Etiket: İnsan

Gündem

Rektör Prof. Dr. Budak, “İşgalin bir an evvel sona ermesini temenni ediyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Filistin’de sürdürülen soykırıma dikkat çekmek ve Refah Hudut Kapısı’nın işgali protesto etmek maksadıyla “Filistin Problemi ve Kudüs Davamız” başlıklı konferans düzenlendi.

Gündem

Üniversal İnsani Bedel ve Haklar Manifestosu imzaya açıldı! 25 Bin imza ile BM’e sunulacak…

Üsküdar Üniversitesi ile Kazakistan N.L. Gumilev Avrasya Ulusal Üniversitesi, ortak ‘Evrensel İnsani Paha ve Haklar Manifestosu’ hazırlayarak imzaya açtı.

Kültür Sanat

Türkiye’nin en uzun soluklu gençlik şenliği Genç Günler’in 38.’sinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde söyleşi konuğu Müjdat Gezen’di

Moderatörlüğünü Can Başak’ın yaptığı söyleşide, bir seyircinin “Siz halkın sanatçısısınız” diye başlayan cümlesine, Gezen, “Ben halkın sanatkarı değil, halkım. Karagümrük’te, Fatih’de doğdum, büyüdüm. Oradan geliyorum” dedi.

Sağlık

İş Sıhhati ve Güvenliği Haftası’nda Odağımız İnsan!

Türkiye İnsan İdaresi Derneği (PERYÖN) tarafından “İş Sıhhati ve Güvenliği Haftası” kapsamında “Odağımız İnsan, Önceliğimiz İş Sıhhati ve Güvenliği” başlıklı webinar düzenlendi.

Ekonomi

Önderlerin Gelecek Vizyonu: Yarının Şirketi için Yenilikçi Yaklaşımlar, Yatırımlar ve Gayeler

UEZ Sapanca 2024’ün ikinci gününde dördüncü panelin sponsorluğunu BSH üstlendi.

Gündem

Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te İdeoloji ve Çağdaş Bilimi Ele Aldı

UEZ Sapanca 2024’ün ikinci gününde düzenlenen Tepede Sohbetler isimli panele Jeolog ve Müellif Prof. Dr. A. M. Celal Şengör, Türk Felsefeci ve Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Arslan katıldı.

Gündem

Jeoloji Şenliği’nin açılışını Lider Tugay yaptı İzmir sarsıntıya bilimin ışığında hazırlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Jeoloji Şenliği -JEOFEST’24 Kültürpark’ta başladı.

Ekonomi

Şirketler Yalnızca Kar Odaklı Çalışamaz, Sorumluluklarına Nazaran Hareket Etmeli

UEZ Sapanca 2024’ün “Sorumlu ve Hassas Liderlik” başlığıyla düzenlenen dördüncü panelinin sponsoru Rönesans Holding oldu.

Ekonomi

Steinmeier: Almanya ve Türkiye 100 yıldır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı 

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier Alman Büyükelçiliğine ait Tarabya Rezidansı’nda verdiği davette yaptığı konuşmada, “Almanya ve Türkiye 100 yıldır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı. Almanya, ortak Gümrük Birliği’nde Türkiye’nin en önemli…

Sağlık

Âlâ bir alaka için çiftlerin terapi alması gerekebiliyor! Aşkın, otomatik olarak yeterli bir ilgiyi getireceğinin garantisi yok!

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Gül Eryılmaz, iyi bir ilgi için çiftlerin terapi alması gerekebileceğini tabir ederek, “Aşkın, otomatik olarak yeterli bir ilgiyi getireceği garantisini vermek yanlış olabilir.

Ekonomi

Boston Dynamics, elektrikli insansı robotunu tanıttı

Boston Dynamics, hidrolikle çalışan ünlü Atlas robotunu kullanımdan kaldırdı ancak elektrikle çalışan yeni Atlas robotunu tanıttı. Yeni Atlas robotu daha ince ve gelişmiş hareket aralığına sahip, genel anlamda pazara çıkmadan önce ilk olarak Hyundai…

Kültür Sanat

Koza Buluşmaları başladı

Nilüfer Belediyesi’nin geçen ay hizmete açtığı Koza Kütüphane’de düzenlenen ‘Koza Buluşmaları’nın birinci konukları; Birgül Oğuz, Becerikli Ünsal Eriş ve Hakan Akdoğan oldu. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün yeni kütüphanesi Koza Kütüphane’de …

Sağlık

Bitki Yetiştirmek, Alzheimer ve Parkinson’a Yeterli Geliyor

Tabiatın uyandığı, mesken ve ofislerdeki bitkilerin yeni mevsime hazırlandığı ilkbaharda, bitkilerin kendimizi daha düzgün hissetmemizi sağladığı bir gerçek.

