1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

cigli belediyesi 19 mayisi coskuyla kutlayacak 0 jrLFGCV3
Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş gayretini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 105. yıl dönümü Çiğli Belediyesi’nin hazırladığı programla kutlanacak. Etkinlikler, 16 Mayıs Perşembe günü Çiğli Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek “Gençlik Kupası Futbol Turnuvası” ile başlayacak. Dokuz amatör spor kulübünün iştirak göstereceği turnuva iki gün sürecek.

17 Mayıs Cuma günü Sportmen Beslenmesi Uzmanı Diyetisyen Özdegül Baştürk ve Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sinan Seyhan’ın konuşmacı olarak katılacağı “Sporcu Beslenmesi ve Spor Sakatlanmaları Sonrası İdmana Dönüş” semineri düzenlenecek.

Vosvos konvoyu kutlamalara renk katacak

Kutlamalar, 18 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00’da Sasalı Kuş Cenneti’nde gerçekleştirilecek Kuş Cenneti Bisiklet Tipi ile devam edecek. Aktifliğe katılmak isteyen bisiklet severler için belediye önünden servis ve kamyon kaldırılacak. Birebir gün akşam saat 18:00’de Ataşehir Mahallesi’nde bulunan Akvaryum Kafe Restoran önünden başlayarak Vosvos İzmir Fun Club üyelerinin iştirakiyle araç konvoyu düzenlenecek.

Bayram coşkusu kortej ve konserle tepe yapacak

Bayram coşkusunu daima birlikte yaşamak isteyen Çiğlililer 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20:00’de Akvaryum Kafe Restoran önünden bando ve meşaleler eşliğinde konser alanına yanlışsız yürüyecek. Kortejin sona ereceği Çiğli Kaymakamlığı karşısındaki büyük parkta Uğur Sayınbatur Orkestrası ile İlker Özdemir’in sahne alacağı konser başlayacak.

Başkan Yıldız: “19 Mayıs’ı doyasıya kutlayacağız”

Çiğli Belediyesi’nin düzenleyeceği 19 Mayıs kutlamaları hakkında açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Ulu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk 105 yıl evvel 19 Mayıs 1919’da bağımsızlık uğraşımızı başlatarak Samsun’a çıktı. Zaferle taçlandırdığımız Ulusal Çabamızın başlangıç meşalesinin yakıldığı bu tarih milletimiz ve ülkemiz için çok kıymetli. Tarihi bağımsızlık ve özgürlük gayretiyle geçmiş Türk Milletinin bir neferi olarak, ulusal bayramlarımızın tarihine ve manasına yakışır bir biçimde kutlanmasını önemsiyorum. Bu doğrultuda 19 Mayıs için çok hoş bir program hazırladık.

Konserden korteje, araç cinsinden bisiklet çeşidine, futbol turnuvasından seminere kadar her yaştan vatandaşımızın katılabileceği ve bayram coşkusunu doyasıya yaşayacağı etkinliklere konut sahipliği yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı bayram coşkumuza eşlik etmeye davet ediyor, Ulu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir defa daha hürmet, minnet ve rahmetle anıyorum” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çiğli Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir