Etiket: Konya

Gündem

Lider Altay: “İsrail’in Gazze’deki Zulmünü Unutmayacağız, Unutturmayacağız. İsrail Bu Lekeyi Asırlarca Alnında Taşıyacak”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde düzenlenen İslam Başşehirleri ve Kentleri Teşkilatı 15. Genel Konferansı’nın açılışı çeşitli İslam ülkelerinden belediye liderlerini ve lokal yöneticileri Konya’da bir ortaya getirdi.

Gündem

Lider Altay 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü Kutladı

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ederek, çiftçilere bol ve bereketli bir dönem diledi.

Gündem

“Uluslararası Konya Model Birleşmiş Milletler Konferansı” Konya’da Başladı

Konya Valiliği himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin dayanağıyla Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “Uluslararası Konya Model Birleşmiş Milletler Konferansı” gerçekleştiriliyor. Birlemiş Milletler prosedürüne uygun olarak küresel problemlere tahlil teklifleri üretilmesi gayesiyle düzenlenen konferansa yurtiçinden ve yurt dışından 400 lise öğrencisi katılıyor.

Gündem

“5Ü1K Konya Üniversiteleri Meslek Fuarı 24” KTO Karatay Üniversitesi mesken sahipliğinde, Konya Valiliği uyumunda birinci sefer gerçekleştiriliyor

Öğrenci ve mezunların iş hayatını yakından tanıyabilmeleri, kesime dair aktüel gelişmeleri direkt kesim temsilcilerinden öğrenebilmeleri, staj ve iş imkanlarını değerlendirebilmeleri için Konya’daki üniversiteler bir unsur imza attı.

Eğitim

Selçuklu Belediyesi, “Sim” İle Meslek Fuarı’na Katıldı

Selçuklu Belediyesi, öğrenciler ile mezunların iş dünyasını yakından tanımaları, kesimler hakkında bilgi almalarını amaçlayan meslek fuarında Selçuklu İstihdam Merkezi (SİM) ile yerini aldı.

Spor

Lider Altay: Konya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Ekibi Bundan Sonra da Yanınızda Olmaya Devam Edeceğiz

Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselerek değerli bir muvaffakiyete imza atan Konya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Kadrosu oyuncuları ve teknik takımı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile bir ortaya geldi.

Gündem

Lider Altay: “Konya’mızın Gizli Doğal Hoşluklarını Dünyaya Tanıtmakta Kararlıyız”

Konya Büyükşehir Belediyesi, daha evvel keşif, rota kaydı ve taraf levha çalışmalarını tamamladığı Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini kapsayan 102 kilometrelik tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu’nda birinci tanıtım yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Spor

Konya Büyükşehir Belediyespor Türkiye Basketbol Ligi’ne Yükseldi

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde Konya’yı temsil eden Büyükşehir Belediyespor, play-off yarı finalinde karşılaştığı Nazilli Belediyespor’a 3 maçlık seride 2-1 üstünlük kurarak Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldi.

Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı İnan Konya Bilim Merkezi’ndeki Çalışmaları İnceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi’ndeki çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.

Teknoloji

Bilim Konya’dan Gururlandıran Ödül

Konya Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı paydaşlığıyla kurulan Bilim Konya, İTÜRO’24’de Trafik kategorisinde sergilediği başarılı performansla “Hakem Özel Ödülü”ne layık görüldü. Yarışta Konya’yı temsil eden tek kurum olan Bilim Konya, Bilim Türkiye Eğitimleri kapsamında 6-14, Uzun Devirli TEKNOFEST Eğitimleri kapsamında 10-18 yaş kümesine hizmet veriyor.

Gündem

Malezyalı Çeşit Operatörleri Konya’ya Hayran Kaldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tanıtım Geliştirme Ajansı iş birliğiyle düzenlenen tertipte Konya’ya gelen Malezyalı tıp operatörleri, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek Konya’yı yakından tanıdı. Konya’dan çok etkilendiklerini söz eden tıp operatörleri, Malezya’dan Konya’ya çokça konuk göndereceklerini söyledi.

Gündem

Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya Gelişinin 796. Yılı kutlanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. Yıl dönümü kapsamında düzenlediği Teşrif-i Mevlana aktiflikleri coşkulu programla başladı. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katıldığı programda temsili karşılama merasimi yapılırken Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu Türk Yıldız Yıldızları ve Solo Türk şov uçuşu nefesleri kesti.

Gündem

Namazgâh’ta Eller Yağmur İçin Semaya Kalktı

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Musalla Mezarlığı’nda bulunan Namazgâh’ta Cuma Namazı sonrası Konyalılarla birlikte yağmur duasına katıldı.