Gündem

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) mesken sahipliğinde göç olgusuna ve mültecilik kavramına bilimsel bir perspektifte dikkat çekmek için düzenlenen ‘Uluslararası Göç Sempozyumu’ tamamlandı

DEÜ Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilen disiplinler ortası sempozyumun açılış oturumuna; Romanya evvelki Başbakanı Prof. Dr. Adrian Nastase’nin yanı sıra Harvard, Paris ve Lübnan üniversitelerinden akademisyenler de davetli konuşmacı olarak katıldılar.

Magazin

İrfan Güney’in Yeni Yapıtı ‘Ufuk Çizgisi’ Senfonik Kaydıyla Dikkat Çekiyor

İrfan Güney’in yeni çalışması “Ufuk Çizgisi”, Senfonik bir eser olarak On Air Music Co. markasıyla yayımlandı.

Sağlık

Yoga Uzmanı Çetin Çetintaş’tan Yogaya Başlama Sebepleri

Yoga, binlerce yıldır insanoğlunun zihinsel ve fiziksel sağlığını iyileştirmek için kullandığı bir pratik.

Sağlık

Hayvana şiddet vicdanı zedeliyor! Hayvana şiddet, temel insani hislerin eksikliğinden kaynaklanıyor!

Hayvana uygulanan şiddetle karşı karşıya kalanların, şok, öfke, hüzün, çaresizlik ve ümitsizlik üzere ağır hisler yaşayabileceklerini lisana getiren uzmanlar, bu duygusal yansıların, yalnızca hayvanların değil, birebir vakitte insanların kendilerini ve sevdiklerini de etkileyen bir mevzu olduğunu söylüyor.

Ekonomi

Akbank: “Sürdürülebilirlik İnsan İçin, Hepimiz İçin”

Akbank, insan için sürdürülebilirlik anlayışıyla hayatın bir çok alanına  dokunan çalışmalarını yeni bağlantı kampanyasıyla duyuruyor.

Gündem

Değişen dünyada Kur’an Ahlakı tartışıldı…

Bediüzzaman Said Nursi’nin Vefatının 64. Yıldönümü hasebiyle düzenlenen anma programı çerçevesinde ‘Günümüzde Kur’an Ahlakının Önemi’ Paneli gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi mesken sahipliğinde 11’incisi gerçekleştirilen programda konuşan Prof …

Kültür Sanat

Eğitimci Müellif Vakkasoğlu Ramazan Sohbetleri Programına Konuk Oldu

Nevşehir Belediyesi’nin ‘Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Ramazan Sohbetleri programının bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

Gündem

İzmirli Filozof Baha Tevfik 140’ıncı yaşında anıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, II. Meşrutiyet zamanının değerli niyet insanlarından Baha Tevfik’in anıldığı konferansta konuştu. İzmirli Baha Tevfik’in özel birisi olduğunu vurgulayan Lider Soyer, “Hayatta bu kadar iz bırakmak çok kıymetli ve değerli. Hem onun açısından hem sizler açısından çok kıymetli bir buluşma olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gündem

AK Parti Nevşehir Belediye Lider Adayı Dr. Mehmet Savran’dan Çarpıcı Açıklamalar

AK Parti Nevşehir Belediye Lider Adayı Dr. Mehmet Savran, “Herkes kendini söz etmeli fakat yanlışsız etmeli.

Gündem

Lider Gürün Sıhhat İşçilerinin Günü’nü Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, sıhhat alanında çalışan bütün sıhhat işçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Sağlık

Birkaç öğün yetebilecek halde iftar sofraları ibadetin ruhuna uygun değil!

Oruç ibadeti sırasında gün uzunluğu insanın Allah’a ibadet halinde olduğu için onunla ruhi bağlarını güçlendirmiş olduğunu lisana getiren uzmanlar, aç kalmak suretiyle muhtaçların, yoksulların durumunu öğrenme, hissetme ve o duyguyu yaşama durumunun da olduğunu söylüyor.