Etiket: Bilim

Sağlık

EÜ’de Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Ege Üniversitesinde Ulusal Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kapsamında bir dizi gerçekleştirildi.

Gündem

Konya Bilim Merkezi NAMES 2024’e Mesken Sahipliği Yapıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi, 7’ncisi düzenlenen Kuzey Afrika ve Orta Doğu Bilim Merkezleri Ağı Konferansı’na mesken sahipliği yapıyor. 15 ülkeden bilim merkezi temsilcileri ile TÜBİTAK ve T3 Vakfı’nın iştirakiyle başlayan konferansta 3 gün boyunca bilim irtibatı stratejileri, toplumsal iştirakin artırılması ve eğitimde yenilikçi teknikler üzere bahisler ele alınacak.

Teknoloji

Bilim Konya’dan Gururlandıran Ödül

Konya Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı paydaşlığıyla kurulan Bilim Konya, İTÜRO’24’de Trafik kategorisinde sergilediği başarılı performansla “Hakem Özel Ödülü”ne layık görüldü. Yarışta Konya’yı temsil eden tek kurum olan Bilim Konya, Bilim Türkiye Eğitimleri kapsamında 6-14, Uzun Devirli TEKNOFEST Eğitimleri kapsamında 10-18 yaş kümesine hizmet veriyor.

Eğitim

Ege Üniversitesi memleketler arası alanda yükselişini sürdürüyor

Dünyada yükseköğretim kurumlarının muvaffakiyetlerini kıymetlendiren en saygın kuruluşlardan biri olan Times Higher Education’ın (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı.

Eğitim

Eğitim-Sen’den Yeni Müfredat Yorumu ; ‘Eğitimde Dinselleşme Uyarısı’ !

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan taslak Müfredata tepkiler sürüyor. Gazeteci. Fatih Altaylı’nın ardından Eğitim Sen de tepki gösterdi. 

Eğitim

Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimize Ar-Ge kültürü kazandırıyoruz”

Ege Üniversitesi Karşıyaka Sağlık Bilimleri Fakültesi Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, program kapsamında Sıhhat Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu’na ve Bilim Şenliği’nin açılışına katıldı.

Eğitim

Yüzme idmanlarında dinletilen farklı özelliklere sahip müziklerin performansa tesirini araştıracaklar

Egeli spor ve müzik bilimcilerden farklı özellikli müziklerin atletlerin performansına tesirlerini inceleyen proje

Gündem

Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te İdeoloji ve Çağdaş Bilimi Ele Aldı

UEZ Sapanca 2024’ün ikinci gününde düzenlenen Tepede Sohbetler isimli panele Jeolog ve Müellif Prof. Dr. A. M. Celal Şengör, Türk Felsefeci ve Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Arslan katıldı.

Eğitim

Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Yapay Zekâ, dijitalleşme ve büyük bilgi alanlarında yeni programların açılacağı 20 üniversiteden biri Ege Üniversitesi oldu. YÖK’ün aldığı kararlar çerçevesinde EÜ’de Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak. “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı ve “Otonom Sistemler Teknikerliği”, “Oyun Geliştirme ve Programlama” ile “Önyüz Yazılım Geliştirme” ön lisans programları açılacak.

Gündem

Jeoloji Şenliği’nin açılışını Lider Tugay yaptı İzmir sarsıntıya bilimin ışığında hazırlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Jeoloji Şenliği -JEOFEST’24 Kültürpark’ta başladı.

Gündem

Prof. Dr. Kadriye Arzum Fazilet Gürsan “COST Bilimsel Komite Üyesi” seçildi

Türkiye’yi, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (European Cooperation in Science and Technology-COST) kuruluşunda Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Fazilet Gürsan temsil edecek. 

Gündem

Konya Bilim Merkezi 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde Çocukları Bilimle Buluşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, birbirinden eğlenceli bilimsel etkinliklere katılan çocuklara ve ailelerine teşekkür ederek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Gündem

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen teknoloji ve robot yarışı TEKNO-SEL 16-18 Nisan tarihleri ortasında gerçekleşecek

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen TEKNO-SEL müsabakası başlıyor.

Ekonomi

L’Oréal Türkiye, “Bilim Bayanları İçin” programının müracaat süreci devam ediyor!