Gündem

Lider Altay: “Konya’yı Türkiye’nin En Akıllı Kentlerinden Birisi Yapacağız”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde AUS Türkiye tarafından düzenlenen 4. Memleketler arası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’nde “Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri” başlığında “Erişilebilir Konya” çalışmalarıyla “Belediyecilik Ödülü”ne layık görüldü.

Gündem

Sosyal İnovasyon Ajansı “İnovasyon Seyahat Fonu” Programı ile Gençleri Yeniliklerle Buluşturuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde Büyükşehir Belediyesi Genç Kültür Kart, Meslek Takviye Merkezi ve KONİNNT’in iştirakinde “İnovasyon Seyahat Fonu Programı” gerçekleşti. Gençlere yenilikçi vizyon-beceri kazandırmayı hedefleyen programa merkez dışındaki 28 ilçede okuyan üniversiteli gençler katıldı.

Gündem

Lider Altay: “Konya Raylı Sistemi İçin Tarihi Başlangıç Yapıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılacak 11.2 kilometre uzunluğundaki Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Çizgisi 1. Etabının temeli atıldı.

Gündem

Lider Altay: “Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Sınırının Temelini Atıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte 5 yılda Konya’ya kazandırılacak 105 kilometre yeni raylı sistem çizgisi ortasında bulunan 11.2 kilometrelik Kent Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Raylı Sistem Hattı’nın temelinin 30 Nisan Salı günü saat 11.00’de atacaklarını söyledi.

Spor

Büyükşehir Belediyespor Basketbol Ekibi Adım Adım Finale Yürüyor

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde play-off gayreti veren Konya Büyükşehir Belediyespor, play-off yarı finalinin birinci maçında Nazilli Belediyespor’u 76-59 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı Perşembe günü Aydın’da oynanacak.

Gündem

Akıllı Kent Yönetişim Uygulamalarıyla Konya’da Uyum Artırılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, akıllı kent yönetişim uygulamalarını düzenlediği bir programla tanıttı. 2024 yılında akıllı kent uygulamalarının birlikte gerçekleştirileceği kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katıldığı toplantıda, akıllı kent yönetişim uygulamalarının Konya’nın gelecekteki gereksinimlerine karşılık vermek ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek ismine kıymetli katkılar sunacağı tabir edildi.

Spor

Büyükşehir Belediyespor Hentbolda Play-off’ta Gayret Edecek

Konya Büyükşehir Belediyespor Hentbol Ekibi, play-off’ta rakiplerine karşı çaba verecek. Olağan dönemi sekizinci sırada bitiren sarı-siyahlıların birinci rakibi Köyceğiz Belediyespor oldu.

Gündem

Lider Altay Örnek Davranışıyla Toplumsal Medyada Büyük Beğeni Toplayan Liseli Gençle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, otogar kavşağında yer alan güzergah tabelasının düşmesine kayıtsız kalmayarak onu uzun uğraşlar sonucu düzeltirken trafik ışığında bekleyen bir vatandaş tarafından kayda alınarak toplumsal medyada paylaşılan 17 yaşındaki lise ikinci sınıf öğrencisi Yusuf Dağtaş ile bir ortaya geldi.

Gündem

Toplu Ulaşımda Örnek Kent Konya

Konya’da toplu ulaşımın güçlenmesi için 181 yeni otobüsü filosuna dahil eden, yeni köprülü kavşaklar ve caddeler inşa eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’nin desteklediği, TÜBİTAK tarafından finanse edilen harita tabanlı uygulamalarla ulaşımla ilgili tahliller gerçekleştiriyor.

Gündem

Lider Altay Doğaseverleri “Konya’da Yürüyoruz” Aktifliklerine Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Konya Projesi kapsamında başlattığı ve sağlıklı yaşama katkıda bulunmak emeliyle gerçekleştirdiği “Konya’da Yürüyoruz” temalı tabiat yürüyüşü aktifliği bahar devrinde birinci olarak Bozkır Çağlayan güzergahında başladı.

Gündem

Konya Büyükşehir, KOSKİCBS ile Akıllı Altyapıyı Güçlendiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, daima gelişen ve değişen kent dinamiklerine en uygun formda cevap vermek ve gelecek jenerasyonlara yaşanabilir bir kent bırakmak maksadıyla akıllı altyapı sistemlerine büyük ehemmiyet veriyor. Bu kapsamda, yerli ve ulusal olarak geliştirilen KOSKİ Coğrafik Bilgi Sistemleri, kentin altyapı projelerinin planlanması, imali ve işletilmesi süreçlerinde kritik bir role sahip.