Etiket: Güvenlik

Ekonomi

Değerli Eşyalarınızı Yale Yüksek Güvenlikli Kasalar ile Koruyun

Artık yaz aylarında seyahate çıkarken meskende bırakacağınız bedelli eşyalarınız için endişelenmenize gerek kalmayacak.

Ekonomi

İklim değişiklikleri ve nüfus haraketliliği, özel güvenliğin ehemmiyetini artırıyor

Güvenlik, günümüz dünyasında hem bireylerin hem de toplumların yaşamsal bir muhtaçlığı.

Teknoloji

Kaspersky, yaygın olarak kullanılan Cinterion modemlerde değerli güvenlik riskleri tespit etti

Kaspersky ICS CERT araştırmacıları, Cinterion hücresel modemlerde kritik güvenlik açıkları tespit etti.

Teknoloji

Python’un tanınan olmasının 5 nedeni

Uzay araştırmalarından, Netflix teklifleri ve otonom otomobillerin geliştirilmesine kadar geniş bir yelpazede tercih ediliyor

Teknoloji

Kaspersky, her üç siber olaydan birinin fidye yazılımı nedeniyle gerçekleştiğini raporladı

Kaspersky’nin son araştırması, 12 Mayıs Memleketler arası Fidye Yazılımı ile Uğraş Günü öncesinde global siber güvenlik ortamındaki kaygı verici eğilimi ortaya koyuyor.

Teknoloji

Kaspersky’nin yeni tahlili Kaspersky Extended Detection and Response artık kurumsal altyapılara uygulanabiliyor!

Kaspersky’nin yeni tahlili Kaspersky Extended Detection and Response (XDR), erken periyot kullanıcıların test ortamındaki başarılı kıymetlendirme sürecinin akabinde tüm müşterilere sunuldu. Şirketler artık bu gelişmiş eseri, ‘Kaspersky Next XDR Expert’ ismi altında altyapılarına problemsiz bir formda entegre edebilecekler.

Teknoloji

Erkan Tuğral ESET Türkiye COO’su oldu

Siber güvenlik kesiminin başkan şirketi ESET Türkiye’de Operasyon Yöneticiliği (COO) misyonuna Erkan Tuğral getirildi. Erkan Tuğral, ESET Türkiye ve Stratus Bilişim bünyesinde 19 yıl mühletince yöneticilik konumları da dahil olmak üzere farklı ünitelerde sorumluluklar üstlendikten sonra operasyon yöneticisi oldu.

Teknoloji

Kaspersky uzmanları, 2023 yılında günde ikiden fazla kritik siber olay rapor etti!

Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) takımına nazaran, direkt insan müdahalesi içeren yüksek ciddiyetli olayların sıklığı 2023 yılında günde iki adetin üzerine çıktı.

Teknoloji

Küçük işletmeler, büyük riskler: Parola müdafaasını önceliklendirme

Günümüz dünyasında, küçük işletmeler giderek artan bir formda siber akınların gayesi haline geliyor.

Teknoloji

ESET, işletmelere yeni kuşak algılama ve karşılık sunmak için Arctic Wolf ile entegrasyonunu duyurdu

İşletmeler için yeni jenerasyon dijital güvenlik alanında dünya lideri olan ESET, modern tehditlere karşı daha fazla görünürlük ve müdafaa sağlamak için güvenlik operasyonlarında dünya lideri olan Arctic Wolf ile yeni bir entegrasyon kurduğunu duyurdu. 

Teknoloji

Yapay Zekanın Berbata Kullanımına Karşı Kendimizi Nasıl Koruyabiliriz?

Gerçek vakitli çeviri yahut tekrarlanan misyonların otomasyonu üzere farklı alanlarda birden fazla yararı bulunan üretken yapay zekanın her vakit düzgün niyetli olduğunu söylemek güç. 

Teknoloji

Uzun lafın kısası: Kaspersky kısaltılmış URL’lerin arkasındaki tehditleri ortaya çıkarıyor

Kısa kontaklar günümüzün çevrimiçi tecrübesinin vazgeçilmez bir modülü haline geldi.

