Etiket: Önemli

Sağlık

Acil Tıp Group 9. Yaşını Kutladı

7/24 Acil Sağlık Hizmetleri, Uluslararası Evde Bakım, Sağlık Turizmi, Poliklinik Hizmetleri ve  Revir Hizmetleri sunan Acil Tıp Group, 9. Yıl Dönümünü İzmir’de Kutladı.

Sağlık

Uzmanlar uyarıyor! Toksik bir münasebet hayat gücü azaltıyor!

Başlangıçta zararsız üzere görünen bağların vakitle insanın ruhunu ve vücudunu zehirlemeye başlayabileceğini lisana getiren uzmanlar, sağlıklı bir alakaya kıyasla, toksik bir alakada hayat gücünün azaldığını vurguluyor.

Ekonomi

Türk Emisyon Ticaret Sistemi ihracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

2023 yılı Ekim ayı prestijiyle başlayan Avrupa Birliği’nin (AB) Sonda Karbon Düzenleme Düzeneği’nin (CBAM) geçiş süreci 31 Aralık 2025’e kadar devam edecek.

Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay 83. Dünya SKAL Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuştu İzmir turizmde sıçrama yaşaması gereken bir periyotta

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Ekim ayında kentte düzenlenecek 83. Dünya SKAL Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuştu. Lider Tugay, “Hepimiz İzmir’in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz.

Eğitim

Üniversite imtihanından son bir aya girildi! İmtihana bir ay kala en tesirli çalışma bol bol deneme sınavı çözme!

2024 Yükseköğretim Kurumları İmtihanında son bir aya girildi. Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ertuğrul Tut, öğrencilerin son bir ayı nasıl değerlendirmesi gerektiği ve dikkat etmesi gerekenlerle ilgili tekliflerde bulundu.

Sağlık

Türkiye’de 1.445 Hasta Kalp Nakli Bekliyor

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), Kalp Yetersizliği Farkındalık Haftası kapsamında bu değerli kronik sıhhat problemine dikkat çekti. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 700 bin hasta kalp yetersizliği ile gayret ederken, hastaların yaş ortalamasının 68 olduğu görülüyor.

Sağlık

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşıları yapılması için hizmete aldığı Acil müdahale aracı ilçelerde hizmete başladı

Takımlar Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sokak hayvanlarının aşılarını yaptı. Köyceğizli hayvansever Unsur Uslu “Sokaktaki canlılarımızın yanında olmaya çalışıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması çok âlâ. Zira biz kişisel olarak maddi manevi çok zorlanıyorduk” dedi.

Ekonomi

Henkel 2023 Yılında 21 Buçuk Milyar Euro Satış Gerçekleştirdi

Henkel Grup’un 2023 mali yılındaki satışları, 21,514 milyar Euro olarak gerçekleşti. 2023 mali yılında, Yapıştırıcı Teknolojileri İş Ünitesi’nin satışları 10,790 milyar Euro’ya ulaştı ve satışlar organik olarak yüzde 3,2 oranında arttı.

Ekonomi

21 Yıl Evvel Başlayan Teşebbüs Bugün Çin Dahil Tüm Dünyaya Satış Yapıyor

DCT Trading, 21 yıl evvel küçük bir sermaye ile başladığı seyahatinde bugün Çin dahil tüm dünyaya pamuk satan bir şirkete dönüştü.

Sağlık

İş ortamındaki gerilim ve mobbing ruh sıhhatini bozuyor!

Çalışma şartlarının ruhsal sıhhat üzerindeki tesirinin kıymetine dikkat çeken uzmanlar, iş yerindeki gerilimin, mobbing üzere olumsuz durumların, bireylerin ruh sıhhatini olumsuz etkileyerek, ruhsal problemlere yol açabildiğini söylüyor.

Teknoloji

Küçük işletmeler, büyük riskler: Parola müdafaasını önceliklendirme

Günümüz dünyasında, küçük işletmeler giderek artan bir formda siber akınların gayesi haline geliyor.

