Etiket: Çin

Ekonomi

Putin, Çin’i ziyaret edecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Çin’e resmi ziyarette bulunacağı bildirildi.

Ekonomi

Biden Çin çipleri ve elektrikli araçlara kapsamlı tarife açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, yerli üretimi desteklemek amacıyla Çin’den ithal edilen ürünlere uygulanan gümrük vergilerini yarı iletkenler, piller, güneş hücresi ve kritik mineraller de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede artırıyor.

Ekonomi

Yellen’dan Çin değerlendirmesi

Yellen, ABD’nin beklenen gümrük vergisi hamlesine Çin’in tepkisinin mümkün olduğunu söyledi.

Piyasalar

Küresel piyasalarda Çin etkisi

Çin 1 trilyon yuanlık ultra uzun vadeli tahvil satışına cuma günü başlıyor. Çin tahvil ihracı haberleriyle Asya-Pasifik endeksleri yükselişe geçti.

Ekonomi

ABD 37 Çinli şirketi daha yaptırım listesine aldı

ABD, kuantum ve nükleer enerji teknolojileri ile insansız havacılık alanlarında faaliyet gösteren 37 Çinli şirketi, ihracat kontrolleri uygulanacak “varlık listesine” aldığını bildirdi.

Ekonomi

ABD’de Çin malı elektrikli araçlara tarife hazırlığı

Bloomberg’in haberine göre, ABD’de Biden yönetimi Çin menşeli elektrikli araçlara tarife açıklamaya hazırlanıyor. 

Ekonomi

AB Çin’den gelen otomobil bolluğundan rahatsız

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa’nın, Çin’den sübvansiyonlu elektrikli otomobil ithalatına yönelik sert bir tutum izlemesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi

Tesla’nın Çin yapımı otomobil satışlarında sert düşüş

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Nisan ayında bir önceki yıla göre yüzde 18 düşüşle 62 bin 167 adet Çin yapımı elektrikli araç sattı.

Ekonomi

Çin Devlet Başkanı Şi’den 5 yıl sonra ilk Avrupa ziyareti

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 3 ülkeyi kapsayan Avrupa gezisinde, jeopolitik saflaşmanın ve ekonomik sorunların arttığı bir dönemde kıtada destek bulma arayışında olacak.

Ekonomi

ABD Rusya yaptırımlarına 31 Çinli şirketi dahil etti

ABD’nin, Rusya’ya Ukrayna Savaşı nedeniyle uyguladığı yaptırımlar kapsamına 31 Çinli şirketi daha dahil ettiği bildirildi.

Ekonomi

“Çin, ABD tahvillerini daha da azaltmalı” çağrısı

Çin’in, Washington’un potansiyel etkisini azaltmak için ABD tahvili varlıklarını daha da azaltması gerekiyor.

Ekonomi

Tesla, otonom sürüş teknolojisi için Çin’den onay aldı

Tesla CEO’su Elon Musk, ülkede tam otonom sürüşün hayata geçirilebilmesi için yetkililerden talep ettiği izni aldı. Tesla hisseleri gelişme sonrası yüzde 12 yükseliş kaydetti. 

Ekonomi

Musk, otonom sürüş teknolojisi için Çin’de görüşmeler yapıyor

Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin’de lobi yapıyor.

Gündem

Lider Cemil Tugay, Çin’in Gansu Eyaleti heyetini ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti Gansu Vilayet Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Denizaşırı Dostluk Derneği Başkanı Sun Xuetao başkanlığındaki heyeti ağırladı. Çin ile birçok alanda ikili bağları daha da güçlendireceklerini belirten Lider Tugay, “Yeni iş birliklerine açığız. Turizm, tarım, güneş gücü ya da yenilenebilir güç mevzularında ortak çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Ekonomi

Şi’den ABD’ye ‘rakip değil ortak olmalıyız’ mesajı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, resmi ziyaret için ülkesine gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde, ABD’nin Çin’in kalkınmasını olumlu açıdan görmesini umduklarını belirterek, iki ülkenin rakip değil ortak olması gerektiği…

Ekonomi

Blinken, Çin’de “piyasa dışı ekonomik pratiklerden” endişelerini dile getirdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin’i ziyaretinin başlangıcında Şanghay şehrindeki temaslarında verdiği mesajlarda, ülkesinin “piyasa dışı” olarak nitelediği ekonomi ve ticaret politikaları ve uygulamalarına ilişkin endişelerini öne çıkardı.

Otomobil

Hyundai’den Pekin Araba Fuarı’nda Performans Gösterisi.

Hyundai Motor Company, yüksek performanslı birinci elektrikli modeli IONIQ 5 N, Yeni SANTA FE ve Yeni TUCSON’u 2024 Pekin Memleketler arası Otomotiv Fuarı’nda tanıtarak Çin pazarındaki rekabetçiliğini güçlendiriyor.

Ekonomi

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi: “Sayın Büyükelçi birlikte helva yapmanın vakti gelmiştir”

“Yıl Dönümlerinin Kavşağında: Türkiye-Çin Ekonomik Bağlantılarına Bakış” başlıklı 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu’nda Türkiye ile Çin ortasındaki münasebetlerin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

Ekonomi

İş dünyası Çin’den vize kolaylığı istedi

“Yıl Dönümlerinin Kavşağında: Türkiye-Çin Ekonomik Bağlarına Bakış” başlıklı 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu’nda Türkiye ile Çin ortasındaki bağların geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği konuşuldu.

Ekonomi

Türkiye-Çin Ekonomik Forumu 6. sefer düzenleniyor

İstanbul Okan Üniversitesi Türkiye-Çin Ekonomik Forumu’nun altıncısını 18 Nisan 2024 Perşembe günü Tuzla Kampüsü’nde gerçekleştiriyor.

Ekonomi

Türk doğal taş ihracatçıları Çin’den muvaffakiyetle döndü

Dünya doğal taş dalının en büyük buluşma noktası Çin’in Xiamen kentinde düzenlenen 24. Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı 16-19 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ekonomi

Doğal taş dalının Çin bayramı başladı

Kabe’den Beyaz Saraya, dünyanın en kıymetli havalimanlarından Hollwood yıldızlarının malikanelerine itibarlı yapılara kıymet katan, doğal taş kesiminde dünyanın üçüncü büyük ihracatçısı olan Türkiye, 2023 yılında en büyük ihraç pazarı olan Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na 88 firmayla çıkarma yaptı.

Teknoloji

Siber casusluk için dini şenlikleri hedeflediler

ESET, Çin kontaklı Evasive Panda’nın Tibetlileri amaç almak ve casusluk yapmak için dini şenliklerden yararlandığını ortaya çıkardı

Ekonomi

Doğal taş kesimi Çin Xiamen’e 88 firmayla katılıyor

Dünya doğal taş dalının en büyük buluşma noktası Çin’in Xiamen kentinde düzenlenen 24. Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı 16-19 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek.