Etiket: Gün

Gündem

Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Çiğli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümünü konser, kortej, araç çeşidi, futbol turnuvası, seminer ve bisiklet tipinden oluşan dolu dolu bir programla kutlayacak.

Spor

Rallide Sıradaki Randevu Bursa

Klasik Yeşil Bursa Rallisi, aralıksız 52 yıldır faaliyetlerini sürdüren Bursa Otomobil Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından 17-19 Mayıs tarihleri ortasında düzenlenecek.

Eğitim

Lokomotif Çocuk Köyü birinci mezunlarını verdi

Büyükşehir’in “Mutlu Çocuk Memnun Şehir” sloganıyla hayata geçirdiği Lokomotif Çocuk Köyü birinci mezunlarını verdi

Kültür Sanat

7. Ayvalık Küçükköy Teferic Şenlikleri bu yıl 17-18-19 Mayıs tarihleri ortasında gerçekleştirilecek

Şenlik programı tekrar dopdolu. Şenliğe katılan konuklar üç gün boyunca Küçükköy’ün ve balkan kültürünün tadını çıkaracak.

Eğitim

Öğretmene Şiddet Yasası Neyi İçeriyor ? Oktugan’a Başsağlığı

Okul müdürü İbrahim Okutgan’ın öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından Öğretmene şiddet yasası gündeme geldi.

Piyasalar

Piyasalarda günün özeti: 13 Mayıs 2024 BIST 100’de değişimler ve döviz fiyatları

Piyasalarda günün özeti: 13 Mayıs 2024 BIST 100’de değişimler ve döviz fiyatları

Kültür Sanat

Yelda Baskın Genç Oyuncularla Atölyede Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları’nın bu yıl 38.’sini düzenlediği, Türkiye’nin en uzun soluklu şenliği Genç Günler; birbirinden renkli oyunlar, atölyeler ve söyleşilerle başladı.

Ekonomi

11. Milletlerarası İrtibat Günleri başlıyor…

Bu yıl 11. defa düzenlenecek Milletlerarası İrtibat Günleri “Dijital Eşitsizlik ve Data Sömürgeciliği” ana temasıyla yapılacak. 15-17 Mayıs 2024 tarihleri ortasında 3 gün sürecek 11. Milletlerarası Bağlantı Günleri Dijital Eşitsizlik ve Bilgi Sömürgeciliği Sempozyumu’nda 50 oturum gerçekleştirilecek ve 250 bildiri sunulacak.

Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İSKİ Anadolu Yakası İlçeleri Yatırımları Temel Atma Töreni’nde konuştu

 İstanbul’un geleceğinin planlı, projeli, yanlışsız yatırımlarla teminat altına alınabileceğine ve problemlerin bu formda çözülebileceğine vurgu yapan İmamoğlu, “Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir.

Kültür Sanat

Menemen’de bu yıl 14. defa gerçekleştirilen Emiralem Çilek Şenliği, yüz binlerce ziyaretçinin buluşma noktası oldu

Menemen’de bu yıl 14. kere gerçekleştirilen Emiralem Çilek Şenliği, yüz binlerce ziyaretçinin buluşma noktası oldu.

Gündem

Anneler Günü İnegöl Belediyesi İle Renklendi

İnegöl Belediyesi, Anneler Gününü aktiflikleri kapsamında çocukların el emeği ile annelerine armağanlar hazırladığı “Anne-Çocuk Çiçek İmal Atölyesi” aktifliği düzenledi.

Sağlık

Yağdan Kilo Vermenin 6 Püf Noktası

Fazla kilolarından kurtulmaya çalışanların çok sık başına gelir; yağdan değil kaslardan vermek! Çünkü kilo vermek için yapılan kalori kısıtlı diyetler kâfi protein içermiyorsa azaltılan güç kaslardan karşılanıyor ki bu da kas kaybına yol açıyor.

Gündem

Huzurevi Annelerine Saç ve Cilt Bakım Sürprizi

Tunçlar Holding, 12 Mayıs Anneler Günü öncesinde, Dört Mevsim Hayat Köşkü Huzurevi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan annelere cilt ve saç bakımı yaptırdı.

