İzmir’de her gün 850 emekçi 2 bin kilometrelik güzergahı temizliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

izmirde her gun 850 emekci 2 bin kilometrelik guzergahi temizliyor 0 UB69q1VR
İzmir Büyükşehir Belediyesi grupları, sağlıklı bir kent ve pak etraf için ağır mesai harcıyor. 850 işçi ile 2 bin kilometrelik hatta her gün çalışma yürütülüyor. İzmir’de günlük oluşan 4 bin 500 ton evsel atığın yanı sıra sokaklardan da tonlarca çöp toplanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Kent Temizliği Şube Müdürlüğü grupları, kent ve insan sıhhatini korumak, etrafın kirlenmesini engellemek için ter döküyor. 850 işçi ile 3 vardiya halinde, 2 bin kilometrelik hatta her gün çalışma yürütülüyor. İzmir’de günlük 4 bin 500 ton evsel atığın yanı sıra sokaklardan da tonlarca çöp toplanıyor. Takımlar, son olarak binlerce insanın alışveriş için geldiği Konak’taki Besin Çarşı’nda sokakları karış karış gezerek temizledi. 25 işçi ve 5 yıkama aracıyla saatler süren çalışmalarda bir tona yakın atık toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Kemal Kılıç, İzmir ticaretinin kalbinde ağır bir paklık seferberliği başlattıklarını söyledi. Köyler, mahalleler, refüjler, ana arterler, kıyılar üzere kentin her yerinde çalışmaların daima devam ettiğini vurgulayan Kemal Kılıç, “Sigara izmaritlerinin atılması için küllükler ve çöpler mevcut. Fakat bunlar yeniden de yerlere, mazgallara atılıyor. Besin ambalajları, plastik bardaklar ve daha birçok şey çöp yerine yerlere atılıyor. İzmir rüzgarlı bir kent. Biz temizliyoruz lakin bu cins çöpler Körfez’e kadar ulaşıyor” dedi. 

Kirliliğin önüne geçmek mümkün

Küresel bir kirlilik krizi gerçeğinin bulunduğuna değinen Kemal Kılıç, şunları söyledi: “Dünya kirlilikten etkileniyor. Okyanusta plastikten oluşan bir ada var. Türkiye bu kirlilikten muaf değil. Bütün denizler birbirine bağlı. Sokağa attığımız çöpler, dereler ve rüzgar aracılığıyla denize ulaşıyor. Bütün bu atıklar denizlerde balıkların, canlıların yediği besinlere karışıyor. Her yıl binlerce ton plastik denizlere karışıyor. Bunu lakin karada kirlilik oluşmadan engelleyebiliriz. Bunu yapabilirsek, geri dönüşümü arttırsak, geri dönüşümü mümkün olan atıkları bu tıp kutulara atarsak, bilhassa plastik kirliliğinin önüne geçmiş oluruz.”

Bireysel olarak da birçok tedbir alınabileceğini belirten Kılıç, “Şehri temizlemek evet bizim işimiz ve bunu yapıyoruz. Fakat kenti kirletmemek de mümkün. Sokaklara atılan tonlarca atık var. Toplamakla atık bitmiyor. Şuurlu olmamız gerekiyor. İşçi kardeşlerimize yardımcı olmamız lazım. Onlar temizlemekten yorulmazlar. Lakin hoş ve pak bir İzmir’de yaşamak istiyorsak, kirletmemeliyiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de her gün 850 emekçi 2 bin kilometrelik güzergahı temizliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir