1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

sahipsiz hayvanlara acil mudahalede ornek isbirligi 0 nAjE7aIm
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Doktorları Odası ortasında sahipsiz hayvanların acil müdahale ihtiyacına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sahipsiz hayvanların acil müdahaleleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından koordine edilerek İzmir Veteriner Doktorları Odası tarafından belirlenen kliniklere yönlendirilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki sokak hayvanlarına acil müdahale kapsamını genişletecek kıymetli bir protokole imza attı. Türkiye’ye örnek olacak protokol Türk Veteriner Doktorlar Birliği İzmir Veteriner Doktorları Odası ile yapıldı. Protokol ile İzmir’de öncelikle imkanları kısıtlı ilçelerde (Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Bayındır, Torbalı, Selçuk, Tire, Menderes, Çeşme, Karaburun, Urla, Kınık, Bergama, Aliağa, Dikili, Foça, Menemen, Seferihisar, Kemalpaşa) acil tıbbi müdahale ihtiyacı olan sahipsiz hayvanlara dayanak olunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uyum sağlanarak İzmir Veteriner Tabipleri Odası’na bağlı klinikler tarafından gerekli ön tedavi süreçlerine katkı sağlanacak. 

Biz başlayalım bitiren bulunur

Türkiye’ye örnek olacak bir projeye tekrar birlikte imza atmanın gururu içerisinde olduğunu söz eden İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bu işlerin yürümesi itimatla ilgili. İnanç perçinlendikçe daha yiğit adımlar atılıyor. Bunlar daima geleceğe ışık tutan, yüreğimize su serpen adımlar. İtimadınız ve katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin birçok yerinde bu işler yapılmıyorsa bürokrasinin fren mekanizmasındandır. Bizim bürokratlarımız kent hassasiyeti taşıyor ve adımlarını daima o denli atıyor. Yürek ferahlatan bir çalışma oldu. Biz başlayalım, bitiren bulunur” dedi. 

“Türkiye’de tek”

İzmir Veteriner Tabipleri Odası Lideri Selim Özkan da yapılan protokolden ve katkılarından dolayı Lider Tunç Soyer’e teşekkür ederek, “Geniş kapsamlı bu proje, Türkiye’de tek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’de iki öncü projeyi hayata geçirdik. Hepinize farklı ayrı teşekkür ediyorum. Birincilerin kenti İzmir yeniden bakış açısını ortaya koydu. Sizlerin verdiği takviyeler hepimizi çok memnun ediyor. Büyük ses getirecek bir uygulama olacak. Bunu daha ileriye götürmek gerek” biçiminde konuştu.

Kimler katıldı?

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile İzmir Veteriner Tabipleri Odası Lideri Selim Özkan ortasında imzalanan “İzmir vilayetinde sahipsiz hayvanların acil müdahale ihtiyacına yönelik işbirliği” protokolünün imza merasimine İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Işıklı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etraf Muhafaza ve Denetim Dairesi Lideri Tülay Yeşillik, Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat ve İzmir Veteriner Tabipleri Odası İdare Şurası üyeleri katıldı.   

Belirlenen kliniklerde tedavi edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı Sahipsiz Hayvanlar Acil Müdahale Takımları, metropol alanı içerisinde etkin olarak misyon alıyor. Lakin, bilhassa etraf ilçelerde mesai saatleri sonrası artan acil olay yoğunluğu nedeniyle birçok dert yaşanıyor. Protokolle, İzmir Veteriner Doktorları Odası’na bağlı klinikler acil müdahale ihtiyacı olan sahipsiz hayvanların gerekli ön tedavi süreçlerine katkı sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uyum sağlanarak kliniklere gerekli bilgilendirmeler yapılarak vatandaşlar yönlendirilecek. Tedavi süreci devam ekmesi gereken sahipsiz hayvanların ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı tam donanımlı ünitelerine nakli gerçekleştirilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir