Etiket: Glütensiz

Sağlık

Dr. Schär “Çölyak Farkındalık Haftasını” çölyaklılar, dernekler ve vakıflarla dayanışma içinde kutladı

Glutensiz besin dalının önderi Dr. Schär, Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftasını çölyak dernekleri, vakıflar ve çölyaklılar ile birlikte kutladı. 9-15 Mayıs tarihleri ortasında Çölyakla Dernekleri, Çölyak Vakfı ve ESEV tarafından düzenlenen etkinliklere sponsor olan Dr. Schär, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sertifikalı diyetisyen eğitimlerini de başlattı.

Sağlık

9 Mayıs Dünya Çölyak Hastalığı Günü: Glutensiz Yaşamın Önemi

Çölyak Hastalığı Nedir? 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü olarak kutlanırken bir çok hasta glutensiz gıda bulmaktan maddi açıdan zorluklar çekiyor.

Sağlık

Türkiye’de hala teşhis alamayan 1 milyon çölyak hastası var

Çölyak Vakfı tarafından Dr. Schär Türkiye’nin desteği ile Ankara’da gerçekleştirilen Glutensiz Gala Yemeği, çölyaklılar ile ilgili farkındalığı artırmak ve tahlil üretmek için çalışan tüm paydaşları bir ortaya getirdi.

Sağlık

Uzmanı uyardı! Glutensiz diyetlerin süratli kilo verdirdiğini gösteren bir delil yok!

Son yıllarda glutensiz paketli eserlerin ve glutensiz unların sağlıklı olduğuna dair medyada oluşturulan algının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Bu daha çok bir pazarlama stratejisidir. Zira glutensiz eserlerin birden fazla işlenmiş unlardan yapılır. Glutensiz buğday unu olağan unlara nazaran daha çok işlenmiştir.” dedi.

Güncel

Glütensiz Diyet Nedir ?

Glütensiz diyet, glüten içermeyen gıdaların tüketilmesi üzerine kurulu bir beslenme düzenidir.