Etiket: Yatırım

Ekonomi

Almanya altyapı için 600 milyar euroya ihtiyaç duyuyor

Almanya’nın önde gelen ekonomi enstitüleri, ülkenin diğer gelişmiş ülkelere göre kötü durumdaki altyapısını modernize etmek için 600 milyar euroya ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Ekonomi

Geleceğin teknolojilerine odaklanan Sabancı’dan 14 parlak fikrin şirketleşme seyahatine takviye

Sabancı Topluluğu tarafından, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunma hedefiyle hayata geçirilen Sabancı ARF Almost Ready to Fly teşebbüs hızlandırma programının üçüncü devrine seçilen teşebbüsler muhakkak oldu.

Piyasalar

TL’de carry getirisi için hâlâ alan var mı?

Bloomberg’in görüşlerini derlediği kurumlara göre mevcut politikaların devamı ve enflasyonda düşüş ivmesinin etkisiyle TL’de carry trade işlemlerinin getiri sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Ekonomi

Microsoft’tan Fransa’da 4 milyar euroluk yatırım planı

ABD’li teknoloji şirketi Microsoft’un, Fransa’da, çoğunluğu yapay zeka alanında olmak üzere 4 milyar euroluk yatırım yapmayı planladığı bildirildi.

Ekonomi

Toroslar EDAŞ Mersin’i Bakım ve Yatırımlarıyla Aydınlattı

Dala öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, Mersin’de kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının birinci 3 ayında bakım, tamir ve yatırım hizmetlerini sürat kesmeden sürdürdü.

Ekonomi

YOİKK toplantısında cari açığı azaltıcı unsurlar ele alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında, YOİKK Eylem Planı kapsamındaki çalışmalar ve uluslararası katılımla yapılacak Yatırım Danışma Konseyi…

Ekonomi

Yabancı Konut Alımına Küstü

Yabacıların konut satın alma yoluyla vatandaş olmasınagetirilen düzenleme sonrası konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının hissesi yüzde 1,7’ye kadar geriledi.

Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong, Koton için çaldı

Türkiye’nin en beğenilen bayan giysi markası Koton, Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong merasimiyle borsada süreç görmeye başladı.

Ekonomi

Küresel Yatırımlarını Artıran Aksa Güç Güçlü Finansal Performansını Sürdürdü

Türkiye’nin en büyük halka açık hür elektrik üreticisi Aksa Güç, 2023 yılı konsolide finansal sonuçlarını duyurdu.

Ekonomi

Nisan’da en yüksek reel getiri borsada

Nisan’da en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Ekonomi

Tüik: Aylık en yüksek gerçek getiri BIST 100 endeksinde oldu

Aylık en yüksek gerçek getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %3,17, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %3,59 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Ekonomi

Mevduat Nisan’da da reel olarak kaybettirdi

Nisan ayında mevduat faizi, TÜFE’den arındırıldığında yatırımcısına yüzde 0,16 kaybettirdi. Böylelikle Mart ayının ardından Nisan’da da mevduat yatırımcısına reel olarak kaybettirdi.

Ekonomi

StartGate ve Aktif Portföy, PlayGate Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu kurdu

StartGate Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Cihat Durmuş, Türkiye’nin oyun endüstrisinin gelişimi noktasında önemli bir kaldıraç olacağına inandıklarını belirterek, “Fonumuz yerel ve global tüm yatırımcılara açık bir fon olacak. Özellikle global…

Gündem

İBB’nin esaslı kuruluşu İSKİ, en son 2016 yılında güncellenen dijital altyapısını, yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırımla yeniledi ve yenilemeye devam ediyor

‘İSKİ Dijital Dönüşüm Projeleri’ tanıtım toplantısında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İfade etmekten artık geri durmuyorum; geçtiğimiz periyot yapmış olduğumuz yatırımların yarıştırılacağı bir 5 yıl yok. Bizim çok ileride olduğumuzu düşünüyorum.

Kap

ASTOR ENERJİ A.Ş. – Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu

ASTOR TRANSFORMA 2024-05-05 tarihli – KAP bildirimleri Bloomberg HT’de! ASTOR TRANSFORMA ile ilgili en sıcak gelişmeleri takip etmek için şimdi tıklayın!

Ekonomi

Koton’un halka arz büyüklüğü 4,17 milyar TL oldu

3,55 milyon müracaatın yapıldığı Koton’un halka arz büyüklüğü 4,17 milyar TL oldu

Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026’da enflasyon tek haneye ulaşacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini, 2026 yılında ise tek haneye ulaşılacağını ifade etti.

Ekonomi

QNB Finansinvest Yatırım Okulu hayata geçti

Yatırım Okulu ile A’dan Z’ye Yatırım Yapmayı Öğrenmek mümkün hale geliyor

Ekonomi

SPK 2 şirketin ilk halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koç Metalurji ile Altınay Savunma Teknolojilerinin ilk halka arzını onayladı.

Ekonomi

EY: Türkiye yabancı yatırımda Avrupada 4. sıraya yükseldi

Yabancı şirketler tarafından Türkiye’de açıklanan yatırım projelerinin sayısı, 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 17 artarken, Türkiye Avrupa’da Almanya’nın ardından 4. sıraya yükseldi.

Ekonomi

Microsoft’tan Malezya’da yapay zekâ sistemine 2,2 milyar dolarlık yatırım

ABD’li teknoloji şirketi Microsoft, Malezya’daki bulut depolama sistemi (Cloud) ve yapay zeka altyapısına 4 yılda 2,2 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Ekonomi

Şimşek: Girişimcilere yeni üst fonda nihai aşamaya gelindi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de stratejik sektörler ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapacak girişim sermayesi fonlarına kaynak aktarılması için üst fon kurulması çalışmalarında nihai aşamaya…

Kap

ACISELSAN ACIPAYAM SELÜLOZ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. – Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu

ACISELSAN ACIPAY 2024-04-30 tarihli – KAP bildirimleri Bloomberg HT’de! ACISELSAN ACIPAY ile ilgili en sıcak gelişmeleri takip etmek için şimdi tıklayın!

Ekonomi

Türkiye’nin en büyük moda markalarından Koton, halka arz oluyor

Yurt içi ve yurt dışındaki 437 mağazası ve online satış kanallarıyla 70 ülkede eserlerini satışa sunan Koton, halka arzdan elde edeceği gelirle küresel bir moda markası olma seyahatini büyütecek yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefliyor.