Etiket: Tedavi

Sağlık

Çocuklarda Dental Anksiyete Artıyor

Dental anksiyete, diş tedavisi sırasında duyulacağından kaygı edilen şiddetli ağrılara karşı geliştirilen dehşet, denetim edilemeyen ve birçok vakit diş tedavilerinin uygulanabilirliğini engelleyebilecek seviyede karşımıza çıkan diş tedavisi tasası olarak tanım edilebilir.

Sağlık

Hareketsiz Yaşam Hemoroid Tehlikesini Tetikliyor!

Uzun süre tuvalette oturmak, aşırı kabızlık veya ishal, gebelik ve hareketsiz yaşam hemoroid hastalığının ortaya çıkmasını tetikliyor.

Sağlık

Uzmanlar uyardı! Tuvalette uzun oturmak hasta ediyor!

Hareketsiz hayat usulü olanlar hemoroid tehlikesiyle karşı karşıya!

Gündem

LÖSEV LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi Doğum Gününü Kutladı

lk olarak 2000 yılında lösemili çocuklara fiyatsız tedavi hizmetine başlayan ve 2016 yılından bu yana tüm branşlarda hizmet veren LÖSANTE Hastanesi’nin bahçesinde yapılan şenlikte, hastalar, hastane ziyaretçileri, ve gönüllüler doyasıya eğlendi.

Sağlık

Sırt Ağrısı Omurga Tümörü Habercisi Olabilir

Omurga (Vertebra) tümörleri çeşitli biçimlerde tanımlanabilir. Öncelikle omurga kemiği ile omurilik tümörlerini birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Biz burada sizlere omurga kemiği tümörlerinden bahsedeceğiz.

Sağlık

Uzmanlar uyarıyor! ‘Saman nezlesi’ olarak da bilinen mevsimsel alerjik rinit zamanı!

‘Saman nezlesi’ olarak da bilinen mevsimsel alerjik rinitin, polen devirlerinde ortaya çıktığını, hapşırma, burun akıntısı ve kaşıntı üzere semptomlarla kendini gösterdiğini anlatan uzmanlar, antihistaminiklerin semptomları hafiflettiğini söylüyor.

Sağlık

Uzmanlar uyarıyor! 25 ila 44 yaş ortası bayanlar depresyona daha yatkın! Yaşlılık devrinde depresyon ‘yalancı bunama’ya neden oluyor!

Depresyonun 25 ila 44 yaş ortasında daha sık görüldüğü söz eden uzmanlar, bu yaş aralığındaki bayanlarda, erkeklere nazaran iki kat daha fazla depresyon hadisesinin rapor edildiğini söylüyor.

Sağlık

Menopozu rahat atlatmanın 5 yolu

Menopoz, bir bayanın yumurtalıklarının fonksiyonunu yitirmesi sonucu hiç adet görmediği devir olarak tanımlanabilir.

Sağlık

8 unsurda mezoterapinin faydaları

Günümüzde yüz, cilt ve saç sıhhati hem bayanlar hem de erkekler için epeyce gündemde olan bir bahis.

Sağlık

Lösemi Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Değerli Nokta

Dünya genelinde olduğu üzere ülkemizde de çocukluk çağı kanserlerinde başı çeken löseminin son yıllarda görülme sıklığı giderek artıyor.

Sağlık

Akromegali Nedir? Akromegali Hastalığının Tedavisi Var Mı?

Halk ortasında ‘büyüme hastalığı’ olarak bilinen Akromegali, ciltte et benlerinde ve benlerde artış, dudak, burun ve lisanda büyüme ve eklem ağrısı üzere belirtilerle kendini gösterebiliyor.

Sağlık

Egeli öğrenciler depresyona karşı bilgilendirildi

Ege Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı ile Hemşirelik Fakültesi iş birliğinde, Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Kolu üçüncü sınıf uygulamaları kapsamında  “Depresyon Dedikleri Bu Mu?” başlıklı aktiflik düzenlendi.