Gündem

Nevşehir Belediye si tarafından Anneler Günü hasebiyle düzenlenen programda Elmas Arı, Nevşehir Belediye Başkanı olan oğlu Rasim Arı’yı anlattı

Anneler Günü hasebiyle düzenlenen program Nevşehir Belediyesi Bayan ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gündem

Lider Şadi Özdemir’den huzurevindeki annelere sürpriz ziyaret

Anneler Günü öncesi Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’ni ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, huzurevinin fedakâr annelerini yalnız bırakmadı. Onlarla samimi bir biçimde sohbet eden Lider Özdemir, bu özel günlerini kutladı.

Ekonomi

Keller Williams Kent Ofisi, Hatice Mehmet Ekşioğlu Okulu İçin RED DAY’de Kolları Sıvadı!

Dünya çapında faaliyet gösteren en büyük gayrimenkul şirketleri ortasında yer alan Keller Williams, her yıl tüm danışmanlarını bir ortaya getirerek toplumsal yarar sağlamayı amaçladığı toplumsal sorumluluk aktifliği RED DAY kapsamında sayısız projeye gönüllüleri ile imza attı.

Teknoloji

Yılın en büyük teknoloji aktifliği “Microsoft BuildAI: Yapay Zeka Günü”nde yazılımcılar ve teknoloji dünyasının önderleri buluştu

Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen “BuildAI: Yapay Zeka Günü” etkinliğinde 1200’den fazla yazılımcı, teknoloji lideri ve basın mensubu bir ortaya geldi.

Kültür Sanat

Karaman Kitap Günleri Başlıyor

Karaman Belediyesi ’nin bu yıl 4. Defa düzenleyerek klasik hale getirdiği, Karaman Kitap Günleri; Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’ nde, 10-19 Mayıs 2024, saat: 09.00-20.00 ortası Karaman’ daki tüm kitapseverleri Bekliyor!

Ekonomi

Ahmet Bin Saeed’in Mesken Sahipliğinde Arabian Travel Market 2024 Başladı

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde (DWTC) 6-9 Mayıs tarihleri ortasında gerçekleştirilen başkan global seyahat ve turizm aktifliği Arabian Travel Market (ATM) 2024, Dubai Sivil Havacılık Otoritesi (DCAA) Başkanı, Dubai Havaalanları Başkanı ve Emirates Havayolları ve Grubu Başkanı ve CEO’su olan Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un konut sahipliğinde başladı.

Sağlık

Çağdaş Çağda Sıhhati Etkileyen 13 Hata!

Günlük işlerimizin telaşında, bir yandan teknolojideki baş döndürücü gelişmelerin nimetlerinden faydalanırken, başka yandan çağdaş hayatın aksiliklerine maruz kalabiliyoruz. Çoğumuz hasta olmadan doktora gitmiyor, sistemli sıhhat denetimlerini de yaptırmıyoruz!

Kültür Sanat

Karaman Belediyesi’nin klasik hale getirdiği Kitap Günleri, 10-19 Mayıs tarihlerinde yapılacak

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve okurları çeşit çeşit kitaplarla buluşturan Karaman Kitap Günleri, tekrar birbirinden pahalı şair ve muharrirleri ağırlıyor.

Sağlık

D Vitamininin Fazlası da Çok Ziyanlı

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar D vitamininin bedende kemik sıhhatinden enfeksiyon hastalıklarını önlemeye, zihinsel gelişimden kanserde denetimsiz hücre çoğalmasının azaltılmasına dek sıhhatimiz üzerinde son derece kıymetli fonksiyonlara sahip olduğunu gösteriyor.

Gündem

Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi

Konak Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci toplantısında 2023 Mali Yılı Yönetim ve Kesin Hesap Cetvellerinin tetkik edilmesine ait Plan ve Bütçe Kurulu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Kültür Sanat

Hıdırellez Bayramı, Kocaeli’de ritüellerle kutlandı

8. Milletlerarası Hıdırellez Bayramı, Büyükşehir ve Balkan Türkleri Derneği’nin iştirakinde dünden bugüne uzanan ritüellerle kutlandı