Etiket: Kent

Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki etraf paydaşlarıyla bir ortaya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, etraf konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park’ta bir ortaya geldi.

Gündem

Şadi Özdemir: Tarım alanlarına çivi çaktırmayacağız

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, basın mensuplarıyla bir ortaya gelerek başkanlık misyonunda geçen süreci ve projelerini paylaştı. Kaçak yapılaşma konusunda net hal sergileyeceklerini tabir eden Lider Özdemir, “Tarım alanlarının talan edilmesine müsaade vermeyeceğiz” dedi.

Gündem

Konak’ta Engelliler Haftası’na dansla dikkat çekildi

Engelliler Haftası hasebiyle düzenlenen farkındalık etkinliğinde konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, engellilerin sokağa rahatça çıkabildikleri, kendilerini dışlanmadan, keyifli hissedebildikleri; kentin tüm imkanlarından eşit yararlanabildiği bir kent için yola çıktıklarını vurguladı ve “Konak’ta hiç kimsenin kendini öteki ya da farklı hissetmediği bir hayatı biçimlendirmeye çalışıyoruz

Gündem

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar Nilüfer Belediye Lideri Şadi Özdemir’i ziyaret etti

Devlet eski Bakanı ve iş insanı Cavit Çağlar, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i ziyaret etti. Çağlar, Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Şadi Özdemir’e yeni vazifesinde muvaffakiyetler diledi.

Gündem

Torbalı’da öğrenciler ve emekliler başta olmak üzere vatandaşların hem lezzetli hem de hijyenik yemeklere uygun fiyata ulaşabilmesi için Kent Lokantası projesi hayata geçiriliyor

Ekonomik kriz ve enflasyonun tesirini uygundan uyguna artırdığı bu günlerde Torbalı Belediyesi’nden halkçı bir atılım daha geldi.

Gündem

Antalya’da 2 milyon yazlık çiçek toprakla buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hurma Bitki Üretim Tesisi’nde üretilen 2 milyon yazlık çiçek kenti güzelleştirme çalışmaları kapsamında toprakla buluşturuluyor.

Gündem

Lider Keyifli: Konak’a somut işler yapmaya geldim

İzmir Kent Konseyi’nde düzenlenen Tülay Aktaş İstekli Kuruluşlar Güç Birliği’nin toplantısına katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, beş yıl boyunca Konak’ta hayata geçirecekleri projeleri anlattı ve “Somut işler anlatıyorum zira ben Konak’a somut iş yapmaya geldim” dedi.

Gündem

Efes Antik Kenti’nde başlayan gece müzeciliği uygulamasının hayata geçmesi sebebiyle “Efes Ören Yeri Gece Müzeciliği Lansmanı” düzenlendi

“Tarihin ışığında yeni bir deneyim” mottosuyla hayata geçen uygulama kapsamında Efes Antik Kenti gece müzeciliğinin uygulandığı birinci ören yeri oldu.

Gündem

Bergama Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Bergama Belediye Lideri Dr. Tanju ÇELİK yönetiminde toplanan Mayıs 2024 olağan meclisinde Nisan ayı meclis toplantısına ilişkin tutanakların okunması ve ibrası akabinde başkanlıktan gelen önergeler görüşüldü ve kurullara havale edildi.

Gündem

Edremit Belediyesi’nde Kentsel Tasarım Müdürlüğü kuruldu

Edremit Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapıldı

Gündem

Büyükakın: İşbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz

Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir kent olması için gayret ettiklerini belirten Lider Büyükakın, makamında gerçekleşen birlikteliklerde iş birliği vurgusu yaptı

Ekonomi

Aizanoi Antik Kenti, NFT’lerle geleceğe taşınacak

Türkiye’nin öncü ve yenilikçi dijital varlık borsası ve teknoloji şirketi CoinTR, tarihi MÖ 3 bin yıl öncesine dayanan ve dünyanın birinci borsasının da yer aldığı Aizanoi Antik Kenti’ni bu yıl ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye’nin birinci ve tek kültür mirası fuarı Heritage İstanbul’la yaptığı iş birliğiyle NFT’lerle günümüze ve geleceğe taşıyacak. 

Gündem

Dünyanın en büyük sivil toplum ağlarından biri olan JCI (Junior Chamber International ) tarafından düzenlenen Yaratıcı Liderlik Doruğu Efes Selçuk’ta başladı

26-27-28 Nisan tarihleri ortasında Palm Wings Ephesus Hotel’de gerçekleşen doruğun açılış oturumu hürmet duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Gündem

Jeoloji Şenliği’nin açılışını Lider Tugay yaptı İzmir sarsıntıya bilimin ışığında hazırlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Jeoloji Şenliği -JEOFEST’24 Kültürpark’ta başladı.

Gündem

Ödemiş Belediyesi ve STK işbirliği ile kent estetiğine dokunuşlar

Ödemiş Belediyesi, kenti çağdaş ve estetik görünüme kavuşturmak hedefiyle Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi ile işbirliği yaparak çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında kent merkezindeki orta refüjler ve dört kavşakta peyzaj yenileme ve aydınlatma yapılacak. Kullanılacak bitkiler ise Ödemiş Süs Bitkileri Kooperatifi tarafından hibe edildi.

Gündem

Lider Tugay yeni periyodun birinci İEKKK toplantısında yol haritasını anlattı “İzmir’in kalkınması için çalışacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Uyum Kurulu’nun 126’ncı buluşmasına mesken sahipliği yaptı.

Gündem

Selçuk Efes Kent Belleği’nde 25- 26 Nisan tarihlerinde kıymetli bir tarım çalıştayı düzenlenecek.

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Etraf Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizler, Dönüşümler ve Tarım Siyasetleri, 1830-1880 Çalıştayı’nda periyodun tarihi, toplumsal ve ekonomik yapısı çerçevesinde tarım siyasetleri ve yaşanan krizler masaya yatırılacak.

Gündem

Muğla’nın Gürültü Haritası Çıkartılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’da çevresel gürültüyü azaltarak halkın hayat konforunu yükseltmek hedefiyle kentin stratejik gürültü haritasını oluşturmak ve aksiyon planı hazırlamak için çalışmalara başladı. 

Gündem

Efes Selçuk’ta Çalışmalar Büyükşehir İş Birliği İle Sürat Kazandı

Havaların ısınmasıyla birlikte her yıl olduğu üzere bu yıl da binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak olan Efes Selçuk’ta kent merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yapılan çalışmalar sürat kazandı.

Gündem

Karşıyaka’da En Hoş Balkon Bahçe Yarışı’na müracaatlar başlıyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından 22’nci defa düzenlenecek ‘En Hoş Balkon Bahçe Yarışması’nın müracaatları 22 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

Gündem

Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Küçükçekmece Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Nisan ayı 2. birleşim toplantısı Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Meclis Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılı faaliyet raporu görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir görevi, bir önceki dönem Başkanı Turgay Erdem’den devraldı

His yüklü anların yaşandığı bölüm teslim merasiminde Turgay Fazilet mührü Şadi Özdemir’e vererek vazifesinde muvaffakiyetler diledi.

Gündem

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Kıymetlendirme Merkezi açıldı. Birinci olarak kentin ana arterleri ve inançlı parkların 7/24 aslıyla izleneceği merkez ile birlikte başta; park ihlalleri, alan ihlalleri, şerit ihlalleri, kaldırım ihlalleri, yaya geçidi ihlalleri üzere trafik meseleleri olmak üzere toplu ömür alanlarında yaşanan aksiliklerin son bulması hedefleniyor.

Gündem

Şadi Özdemir: Kentsel dönüşüm bölgesel yapılmalı

Nilüfer Belediye Lider Adayı Şadi Özdemir, İMSİAD’ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm çalışmalarını pahalandıran Özdemir, “Parsel bazlı dönüşüm, yalnızca nüfusu ağırlaştırıyor. Bu, hepimizin sorunu. Kişiselden çok kamu faydasını düşünerek, ortak tahlil üretmeliyiz. Aksi halde nefes alacak alan kalmayacak. Biz, bölgesel dönüşümden yanayız” diye konuştu.