Sağlık

Ameliyatsız Reflü Tedavisi Mümkün

Bilhassa yemeklerden sonra “Göğsüm yanıyor”, “Ağzıma acı su geliyor”, “Boğazımda gıcıklanma oluyor” diyorsanız, bu yakınmalarınızın nedeni reflü olabilir. Çünkü ülkemizde her 5 bireyden 1’inde görülen reflünün en önemli belirtileri mide yanması, göğüs ağrısı, yutma zorluğu ve geğirme olarak sıralanıyor.

Ekonomi

Cildinize canlandırıcı yaz ışıltıları!

Bahar yorgunluğunu üstünüzden attığınız, hayallerinizi renklendirdiğiniz yaz planlarınız için artık kendinizi şımartma ve cildinizi tazeleme vakti

Sağlık

Damar Tikanıklarını Önlemenin 7 Tesirli Yolu!

Günümüzün en önemli sıhhat meselelerinden biri olan damar tıkanıklıklarının görülme sıklığı dünya genelinde olduğu üzere ülkemizde de giderek artıyor.

Sağlık

Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor! Demir eksikliğinde ve gebelikte risk artıyor!

Huzursuz bacak sendromunun her yaşta görülebildiğini, ekseriyetle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile geldiğini anlatan uzmanlar, gece saatlerinde bacaklarda meydana gelen bu huzursuzluk ve hareket gereksiniminin, kişinin uykuya dalmakta zorlanmasına neden olabildiğini söylüyor.

Sağlık

Huzursuz Bacak Sendromu: Uykunuzu Kaçırır, Yaşam Kalitenizi Düşürür!

Huzursuz bacak sendromu, her yaştan insanı etkileyebilen ve özellikle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile kendini gösteren bir durumdur.

Ekonomi

Cildinize canlandırıcı yaz ışıltıları!

Bahar yorgunluğunu üstünüzden attığınız, hayallerinizi renklendirdiğiniz yaz planlarınız için artık kendinizi şımartma ve cildinizi tazeleme vakti.

Sağlık

Kanser Tedavisi Mühletince Faal Hayata Devam Etmek Kıymetli

Medicana Ataköy Hastanesi; sunucu ve TV programcısı Beğenilen Kuyumcu ile Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı’nın iştirakiyle Kansere Karşı Bir Işık Yak seminerine mesken sahipliği yaptı.

Sağlık

Cerrahi Talihi Olmayan Karaciğer Tümörlerinde Radyoembolizasyon Hayat Beklentisini Yükseltiyor

Bilhassa son yıllarda görülme sıklığında artış gözlenen karaciğer tümörlerinin tedavisinde cerrahi tedavi çok değerli bir yer tutmakla birlikte hastaların yüzde 20 üzere küçük bir kısmı cerrahi talihine ulaşabiliyor.

Sağlık

Çocuklarda Beyin Tümörünün Birinci Sinyali Olabilir

Beyin tümörleri, çocuklarda lösemiden sonra en yaygın görülen 2’inci kanser cinsini oluşturuyor. Çocuklarda âlâ ve makûs huylu beyin tümörlerinin neden oluştuğuna yönelik kesin bir data ise şimdi mevcut değil.

Sağlık

Acıbadem Memleketler arası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi Açıldı

Türkiye’den, dünyanın farklı ülkelerindeki diyabetliler için yapay pankreas programı başlatılıyor!

Sağlık

Uzmanlar uyarıyor! Kripto para bağımlılığı, kumar bağımlılığıyla benzerlikler gösteriyor!

Kripto para bağımlılığının kumar bağımlılığıyla emsal özellikler gösteren bir bağımlılık çeşidi olduğunu kaydeden uzmanlar, kripto para bağımlılığının tedavisinde, kumar bağımlılığının tedavisinde kullanılan sistemlerin birçoğunun emsal biçimde uygulandığını söylüyor.

Sağlık

Tükürük bezi hastalıklarında “Sialendoskopi” devri

Tükürük bezi hastalıklarının teşhis ve tedavisinde endoskopik girişimsel bir süreç olan sialendoskopi sistemi her geçen gün yaygınlaşıyor.