1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay 83. Dünya SKAL Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuştu İzmir turizmde sıçrama yaşaması gereken bir periyotta

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay 83. Dünya SKAL Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuştu İzmir turizmde sıçrama yaşaması gereken bir periyotta

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

izmir buyuksehir belediye lideri dr cemil tugay 83 dunya skal kongresinin tanitim toplantisinda konustu 9Pabdciz
Kalkınma açısından bir atılım devri yaşayalım istiyoruz. Ben İzmir’in tarım ve ticaret üzere turizmde de sıçrama yaşaması gerektiği bir devirde olduğuna inanıyorum. İşte bu kongre İzmir’imizin turizmi ve tanınırlığı açısından çok önemli” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, turizm profesyonelleri ve gönüllülerinden oluşan milletlerarası bağlantı ağı SKAL’ın 83’üncüsünü İzmir’de düzenleyeceği Dünya Kongresi için yapılan tanıtım toplantısına katıldı. 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından konukların ağırlanacağı büyük buluşma için İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) yapılan toplantıda İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Vilayet Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Kerem Çevik, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Lideri Mahmut Özgener, İZTO Meclis Lideri Selami Özpoyraz, İzmir SKAL Kulübü İdare Konseyi Lideri Güner Güney ve turizm kesimindeki temsilciler de yer aldı.

“İzmir turizmi için önemli”

İzmir’i tanıtan sinema gösterimiyle başlayan programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, “Kongre İzmir’imizin turizmi ve tanınırlığı açısından sağlayacağı sonuçlar itibariyle çok değerli. Bu tertibe takviye verme kararlılığında olduğumuzu tabir etmek için buradayız. Konukların İzmir ile ilgili edineceği kanaat, gelecekte İzmir turizmiyle ilgili kıymetli sonuçlar doğuracaktır” dedi.

“Hepimiz İzmir’in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz”

Yerel birlikteliğin ehemmiyetini vurgulayan Lider Tugay, “Şehrin sıkıntıları ve muhtaçlıkları konusunda birlikte çalışma kararlılığının olması benim için çok kıymetli. Bu kararlılıkla hem valiliğimiz ve merkezi hükümet temsilcileriyle hem de kentimizin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği ve dayanışma içinde çalışmaya devam edeceğiz. Hepimiz İzmir’in hak ettiği yerde olmasını istiyoruz. Kalkınma açısından bir atılım periyodu yaşayalım istiyoruz. Bunu bütün İzmir’in istediğinden çok eminim. Bence epey siyaset üstü bir husus. İzmir’e sahip çıkma kararlılığında olan herkesin bu anlayışta olması gerekli diye düşünüyorum. Tıpkı vakitte potansiyelini tam değerlendiremediğine inandığım kentimizin birkaç bahis başlığında bir kalkınma sıçraması yaşaması gerektiği bir devirde olduğuna inanıyorum. İzmir, tarım ve ticaretin yanında turizm alanında da sıçrama göstermeli” dedi.

“Herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor”

İzmir’in kalkınması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Tugay, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Dünyada pek çok ülkenin ve kentin gıpta edeceği bir tarihi ve kültürel bir mirasa sahibiz. İnanılmaz hoş bir de coğrafyaya sahibiz. Bunlar İzmir’i dünyanın en kıymetli turizm destinasyonlarından biri haline getiriyor. Daha tertipli ve pak bir kent olan, sahip olduğu kültürel mirası en gerçek biçimde ortaya çıkartan, tanıtımını da başaran bir kent olmamız gerektiği de çok açık. İşte bu kongre değerli bir fırsat. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak mümkün olan en yüksek güçle destekleyeceğiz.”

Vali Elban’dan play-off benzetmesi

Kongreyi kent için değerli bir fırsat olarak kıymetlendiren İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “Çok önemli rakiplerle yarışarak bu hoş kongreyi vilayetimize getiren SKAL takımına teşekkür ediyorum. Vilayetimizin turizm potansiyelini anlatmaya gerek yok. Turizmde önemli sıçrama için muhakkak koşullar var. Kentin tüm bileşenleri hemfikir. Bu kongreyi play-off maçına benzetiyorum. Burada muvaffakiyet sağlarsak bir üst lige çıkacağız” dedi. 

“Kongreler katma pahası yüksek organizasyonlardır”

Organizasyonu İzmir için kıymetli bulduğunu söyleyen ve SKAL’ın temsilcilerini tebrik eden İZTO Yönetim Kurulu Lideri Mahmut Özgener, “Uluslararası kongreler katma kıymeti yüksek organizasyonlardır. İZTO olarak bizler de kentimizde turizmin canlı kalması için çalışıyoruz. Kongre büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Ziyaretçilerin İzmir’den mutlu ayrılmasında hepimizin kıymetli vazifesi olduğunu düşünüyorum. Kongre kapsamında elimizden gelen bütün dayanağı vermekten büyük memnuniyet duyacağız”  diye konuştu. 

Tüm paydaşlara teşekkür

Kongreyi İzmir’de düzenleyecek olmalarından ve yaratılan iş birliğinden ötürü memnunluk duyduklarını belirten İzmir SKAL Kulübü İdare Konseyi Lideri Güner Güney tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Bu kongreyi daima birlikte yapacağız” dedi.

Turizmciler iş birliğinden memnun

Konuşmaların akabinde kelam alan bölüm temsilcileri de kongreyi büyük bir heyecanla beklediklerini belirtti. Kongrenin İzmir’in tanıtımı için ehemmiyetine değinen temsilciler, iş birliğinden duydukları memnuniyeti de lisana getirdi.

SKAL hakkında 

Dünyanın birçok ülkesinde yer alan SKAL federasyonları, dal içinde irtibatları arttırmayı ve iş bağlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Milletlerarası SKAL, 84 ülkede, 359 kulüp ve turizmin üst seviye yöneticilerinden oluşuyor ve 14 bin 249 üye ile temsil ediliyor.

Büyükşehir takviye verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 83’üncü Dünya SKAL Kongresi’ne adaylık etabında sürece katkı verdi. SKAL İzmir’in iştirak sağladığı milletlerarası SKAL kongrelerinde dağıtılmak üzere İzmir’i tanıtan kent rehberi, kent haritası ve tanıtım broşürleri temin edildi. Kongreye yaklaşık bin turizm acentesinin katılması bekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay 83. Dünya SKAL Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuştu İzmir turizmde sıçrama yaşaması gereken bir periyotta
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir