Etiket: Yiğit

Sağlık

Uzmanı uyardı! Glutensiz diyetlerin süratli kilo verdirdiğini gösteren bir delil yok!

Son yıllarda glutensiz paketli eserlerin ve glutensiz unların sağlıklı olduğuna dair medyada oluşturulan algının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Bu daha çok bir pazarlama stratejisidir. Zira glutensiz eserlerin birden fazla işlenmiş unlardan yapılır. Glutensiz buğday unu olağan unlara nazaran daha çok işlenmiştir.” dedi.

Sağlık

Bayram sonrası eski beslenme sistemine adım adım geçin! Bayram ziyaretlerinde hamur işi ve yağlı yiyeceklerden uzak durun!

Ramazan mühletince 2 öğün beslenmeye 1 ay boyunca adapte olmuş, susuzluğa, daha az kalori almaya, daha az atıştırmaya alışmış olan bedeni eski beslenme tertibine süratli bir formda geçerek yormamak gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sindirim sisteminin ani değişikliklerden olumsuz etkilenebileceğini söylüyor.

Sağlık

İftarda yemek müddeti en az 15 dakika olmalı! Ramazanda zayıflama değil, kilo alma mümkünlüğü daha yüksek!

Ramazanda diyet yapılıp yapılamayacağının şahsî olarak kıymetlendirilmesi gerektiğini söz eden uzmanlar, günlük yaşantıda alınan toplam kalori iftar ile sahur ortasında alınır ve buna hareketsizlik de eklenirse ramazanda kilo almanın daha mümkün olduğunu söylüyor.