ve teknoloji danışmanlık hizmetleri sunan şirketi OBSS Amsterdam ve Londra’nın akabinde yeni ofisini Azerbaycan’ın başşehri Bakü’de açtı.

Ekonomi

KPMG: CEO’ların yüzde 80’i yapay zekaya yatırımı planlıyor

KPMG Küresel Endüstriyel Üretim CEO Araştırması sonuçlarına göre CEO’ların yüzde 80’nin, doğru üretim planlama, stok yönetimi ve fiyatlandırmanın sağlanması, şirketlerin verimliliğini artırmak için yatırım önceliklerinin başında üretken yapay zeka…

Ekonomi

Yabancı kurumların Türkiye tahminleri

IMF IMF tarafından yayımlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun Nisan sayısına göre; Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,2 büyümesi bekleniyor. Rapora göre, parasal sıkılaşmanın sona ermesi ve tüketimin toparlanmaya…

Ekonomi

OECD Türkiye’nin 2024 büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 2,9’dan yüzde 3,4’e yükseltti.

Piyasalar

Küresel piyasalarda büyüme umudu

Çin’de açıklanan resmi PMI verileri aralıksız ikinci ayında 50 seviyesini aştı ve ekonomide toparlanma umutlarını destekledi. Çin’den gelen veriler küresel piyasalardaki iştahı da olumlu etkiledi.  

Ekonomi

Tüketici kredi büyümesi bayram sonrası ivmelendi

Tüketici kredi büyümesi 19 Nisan haftasında yönünü yukarı çevirdi. Ticari kredilerde ise yatay seyir sürdü.

Piyasalar

Küresel piyasalar ABD büyüme verilerini bekliyor

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme verilerine odaklandı. ABD büyüme verisinin artan göç kaynaklı ekonomik büyümenin altını çizmesi bekleniyor.

Ekonomi

UEA: Elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Ekonomi

Figopara’dan 2024 Gaye Güncellemesi: 12,5 Kat Büyüme ve 100 Milyar TL’lik Finansman Hacmi

Ticari işletmelerin finansman süreçlerini yönetebileceği ana platform olma yolunda ilerleyen ve dalda farklı finansörlerle hayata geçmiş öncü ve inovatif tahliller sunan Figopara, 2024 yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. 

Ekonomi

Tüketici kredilerinde büyüme yavaşladı

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 165 milyar 871 milyon lira artarak 12 trilyon 876 milyar 793 milyon liraya yükselirken ivmelenme ticari kredilerde görüldü. Tüketici kredileride büyüme 32,3’e gerilerken, ticari kredilerdeki büyüme…

Ekonomi

Mavi’de “NEXT” Devri: Mavi, milyar dolarlık şirket olma yolunda yeni büyüme stratejisini açıkladı.

2023 yılında konsolide gelirlerini enflasyon muhasebesine nazaran %25, TMS 29 düzeltmeleri öncesi datalarına nazaran %91 oranında artışla 26 milyar 293 milyon TL’ye yükselten Mavi, şirketi geleceğe taşıyacak yeni büyüme stratejisini açıkladı. 

Ekonomi

Araç kiralamaya özel kredi takviyesi ile ikinci elde KDV, kesimi % 50 büyütebilir

2023 yılında 73 bin adet yeni aracı filosuna katan operasyonel araç kiralama dalında toplam araç sayısı bir evvelki yıla nazaran yüzde 3.7 artarak 254 bine ulaştı. Europcar Mobilite Küme Türkiye CEO’su Fırat Fidan, bu büyümenin kısıtlı olsa da 6 yıl sonra birinci kere yaşandığını kaydetti.

Ekonomi

Mavi’nin 2023 konsolide gelirleri 26 milyar 293 milyon TL’ye ulaştı

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giysi markası Mavi’nin, enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş 

Ekonomi

Gelecek Varlık’tan 2023’te 855,1 milyon TL net kâr

Gelecek Varlık İdaresi, 2023’ün dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara nazaran Gelecek Varlık, 2023’te bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran toplam tahsilatını yüzde 115,5 artırarak 2 milyar 611,9 milyon TL’ye çıkardı.