Etiket: Sağlık

Sağlık

EÜ’de eczacılık eğitiminin 185. yıl dönümü kutlandı

Eczacılık mesleği akademik eğitiminin 185’inci yılı münasebetiyle Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesinde “Eczacılık Günü” programı düzenlendi.

Güncel

Katar ve DSÖ yeni Ülke İşbirliği Stratejisi hazırlıyor

9 Mayıs 2024, Doha, Katar – Dün, Halk Sağlığı Bakanlığı, Doha’da, 2024-2030 Ülke İşbirliği Stratejisi (CCS) konusunda DSÖ ile 2 günlük ortak bir çalıştay

Gündem

“Dünya Hemşireler Günü” EÜ’de dolu dolu kutlandı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Ege Üniversitesi Hastanesi Sıhhat Bakım Hizmetleri Şube Müdürlüğü iş birliğinde, “Hemşirelerimiz Geleceğimiz: Bakımın Ekonomik Gücü” teması ile “Dünya Hemşireler Günü” aktifliği düzenlendi.

Sağlık

65 Yaş Üstü ve Kanser Hastaları Muaf (Onaylı Randevu Sistemi)

MHRS’nin yerini alan Onaylı Randevu Sistemi uygulamasından 65 yaş üzeri hastalar ve kanser hastalarının muaf olacağı bildirildi. 

Sağlık

5 adımda öfkenizi denetim altına alın

Bir şeyler yolunda gitmediğinde yahut çok telaş durumlarında reaksiyon olarak ortaya çıkabilen öfke, herkesin vakit zaman hissettiği doğal bir his.

Sağlık

Hemşireler Göç Ediyor! (Hemşireler Günü)

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Azize Atlı Özbaş TBBM kürsüsündeki Hemşireler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. 

Sağlık

Fazla Kilolarınızdan Kalıcı Olarak Kurtulmak İçin 6 Püf Noktası!

Fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için en büyük endişe yağdan değil kaslardan vermektir.

Sağlık

DSÖ: “Hemşireler Ağır İş Yükü, Düşük Ücret ile Karşı Karşıyadır”

Kahire, Mısır – Hemşireler ve ebeler, DSÖ Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çoğu ülkede sağlık iş gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor.

Sağlık

DSÖ: “Hemşireler Ağır İş Yükü, Düşük Ücret ile Karşı Karşıyadır”

Kahire, Mısır – Hemşireler ve ebeler, DSÖ Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çoğu ülkede sağlık iş gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor.

Sağlık

Büyükşehir’den gençlere “İlk Yardım Turnuvası” Gençler hayat kurtarmak için yarıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Ömrü Destekleme Derneği’yle gençlere “Afetlerde Birinci Yardım Eğitimi” verdi. Eğitimi tamamlayan gençler, Birinci Yardım Uygulama Turnuvası’nda hayat kurtarmak için ter döktü. Uzmanlar tarafından oluşturulan trafik kazası senaryosunda gençler hakikat ve süratli müdahale için yarıştı.

Sağlık

Acil Tıp Group 9. Yaşını Kutladı

7/24 Acil Sağlık Hizmetleri, Uluslararası Evde Bakım, Sağlık Turizmi, Poliklinik Hizmetleri ve  Revir Hizmetleri sunan Acil Tıp Group, 9. Yıl Dönümünü İzmir’de Kutladı.

Sağlık

Sağlık-Sen Odyologlar ve Odyometri çalışanlarının sorunlarını çözmek için toplandı

Sağlık-Sen sendikası tarafından Odyologların ve Odyometri bölümü çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak için toplantı düzenlendi.

Güncel

DSÖ Bölge Direktörü Dr Hanan Balkhy Pakistan’a ilk ziyaretini tamamladı

DSÖ’nün Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, Pakistan’a yaptığı açılış ziyaretini tamamladı. Beş günlük kapsamlı misyon İslamabad, Peşaver ve

Sağlık

Türkiye’de 1.445 Hasta Kalp Nakli Bekliyor

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), Kalp Yetersizliği Farkındalık Haftası kapsamında bu değerli kronik sıhhat problemine dikkat çekti. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 700 bin hasta kalp yetersizliği ile gayret ederken, hastaların yaş ortalamasının 68 olduğu görülüyor.

Sağlık

DSÖ : “Refah harekâtı, ölüm ve hastalık oranlarını önemli ölçüde artıracak”

DSÖ, Refah’ta yapılacak geniş çaplı bir askeri operasyonun kan gölüne yol açabileceğinden derin kaygı duyduklarını açıkladı.

Sağlık

Obezitenin ortaya çıkmasına neden olan 1.000’den fazla gen varyantı var

Tüm dünyada 988 milyon kişiyi etkileyen obezite, insan sıhhatini tehdit eden en kritik hastalıklardan biri olarak görülüyor.

Sağlık

TTB’nin düzenlediği ”Sağlıkta Şiddet” Çalıştay raporu yayımlandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından 16-17 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Sağlıkta Şiddet Çalıştayı’nın raporu yayımlandı.

Sağlık

Bağışıklama Platformundan Aşı Uyarısı Geldi!

Bağışıklama İçin Güçbirliği Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’de, günümüzde bağışıklama hizmetleri deneyimlerimizle uyumsuzdur ve kazanımlarımız tehlikededir!” denildi. 

Sağlık

Kahvaltı yapmayan çocuklar okulda sıhhatsiz besinlere yöneliyor

Okulların güvenlik, yemek ve paklık üzere kurumsal gereksinimlerine tek çatı altında tahliller sunarak inançlı bir eğitim ortamı sağlayan Zirve Kurumsal Çözümler’in bünyesinde yer alan ve 40’tan fazla okula toplu yemek hizmeti sunan BCC Catering, okul çağındaki çocukların beslenmesinde kıymetli noktalara ait açıklamalarda bulundu.

Sağlık

Tüm Sıhhat Hizmetleri Tek Çatı Altında Ataşehir Bütünleşik Halk Sıhhati Merkezi Açıldı

Bünyesinde 11 branş bulunduran Ataşehir Bütünleşik Halk Sıhhati Merkezi, gereksinim duyulan sıhhat hizmetlerini tek çatı altında topladı.

Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşa dokunuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez ilçesinde 2021 yılında faaliyete açtığı sıhhat merkezi 3 yılda on binlerce vatandaşa fiyatsız hizmet verdi. Her türlü teknik donanıma sahip çağdaş sıhhat merkezinde ağız ve diş tedavileri, sünnet, ruhsal takviye ve meskende sıhhat hizmetleri sunuluyor.

Sağlık

Hemşireye Silahlı Saldırı: Adalet Yerini Bulmalı!

29 Eylül 2021 tarihinde, Bayrampaşa’da özel bir hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde görevli bir hemşire, tedavi gören bir bebeğin diğer hastaneden

Sağlık

Dünya Aşılama Haftası, “Aşılar 25 Milyon İnsanı Kurtardı”

Dünya Aşılama Haftası nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yayımladı.

Ekonomi

Check-Up ile Erken Teşhis Mümkün!

Son yıllarda giderek büyüyen etraf kirliliği, hazır besin tüketimi, sigara ve alkol tüketimindeki artış beraberinde kanser, kalp krizi, diabet vb. birçok kronik hastalığın da artmasına, giderek daha küçük yaşlarda görülmesine yol açmaktadır.