L’Oréal Türkiye, “Bilim Bayanları İçin” Programı’nın 22. yılında da bilimde cinsiyet eşitliğinin altını çizerek, bayanların bilim dünyasındaki varlığını desteklemeyi sürdürüyor

Sağlık

Türkiye’de 2022 yılında 250 bin Kişiye Kanser Tanısı Kondu

Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kamer’den Kanser Haftası açıklamasında, 2022 yılında Türkiye’de 250 bin kişiye kanser tanısı konduğunu söyledi. 

Ekonomi

Egeli bilim grubundan sürdürülebilir gelecek ve besin üretimine katkı sunacak proje

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Kısmı Genel Biyoloji Anabilim Kısmı öğretim üyesi Prof. Dr. Aşkım Hediye Çetinel’in yürütücülüğünü yaptığı “AtPUB18 ve AtPUB19 U-BOX E3 Ubiquitin Ligazlarının, ABA-Teşvikli Stoma Kapanmasında NO ve H2S Sinyal Molekülleri ile Etkileşimi” başlıklı proje, TÜBİTAK- ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Eğitim

Türkiye’nin Eğitimde Ulusal Modeli ‘Harezmî Eğitimi’ İzmir’de Başladı

‘Harezmî Eğitim Modeli’ni uygulamaya başlayan 27 pilot vilayetten biri olan İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü, 5 pilot okulda faaliyetlerine başladı.

Eğitim

Ege Üniversitesi TÜBİTAK 2209-A/B Öğrenci Projelerinde tekrar dorukta yer aldı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Dayanak Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile “2209-B Üniversite Öğrencileri Endüstriye Yönelik Araştırma Projeleri” 2023/2 devri bilimsel kıymetlendirme sonuçları açıklandı.

Spor

Ege Üniversitesinden Türk sporuna hem bilim hem de nitelikli atlet dayanağı

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, kaliteli eğitim anlayışı ve geniş altyapı imkanlarıyla hem spor dünyasına bilimsel takviye sağlıyor hem de bünyesinden pek çok ulusal sporcuyu ülkemize kazandırıyor. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde üniversitede oluşturulan spor kültürü ve tesislerin yenilenmesi pek çok branşta başarıyı da beraberinde getiriyor.

Sağlık

Egeli bilim takımından ‘Optik Genom Haritalama’ prosedürü

Egeli bilim insanları hazırladıkları projelerle bilim dünyasına katkı sunmaya devam ediyorlar. Nitelikli insan kaynağı ile akademi dünyasında öne çıkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri sıhhat alanında teşhis ve tedaviye yönelik somut projeler üretmeyi sürdürüyorlar.

Sağlık

Antibiyotikler ve Mikro-kirleticilerin Etrafa Yayılması Önleniyor

Boğaziçi Üniversitesi Etraf Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar İnce’nin yeni projesiyle, hayvan atıklarından güç elde etme sürecinde ortaya çıkan gübredeki antibiyotik ölçüsünün düşürülmesi hedefleniyor.

Gündem

Bilim, kültür ve diplomaside bayanlar kutlanıyor: bilim insanı, müellif, feminist Lady Mary Wortley Montagu’nun mirası

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği, British Council ve British Institute (BIAA), bayanların bilim, kültür ve diplomasi alanındaki muvaffakiyetlerini onurlandırmak ve farkındalık yaratmak hedefiyle 4 Mart’ta Ankara’daki Birleşik Krallık Büyükelçiliği’nde bir resepsiyon ve panel düzenledi. 

Sağlık

Uzmanlar ‘Nadir Hastalıklar’ için bir ortaya geldi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF)ve Ulusal Az Hastalıklar Derneği (NADHAS)  iş birliğinde “2. Az Hastalıklar Günü Sempozyumu” düzenlendi.

Gündem

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen teknoloji ve robot yarışması TEKNO-SEL’e başvurular 1 Mart’ta başlıyor.

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen TEKNO-SEL yarışmasına başvurular başlıyor. 1 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında “www.selcuklusetap.com” adresinden başvuruların alınacağı yarışmayla, Türkiye Yüzyılı …