Teknoloji

Çocuğunuzu ziyanlı uygulamalarla baş başa bırakmayın

Çocuklar telefonlarında çok fazla vakit geçiriyorlar. Bilgilere nazaran 9-16 yaş ortası Avrupalı çocukların yüzde 80’i her gün telefonlarından internete giriyor.

Teknoloji

Taşınabilir tehditleri hafife almayın

Cep telefonlarımıza hem özel hem de işle ilgili her şeyi emanet ediyoruz ancak taşınabilir güvenliğe gereğince dikkat etmiyoruz.

Teknoloji

Fotoğraflara saklanan ziyanlı yazılımlar

Kimi fotoğraflarda göründüğünden fazlası vardır; birinci bakışta saf olan görseller, içinde ziyanlı yazılımlar barındırabilirler. Dijital güvenlik şirketi ESET güncelleme ve yamaların her vakit yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Teknoloji

Anydesk Yazılımı Kullanıcılarını Siber Taarruzlardan Koruyacak 3 Usul

Günümüzde dijital güvenliğin her zamankinden daha fazla değer taşımasıyla kurumlar birden çok siber atak riskine maruz kalıyor.

Teknoloji

Kaspersky ICS CERT, 2023’ün ikinci yarısında en çok atağa maruz kalan dalları raporladı

Kaspersky’nin ICS CERT (Endüstriyel Denetim Sistemleri Siber Acil Durum Müdahale Ekibi), 2023’ün ikinci yarısına dair Operasyonel Teknoloji (OT) siber güvenlik trendlerinin tahlilini yayınladı.

Teknoloji

Küçük İşletmelerin İlerlemelerine Mahzur Olabilecek Bulut Güvenliği Efsaneleri

Bu yıl dijital dönüşümü iş amaçlarından biri olarak belirleyen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) bu fikri göz korkutucu bulabilir. Buluta geçiş, her büyüklükten işletmeye yeni fırsatlar sunmanın yanı sıra yeni güvenlik tedbirlerini de beraberinde getiriyor. 

Teknoloji

ESET liderliğini pekiştirdi

ESET, Çağdaş Uç Nokta Güvenliği IDC MarketScape raporunda ‘Lider’ ve iki sefer ‘Büyük Oyuncu’ olarak tanındı

Gündem

Darıca’daki bütün parklarda güvenlik kamerası olacak

Darıca Belediye Lideri ve Cumhur İttifakı Darıca Belediye Lider Adayı Muzaffer Bıyık, ilçede hizmete giren ve bölgenin en büyük parklarından biri olan Osmangazi Mahallesi’ndeki Erol Sokak Parkı’nda vatandaşları ziyaret etti.

Borsa

Fexobit Kripto Borsası Güvenilir mi?

Fexobit kripto para borsası ile güncel fiyatlarla hızlı alım satımlar yapabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizlere Fexobit borsası güvenilir mi bu konuyu anlattık.

Teknoloji

Kaspersky raporu, takip yazılımlardan etkilenen kullanıcı sayısında telaş verici artış ortaya koydu

En son açıklanan Kaspersky State of Stalkerware 2023 raporu, dünya genelinde yaklaşık 31 bin taşınabilir kullanıcının, aile içi tacizcilerin kurbanlarını izlemek için kullandığı zımnî izleme yazılımları olan stalkerware yazılımlarına maruz kaldığını ortaya koydu.

Teknoloji

Kaspersky’nin yaptığı araştırma, kurumsal web uygulamalarında erişim denetimi ve data açığa çıkarma yanlışlarının yaygın olduğunu ortaya koyuyor!

Kaspersky Security Assessment uzmanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, şirket içinde geliştirilen kurumsal web uygulamalarındaki en tehlikeli ve yaygın güvenlik açıklarını belirledi. 2021 ile 2023 ortasında incelenen uygulamaların birçoklarında …

Teknoloji

Samsung Galaxy A55 5G ve Galaxy A35 5G gelişmiş kamera ve güvenlik özellikleri ile birlikte geliyor

Samsung Electronics, en son taşınabilir inovasyonları herkes için erişilebilir hale getirme konusundaki kararlılığını yansıtan iki yeni akıllı telefon modeli Galaxy A55 5G ve Galaxy A35 5G’yi tanıttı.