Kartepe’de Toprak Sanata Dönüştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kartepede toprak sanata donustu 0 7vO83yWh
“İÇ İÇE” SERAMİK SERGİSİ

Kartepe Belediyesi’nin takviyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Çiğdem Eroğlu’nun “İç içe” seramik standı, düzenlenen merasimle Kartepe Sanat Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

45 ESER SERGİLENİYOR

Kartepe Sanat Evi’ndeki stantta yer alan 45 eser, Anadolu’nun iç içe geçmiş kültürel zenginliklerini geçmişten bugüne taşıyan seramik sanatıyla tabir etmeyi amaçlıyor. Kentte Kültür ve Turizm Bakanlığının “somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı” unvanına sahip Çömlek, Seramik ve Heykel Sanatkarı Çiğdem Eroğlu, “Desteklerinden ve sanata, sanatkara verdiği bedelden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum. Klasik olarak hazırlanan 45 eser standımızda yer almaktadır” dedi.  

SANATLA İÇ İÇE BİR KARTEPE

Yapılan yapıtları inceleyen Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Sanatla iç içe bir Kartepe hayal etmiştik… Artık Kartepe Sanat Evi’mizde başlayan bu öykünün birbirinden özel sergilerle buluşmasının gurur ve memnunluğunu yaşıyoruz. Çiğdem Eroğlu’nun çömlek, seramik ve heykel çalışmalarını bir ortaya getirdiği “İç İçe” isimli karma standı 17 Mayıs’a kadar ziyaretinizi bekliyor” açıklamasında bulundu.

ÜCRETSİZ ATÖLYELER

08 – 15 Mayıs 2024 tarihleri ortasında açık olacak “İç İçe” karma stant de 13 Mayıs 2024 Pazartesi saat 12.00’de 1.seans, saat 15.00’de 2.seans, 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 12.00’de 1.seans, 15.00’de 2.seans atölyelerden isteyen fiyatsız faydalanabilecek. Kartepeliler randevu ve bilgi için 0 262 503 48 22 nolu telefondan bağlantıya geçebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kartepe’de Toprak Sanata Dönüştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir