Etiket: Sanat

Kültür Sanat

El emeği eserler Nilüfer Sanat Atölyeleri standında izlenime açıldı

Nilüfer Sanat Atölyeleri’nde 8 ay eğitim alan 233 kursiyerin ortaya koyduğu eserler, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açıldı. Farklı disiplinlerdeki yapıtların yer aldığı stant, 30 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Kültür Sanat

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için söylenecek

İzmir’in Anadolu Bayanları Kültür ve Sanat Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi dayanağıyla 20 ve 22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek “İki Yaka, Livaneli Şarkıları” konserleri ile İzmir’de üniversite okuyan depremzede öğrencilere burs takviyesi sağlanacak.

Kültür Sanat

Akbank Sanat’ta ‘Günümüz Macar Sineması’ Programı

Kültür ve sanatın kozmikliğini destekleyen Akbank Sanat, Macar Kültür Merkezi ile 2024 Macar – Türk Kültür Yılı’na özel düzenlendiği ‘Günümüz Macar Sineması’ programına konut sahipliği yapıyor.

Kültür Sanat

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Toplumsal Aktiflik Merkezi’nde kursiyerlerin iştirakiyle düzenlenen birbirinden eğitici kurslar ağır ilgi görüyor

Eğitmenlerin özveri ile yürüttüğü kurslar, Efes Selçuklu vatandaşlara kültürel kazanım ve toplumsallaşma imkânı sağlıyor.

Kültür Sanat

Küçükçekmece’de sanat eğitimi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Fadime Yücel ve öğrencilerinin ‘İzler’ standına konut sahipliği yaptı

Toplam 104 öğrencinin 100 yapıtına mesken sahipliği yapan stantta fotoğraf yüklü olmak üzere heykel çalışmaları da yer aldı.

Kültür Sanat

Filistinli Karikatürist Naci El-Ali’nin “Hanzala” Temalı Standı Konyalılarla Buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istekli üniversite öğrencileri tarafından kurulan Kudüs Çalışma Kümesi, Filistin’in dünyaca bilinen sanatkarlarından karikatürist Naci El-Ali’nin “Hanzala” temalı yapıtlarından oluşan sergiyi Konyalılarla buluşturuyor.

Kültür Sanat

Çiğli Belediyesi Kaklıç Sanat Akademisi Kursiyerlerinin Yapıtları Standa Çıktı

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Kaklıç Sanat Akademisi yağlı boya ve kara kalem kursiyerlerinin hazırladığı Fotoğraf Standının açılışını Çiğlili sanatseverler ile birlikte gerçekleştirdi.

Kültür Sanat

Türkiye’nin en uzun soluklu gençlik şenliği Genç Günler’in 38.’sinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde söyleşi konuğu Müjdat Gezen’di

Moderatörlüğünü Can Başak’ın yaptığı söyleşide, bir seyircinin “Siz halkın sanatçısısınız” diye başlayan cümlesine, Gezen, “Ben halkın sanatkarı değil, halkım. Karagümrük’te, Fatih’de doğdum, büyüdüm. Oradan geliyorum” dedi.

Kültür Sanat

38. Genç Günler’in açılış gecesinde verilen 28. Bedia Muvahhid Ödülü’ne Cadı Kazanı oyunundaki rolüyle Selen Parıltı Sarıyar layık görüldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları ve 100. yılını kutlayan Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi’nin 38. Genç Günler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 28. Bedia Muvahhid Mükafatı sahibini buldu. 28. Bedia Muvahhid ödül merasimi, Uğurtan Atakan idaresinde 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Kültür Sanat

Kartepe’de Toprak Sanata Dönüştü

Kartepe Belediyesi’nin takviyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Çiğdem Eroğlu’nun “İç içe” seramik standı, Kartepe Sanat Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Kültür Sanat

Klasik müzik sevenlerle buluşacak

Büyükşehir’in Oda Orkestrasına İstanbul Devlet Senfoni’nin Başkemancısı Özgecan Günöz ile tekrar Flüt Küme Şefi Bülent Evcil eşlik edecek

Ekonomi

Gastronomi, iktisatla buluşuyor ve 4. Küresel GastroEkonomi Tepesi başlıyor

Türkiye’nin öncü ve güçlü sivil toplum kuruluşu Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), dalın ve kamuoyunun merakla beklediği ve geleceğe ışık tutacak “4. Küresel GastroEkonomi Zirvesi”yle, yeni ufuklar açmaya hazırlanıyor.

Kültür Sanat

Büyükşehir TSM Korosu’ndan mükemmel bahar konseri

Şef Sevinç Sarısözen Adalı idaresindeki Büyükşehir TSM Korosu yapıtlara olan hâkimiyeti ve başarısı ile göz doldurdu. Konserde TRT Sanatkarı Elif Güreşçi de yer aldı

Kültür Sanat

Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri mayıs ayında yeni etkinliklerle çocukları bekliyor

Borusan Contemporary, mayıs ayında da farklı yaş kümelerindeki çocuklar için tasarlanmış eğlenceli ve öğretici atölye aktiflikleri sunmaya devam ediyor.

Kültür Sanat

İzmirliler’den Sanat ve Antika Fuarı’na ağır ilgi

Fuarlar kenti İzmir’de bu yıl birinci kere düzenlenen İzmir Sanat ve Antika Fuarı, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Kültür Sanat

“Gılaf-ı Reyya: Osmanlı’dan Günümüze Koku Şişeleri” standı açıldı

Koleksiyoner Bekir Kantarcı’nın Osmanlı periyoduna ilişkin kokuları odağına alarak oluşturduğu “Gılaf-ı Reyya: Osmanlı’dan Günümüze Koku Şişeleri” standı, Kuveyt Türk’ün katkılarıyla Türk ve İslam Yapıtları Müzesi’nde ziyarete açıldı. Koku tecrübeyle kısmının de içinde yer aldığı stant, 22 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kültür Sanat

Mehmet Nuri Göçen Vakfı ve Göçtur Turizm Kuşadası’nda Sanata Sürdürülebilir Katkı Yapıyor

Mehmet Nuri Göçen Vakfı’nın Göçtur Turizm bünyesinde restore edilen Eski Tabakhaneler mesken sahipliğinde düzenlediği 9. Milletlerarası Fotoğraf Çalıştayı, Türkiye’nin yanı sıra 12 farklı ülkeden 45 fotoğraf sanatkarının iştirakiyle gerçekleştirildi.

Kültür Sanat

Tabiat Kent Sanat Karma Standı İzmirlilerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde küratörlüğünü Zehra Çiçek ve Nuri Aslan’ın yaptığı Tabiat Kent Sanat Karma Standı İzmirli sanatseverlerin beğenisine açıldı.

Kültür Sanat

Bayanlar Korosu baharı müziklerle karşıladı

Büyükşehir Bayanlar Korosu konserine konuk solist olarak katılan TRT’nin emektar sanatkarı Ayşe Taş en hoş yapıtları Kocaelililer için seslendirdi

Kültür Sanat

İzmir sanata doyacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sanatseverlere mayıs ayında tekrar renkli bir sanat programı sunuyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) yazı müjdeleyen ay içinde birbirinden hoş konser ve stantlara konut sahipliği yapacak.

Kültür Sanat

Çankaya Belediyesi, Mayıs ayını birbirinden renkli etkinliklerle karşılıyor

Çankaya’nın kültür merkezleri bu ay da stantlar, paneller, şenlik ve özel etkinliklerle sanatseverlere keyifli bir takvim sunuyor. Mayıs ayının birinci günü 19. Emekçi Sinemaları Şenliği ile başlıyor.

Kültür Sanat

Usta Sanatçı Ali Ekber Çiçek Ege’de anılacak

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, Türk Halk Müziği’nin yeri dolmaz sesi, sanatçı Ali Ekber Çiçek’i yapıtlarıyla anacak.

Kültür Sanat

Büyükşehir Koroları baharı müzik ve türkülerle karşılayacak

Büyükşehir Konservatuvarının Bayanlar, THM ve TSM Koroları ile Dînî Musikî Topluluğu mayıs ayında sanatseverlerle buluşacak