Etiket: Atık

Gündem

Lider İbrahim Sandıkçı: “Ekonomiye katkı sağlıyoruz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, geri dönüştürülebilir atıkları iktisada kazandırdıklarını tabir etti.

Gündem

Keçiören’de bulunan mesire alanları ve doğal alanlarda mıntıka paklığı yapıldı

Keçiören Belediyesi tarafından yürütülen paklık çalışmasıyla cam, plastik ve kâğıt üzere tabiatta yok olması vakit alan ve geri dönüştürülebilir yüzlerce kilo atık geri dönüşüme gönderildi.

Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ailelere atıksız ömür kampı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Olivelo Yaşayan Parkı’nda “Dönüşüm Aile Kampı” düzenledi. 8-9 yaş ortası çocuklar aileleriyle birlikte atıksız ömür atölyelerine katılarak hem eğlendi hem öğrendi.

Gündem

İzmir’de her gün 850 emekçi 2 bin kilometrelik güzergahı temizliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi grupları, sağlıklı bir kent ve pak etraf için ağır mesai harcıyor. 850 işçi ile 2 bin kilometrelik hatta her gün çalışma yürütülüyor. İzmir’de günlük oluşan 4 bin 500 ton evsel atığın yanı sıra sokaklardan da tonlarca çöp toplanıyor. 

Teknoloji

En Çok Kiralama Teknoloji Eserlerinde Yapılıyor

Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu süratle artarken bu meseleye tahlil olan eser kiralama oranları da tıpkı süratle artıyor.

Gündem

Prof. Dr. Budak “Dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri ortasında birinci 100’deyiz”

EÜ’de düzenlenen “Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı”nda konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda Üniversitemiz, Greenmetric Dünya Yeşil Üniversiteler sıralamasında bin 183 üniversite ortasında 96’ncılığa yükseldi. Ege Bölgesi’nin en yeşil ve sürdürülebilir üniversitesi olduk” dedi.

Gündem

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Eşsiz hoşluğuyla Kocaeli ve etraf vilayetlerden gelen konuklarını ağırlayan Kandıra’nın Sardala Koyu’nda yaz dönemi öncesi paklık yapıldı

Ekonomi

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Hong Kong’da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Gündem

Büyükşehir Bayram Tatilinde Teknelerden Atık Toplamaya Devam Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi bayram tatili boyunca artan nüfus ve deniz trafiği nedeniyle denizlerimizin korunması ve kirlenmemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Gruplar Göcek Koylarındaki teknelerden bayram tatili boyunca 12 bin 255 kg katı atık topladı.

Eğitim

Meslek Liseli Gençler Atık Mandalinaları İktisada Kazandırıyor

İzmir’de meslek lisesi öğrencileri, atık mandalinalardan yaptıkları üretimle iktisada katkı sağlıyor.

Gündem

Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul’un yeşil alanları ziyaretçi akınına uğradı

İBB grupları yeşil alanları pak ve bakımlı tutmak için aralıksız çalıştı. 9 günlük bayram tatili boyunca İstanbul’un yeşil alanlarından 1.170 ton çöp toplandı. İBB grupları kıyı ve plajlarda da çalışma yürüttü. Kıyı ve plajlarda yaklaşık 270 ton atık paklığı yapıldı. Toplamda 1.440 ton çöp toplandı.

Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaz döneminde artan deniz trafiği nedeniyle ortaya çıkabilecek kirliliği önlemek için 8 atık alım teknesi ile turizm dönemine hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin daha pak kalması için 8 atık alım teknesi ile turizm dönemine hazır.

Eğitim

MEB 66 Bin Ton Atık Kağıdı Ekonomiye Kazandırdı

Millî Eğitim Bakanlığınca, Sıfır Atık projesi kapsamında başlatılan çalışmalarla, her yıl ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması ve millî ekonomiye katkı sunulması amacıyla son 5 yılda 66 bin 400 ton atık kâğıt toplandı.

Gündem

Sıfır Atık Günü atölye ve etkinliklerle kutlandı

30 Mart Memleketler arası Sıfır Atık Günü kapsamında Derince Şükrü Aracı İlkokulunda etkinlikler ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi

Eğitim

Ege Üniversitesi “Sıfır Atık” çalışmalarında bölgeye öncülük ediyor

“Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Dört mevsim yeşil yerleşke ve sürdürülebilir üniversite konsepti gayesiyle pek çok etraf dostu çalışmayı hayata geçirerek hem üniversitemizin hem de toplumun geleceği için büyük çaba sarf ettik. Etraf şuurunu ömür felsefi haline getirerek öğrencisinden çalışanına bir kültüre dönüştürdük” dedi.

Gündem

Muğla’ya En Fazla Yatırım Yapan Kurum; “Muğla Büyükşehir Belediyesi”

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu 2014 yılından bu yana yaptığı 7 Milyar 152 Milyon TL ve devam eden 2 Milyar 289 Milyon TL yatırım ile kente en fazla yatırım yapan kurum oldu. Büyükşehir Belediyesi yaptığı yatırımlarla öbür kurumların yapmış olduğu yatırımların çok önünde yer aldı.

Gündem

Atıkta Güç, Atıkta Ham Husus Var

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Lideri Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, faydalı kullanım ömrünü tamamladıktan sonra atık olan ahşap, akü, cam, elektrikli-elektronik eşyalar, kâğıt, lastik, metal, plastik, yağlar üzere atıkta güç ve ham husus var: Atıklara, geri dönüştürülebilirlere öbür gözle bakalım, atıkta gizli serveti görelim daveti ile 18 Mart Global Geri Dönüşüm Günü’ne dair açıklamada bulundu

Gündem

Karşıyaka’da yeni jenerasyonlara geri dönüşüm şuuru aşılanıyor

Geri dönüşüm uygulamalarıyla hem tabiatın korunmasına katkı sağlayan hem de ekonomik bedel yaratan Karşıyaka Belediyesi, eğitim faaliyetleriyle de yeni jenerasyonları bilinçlendiriyor.

Gündem

Lider Soyer: “Geleceğin aydınlık Türkiye’si için daima birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

İzmir’in çöpünü entegre atık tesislerinde işleyerek güç ve gelir kaynağına dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’ni hizmete açarak toprağın zehirlenmesinin önüne geçti.

Gündem

Canik’te Üretken Belediyecilik

Canik Belediyesi’nin roman vatandaşların istihdamına ve ev ekonomilerine katkı sunmaya yönelik ‘Canik Sıfır Atık Marketi (CANSAM) İle Roman Kadınlar Ekonomilerine Katkı Sağlıyor’ ve ‘ROMACTED İle Atıklar Sıfırlanıyor’ projeleri için planlama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.