Etiket: Milyon

Enerji

Küresel petrol arzında günlük 200 bin varillik düşüş

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), küresel petrol üretiminin nisanda önceki aya göre günlük yaklaşık 200 bin varil azalarak 102 milyon varile gerilediğini bildirdi.

Ekonomi

TÜED: Kayıt dışıyla etkin mücadele gerekiyor

Türkiyede 1 emekliye 1,5 çalışan düşüyor. Ülkede 15 milyon 351 bin kişi devletten emeklilik, malullük, ölüm aylığı ile dul ve yetim maaşı alırken, 25 milyon 96 bin kişi sigortalı olarak çalışıyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım…

Ekonomi

TL mevduat faizi dengelendi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 3 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre yaklaşık 172 milyar lira azalarak 16 trilyon 149,2 milyar liraya gerilerken faizlerde de bir dengelenme gözlendi. 1-3 aylık mevduat faiz yüzde 68’de dengelendi.

Gündem

Ünlü Şef Refika Birgül, Besin İsrafına Dikkat Çekmek ve Boşa Harcama Demek için Çöp Konteynerine Girdi

Mutfaklarda üstün performanslı eserleriyle sunduğu paklık kadar tasarrufa da odaklanan Türkiye’nin bir numaralı bulaşık deterjanı markası Fairy’nin takviyesiyle yayınlanan görüntülerde Refika Birgül, günlük hayatımızda besinin nasıl israf edildiğine, bunun önüne nasıl geçilebileceğine ve rahmetin ehemmiyetine dikkat çekiyor.

Ekonomi

6 milyon aracın zorunlu trafik sigortası yok

Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre, Türkiye’de trafik sigortası güvencesinde bulunan araç sayısı Mart sonu itibarıyla 23,3 milyonu geçti, sigortalılık oranı yüzde 79,5 olurken 6 milyonu aşkın aracın zorunlu trafik sigortasının bulunmadığı…

Ekonomi

İş Cemiyet Dünyasından Mercedes Marka Meskenlere Ağır İlgi

Hostingi İstek Kalaylı tarafından yapılan lansmana iş,cemiyet dünyasının tanınmış isimleri İstek Kunt,Serap Sarı,Tülin Kartoz, Kadriye Olgar,Meral Çalışıcı,Gamze Özlü,Eylem Öner,Şebnem Demir,Şebnem Akman Balta ve ünlü model Ece Gürsel katıldı.

Gündem

Sarma-Davutlar Barajı’nda gaye yılsonu

Ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanan Manisa Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı şantiye alanını ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, üreticilere sevindirici haberi verdi. Barajı 2024 sonunda bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ekonomi

TL mevduat faizinde sınırlı gerileme

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 26 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 93,6 milyar lira artarak 16 trilyon 321,2 milyar liraya yükselirken faizlerde ılımlı bir düşüş gözlendi. 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9’da yüzde 68,1’e…

Ekonomi

Tüik: Kırmızı et üretimi 2023 yılında %8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton oldu

Kırmızı et üretim kestirimi, Ziraî İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmasından elde edilen demografik bilgilere dayalı olarak belirlenen “Kasaplık Güç Oranı” ile hesaplanan “iç popülasyondan kesilen hayvan sayısı” ile “ithalattan kesilen hayvan sayısı”nın ortalama karkas yükleri ile çarpılması suretiyle elde edilmektedir.

Ekonomi

TEB’den KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk finansman takviyesi

Türk İktisat Bankası (TEB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ortasında 25 milyon Euro fiyatında yeni bir iş birliği mutabakatı imzalandı.

Ekonomi

ABD’de açık iş sayısı 3 yılın en düşük seviyesine indi

ABD’de JOLTS açık iş sayısı martta 8 milyon 488 bine gerileyerek, Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

Ekonomi

Akbank’tan ilk çeyrekte 13,2 milyar konsolide net kâr

Akbank yılın ilk çeyreğinde yüzde 23 artışla 13 milyar 185 milyon TL konsolide net kâr elde etti.

Ekonomi

Tüik: Turizm geliri ve masrafı için revizyon tamamlandı

Turizm İstatistikleri için 2022 yılında gerçekleştirilen revizyonun devamı niteliğinde olan 2024 yılı revizyonu ile Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan günübirlik ziyaretçilere ait bilginin kullanımına başlanmış, ziyaretçilerin kullandıkları hudut kapısı çeşidi (deniz, demir, hava, kara) ayrımında hesaplamalar yapılmış ve örnekleme tasarımı güncellenmiştir.

Ekonomi

Turizm gelirinde artış

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,4 arttı.

Ekonomi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın etkinleri 141,6 milyar TL’ye ulaştı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası yılın birinci üç ayında faallerini bir evvelki yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 38 artırarak 141,6 milyar TL düzeyine taşıdı.

Dünya

Yemen’deki çatışmalar 10. yılına giriyor; 17 milyondan fazla insan sağlık yardımına ihtiyaç duyuyor

Ülke, endişe verici derecede yüksek bir yetersiz beslenme oranıyla karşı karşıya ve 5 yaşın altındaki yaklaşık 2,4 milyon çocuk bodurluk sorunu yaşıyor.

Ekonomi

Yurt içinde ikamet eden 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı

Ekim, Kasım ve Aralık aylarından oluşan IV. çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 9 milyon 616 bin kişi seyahate çıktı. Seyahate çıkanların bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yaptıkları toplam seyahat sayısı bir evvelki yılın tıpkı çeyreğine nazaran %32 artarak 11 milyon 509 bin seyahat olarak gerçekleşti.

Ekonomi

2023 yılında seyahat sayısı pandemi öncesine dönmedi

TÜİK verilerine göre 2023 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 17 artarak 61 milyon 463 bine ulaşan seyahat sayısı 78 milyonun üzerinde gerçekleşen 2019 yılına dönemedi. Dördüncü çeyrekte 9,6 milyon kişi seyahat ederken ortalama harcama 2023’te 7…

Ekonomi

Yerli turistlerin yurt içi seyahat harcamaları arttı

Yerli turistlerin geçen yıl yaptığı seyahat harcamaları, bir önceki yıla göre yüzde 101 artarak 229 milyar 795 milyon 451 bin lira olarak gerçekleşti.

Gündem

118 bin dekar toprağa can suyu geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda çağdaş sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım topraklarından en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri …

Gündem

Bergama Belediye Lideri Dr. Tanju Çelik Gazetecilere Belediye’nin Borcunu ve Gelecek Vizyonunu Paylaştı

Bergama Belediye Lideri Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm lokal gazeteci, radyo ve toplumsal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı.

Sağlık

1 Gün Önce Onaylanmayan Hastane Randevuları Geçersiz Kabul Edilecek !

Sağlık Bakanlığı, MRHS randevularında yaşanan karışıklığın önüne geçmek için bazı önlemler aldı. 

Ekonomi

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı

Yapay zekâ ile gayrimenkul paha hesabı sunan ve bu sayede kullanıcıların inançla gayrimenkul satışı yapmalarına imkân sağlayan Endeksa datalarına nazaran, Türkiye genelinde Mart ayı prestijiyle konut satış fiyatlarında yıllık kıymet artışı yüzde 57 düzeyinde gerçekleşti.

Gündem

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener Nevşehir’de

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, ” Hakkı yenmiş Nevşehirlinin hakkını koruduğu için vazifesinden alınan Rasim Arı’yı tekrar seçtikleri için Nevşehirlilerin karşısında şükranla, izzetle eğiliyorum.” dedi.