Etiket: Şirketler

Ekonomi

Beyaz et soruşturmasında uzlaşma tutarı 1,35 milyar TL’ye ulaştı

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmada uzlaşma başvurularına konu tutarın 1 milyar 350 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

Ekonomi

Beyaz ette uzlaşma tutarı 1,35 milyar lira ulaştı

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmada uzlaşma başvurularına konu tutarın 1 milyar 350 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

Ekonomi

EY: Türkiye yabancı yatırımda Avrupada 4. sıraya yükseldi

Yabancı şirketler tarafından Türkiye’de açıklanan yatırım projelerinin sayısı, 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 17 artarken, Türkiye Avrupa’da Almanya’nın ardından 4. sıraya yükseldi.

Ekonomi

GenAI, perakende bölümünde çalışma hallerini ve tüketici bağlarını tekrar şekillendiriyor

Memleketler arası danışmanlık, kontrol ve vergi hizmetleri şirketi EY (Ernst & Young), tüketici eserleri ve perakende bölümüne yönelik “Üretken yapay zekânın (GenAI) perakende ve tüketici eserleri şirketlerinin çalışma biçimlerini ve tüketicilerle bağlarını nasıl değiştirdiği” konusundaki yayınını yayımladı.

Ekonomi

Şirketler Yalnızca Kar Odaklı Çalışamaz, Sorumluluklarına Nazaran Hareket Etmeli

UEZ Sapanca 2024’ün “Sorumlu ve Hassas Liderlik” başlığıyla düzenlenen dördüncü panelinin sponsoru Rönesans Holding oldu.

Ekonomi

UN Küresel Compact Amaç Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı Müracaatları Açıldı!

İş dünyasında bayanların tüm düzeylerde eşit temsiliyeti ve eşit kıymetteki işe eşit fiyatın sağlanması için şirketleri desteklemeyi amaçlayan UN Küresel Compact Gaye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı’nın (Target Gender Equality Accelerator) müracaatları açıldı. 9 ay sürecek olan programın müracaatları 31 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Ekonomi

Türk şirketler iklim değişikliğini önemsiyor ancak harekete geçmekte yavaşlar

Türkiye’de sürdürülebilirlikten sorumlu üst seviye yöneticilerin iştirakiyle hazırlanan EY Sürdürülebilir Paha Çalışması’na nazaran; şirketlerin yalnızca yüzde 27’si emisyonlarını yüzde 45 yahut daha fazla azaltmayı planlıyor ve yalnızca yüzde 55’inin 2030 yılına kadar bir emisyon azaltma taahhüdü bulunuyor.

Sağlık

Sağlık’ta Ömür Uzunluğu Yenileme Garantisi’ne dikkat edilmeli

Steel Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Abdullah Özcan, sıhhat sigortalarında şirketler ile sigortalıları karşı karşıya getiren bahislerin başında “ömür uzunluğu yenileme garantisi”nin geldiğine dikkat çekerken, “poliçe yaptırırken önceliğiniz, ödeyeceğiniz prim değil, poliçenizin (ÖBYG) ömür uzunluğu yenileme garantisi’ni kapsaması olmalıdır.” dedi.

Gündem

İş Dünyası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Hızlanmalı!

Bu süratle gidilirse dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması 160 yıl sürecek. Eşitliğin sağlanması için iş dünyasının büyük bir rolü ve sorumluluğu var. Şirketler bu alandaki eforlarını hızlandırmalı.  Tüm şirketleri toplumsal cinsiyet eşitliği için somut adımlar atarak harekete geçmeye davet ediyoruz.