Kültür Sanat

Bor Sanat, Türk Sanatının Geçmişine Işık Tuttu

Bor Sanat tarafından düzenlenen “Bor Sanat & Konuşmalar – ‘Deneyimler/ Tanıklıklar II’” konuşma serisinin ikincisi de sanat dünyasının deneyimli isimlerini bir ortaya getirdi.

Ekonomi

Check-Up ile Erken Teşhis Mümkün!

Son yıllarda giderek büyüyen etraf kirliliği, hazır besin tüketimi, sigara ve alkol tüketimindeki artış beraberinde kanser, kalp krizi, diabet vb. birçok kronik hastalığın da artmasına, giderek daha küçük yaşlarda görülmesine yol açmaktadır.

Teknoloji

Yapay Zeka İş Dünyasını Nasıl Değiştirecek?

UEZ Sapanca 2024’ün ikinci gününde beşinci panelin sponsorluğunu İş Bankası üstlendi.

Güncel

Kilo Vermek İsteyenler Dikkat! Keten Tohumu ile Tanışın

Keten tohumu, Omega-3 yağ asitleri, lifler ve lignanlar gibi değerli besin ögeleri açısından zengindir

Güncel

Kilo Vermek İsteyenler Dikkat! Keten Tohumu ile Tanışın

Kilo verme yolculuğunuzda keten tohumunun faydalarını keşfedin! Kiloya nasıl etki eder, sağlıklı kullanım yolları ve besin değerleriyle nasıl doyurur? Detaylar için tıklayın.

Ekonomi

UEZ Beşinci Panel | 21’inci Yüzyıl için Sürdürülebilir İş Modelleri ve Stratejiler

UEZ Sapanca 2024’ün “21’inci Yüzyıl İçin Sürdürülebilir İş Modelleri ve Stratejiler” isimli beşinci paneli Eksim Holding sponsorluğunda gerçekleşt

Ekonomi

Check-Up ile Erken Teşhis Mümkün!

Son yıllarda giderek büyüyen etraf kirliliği, hazır besin tüketimi, sigara ve alkol tüketimindeki artış beraberinde kanser, kalp krizi, diabet vb. birçok kronik hastalığın da artmasına, giderek daha küçük yaşlarda görülmesine yol açmaktadır.

Sağlık

Huzursuz Bacak Sendromu: Uykunuzu Kaçırır, Yaşam Kalitenizi Düşürür!

Huzursuz bacak sendromu, her yaştan insanı etkileyebilen ve özellikle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile kendini gösteren bir durumdur.

Sağlık

Birinci diş denetimi 1 yaşında başlamalı

Halk ortasında çocuk diş hekimliği olarak bilinen ‘pedodonti’, 0-13 yaş kümesi çocuklara özel diş hekimliği manasına geliyor.

Sağlık

Kanser Hastalarına Özel 8 Beslenme Önerisi

Son yıllarda tedavi formüllerinde çok değerli ilerlemeler yaşansa da kişinin günlük hayat kalitesini olumsuz etkileyen kanser, bilhassa beslenme konusundaki tesirleri nedeniyle hastaların ve ailelerinin daha fazla endişelenmesine neden olabiliyor.

Sağlık

Oyunlar çocukların en doğal hakkı! Oyunlar, çocukların sağlıklı gelişimi için temel bir araç!

Oyunun çocukların gelişimleri ve öğrenmeleri için temel bir araç olduğunu kaydeden uzmanlar, oyunların, çocukların fizikî, duygusal, toplumsal ve bilişsel hünerlerini geliştirmelerine imkan tanıdığını da söylüyor.

Gündem

Çankaya Belediye Başkanı Güner: 23 Nisan Bir Milletin Tarihinin En Kıymetli Köşe Taşı

Çankaya Belediyesi gündüz bakımevleri ve Çankaya’da bulunan büyükelçiliklerin ortak düzenlediği 23 Nisan Çocuklar Sergisi Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in mesken sahipliğinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.

Sağlık

Kanser Tedavisi Mühletince Faal Hayata Devam Etmek Kıymetli

Medicana Ataköy Hastanesi; sunucu ve TV programcısı Beğenilen Kuyumcu ile Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı’nın iştirakiyle Kansere Karşı Bir Işık Yak seminerine mesken sahipliği yaptı.