Etiket: Prof. Dr.

Sağlık

Otizm Farkındalığını Artırma İsmine Harran Üniversitesi’nden Güçlü Bir Adım: Otizm Paneli

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle ‘Otizm Paneli’ düzenlendi.

Sağlık

Hemşirelik Fakültesinde “Bilimsel Yayın Sürecinde Kolaylaştırıcılar” konuşuldu

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından Araştırma Ekosistemini Güçlendirme Atöylesi-II kapsamında “Bilimsel Yayın Sürecinde Kolaylaştırıcılar” paneli düzenledi.

Gündem

Rektör Prof. Dr. Budak, “İşgalin bir an evvel sona ermesini temenni ediyoruz”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Filistin’de sürdürülen soykırıma dikkat çekmek ve Refah Hudut Kapısı’nın işgali protesto etmek maksadıyla “Filistin Problemi ve Kudüs Davamız” başlıklı konferans düzenlendi.

Eğitim

Harran Üniversitesinde Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Harran Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 2023-2024 eğitim öğretim periyodu ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi.

Ekonomi

11. Milletlerarası İrtibat Günleri başlıyor…

Bu yıl 11. defa düzenlenecek Milletlerarası İrtibat Günleri “Dijital Eşitsizlik ve Data Sömürgeciliği” ana temasıyla yapılacak. 15-17 Mayıs 2024 tarihleri ortasında 3 gün sürecek 11. Milletlerarası Bağlantı Günleri Dijital Eşitsizlik ve Bilgi Sömürgeciliği Sempozyumu’nda 50 oturum gerçekleştirilecek ve 250 bildiri sunulacak.

Eğitim

Geniş bir lisansüstü program yelpazesine sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) adaylar, “DEÜ’de Lisansüstü Eğitime Merhaba – Enstitü Tanıtım Günü” etkinliğinde bir ortaya geldi

DEÜ’nün yüksek lisans ve doktora adaylarına, farklı alanlarda akademik ve mesleksel gelişim fırsatları sunan aktifliğe, öğrenciler ağır ilgi gösterdi.

Eğitim

EÜ İletişim Fakültesinde öğrenciler staj sorunu yaşamayacak

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi, öğrencilerinin zarurî stajlarını problemsiz yapmaları hem de uzman iletişimciler olarak iş dünyasına adım atmaları için gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

Kültür Sanat

Karaman Kitap Günleri Başlıyor

Karaman Belediyesi ’nin bu yıl 4. Defa düzenleyerek klasik hale getirdiği, Karaman Kitap Günleri; Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’ nde, 10-19 Mayıs 2024, saat: 09.00-20.00 ortası Karaman’ daki tüm kitapseverleri Bekliyor!

Eğitim

Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesinde Öğr. Gör. Okan için merasimle merasimi yapıldı

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Usta Yeşilbalkan, EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Betül Avcı, EÜ Ödemiş Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Budak, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Sağlık

Egeli akademisyen Prof. Dr. Yaşa ve takımı yeni bir bakteri tipini literatüre kazandırdı

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Kısmı Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Kolu öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Yaşa ve takımı tarafından Bozdağ bölgesine endemik bir baklagil olan Astragalus flavescens’in kök nodüllerinden simbiyotik azot fiksasyonu yapan yeni bir bakteri tipi keşfedildi.

Gündem

Özbekistan Devlet Sanat ve Kültür Enstitüsünden, EÜ Bağlantı Fakültesine ziyaret

Ege Üniversitesinin milletlerarasılaşma misyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir katkı da Ege Üniversitesi Bağlantı Fakültesinden geldi.

Eğitim

Birol İtimat, “Yapay zekâ, bütün hayatımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek”

Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen “Uluslararası Turan Sinema Festivali” kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, genç iletişimcilerle bir ortaya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Gündem

Rektör Budak’tan; Gaziemir, Ödemiş, Tire ve Bayındır’daki ünitelere ziyaret

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir’in etraf ilçelerinde yer alan akademik üniteleri ziyaret ederek öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Sağlık

1. Ulusal Üsküdar Üniversitesi Sporda Fizyoterapi Sempozyumu gerçekleştirildi Ulusal atletler ‘Sporda fizyoterapi’ nin değerini anlattı

Bu yıl birincisi düzenlenen Ulusal Üsküdar Üniversitesi Sporda Fizyoterapi Sempozyumu, Üsküdar Üniversitesi Np Sıhhat Yerleşkesinde yapıldı. Sempozyuma, fizyoterapi alanının önde gelen isimleri ve farklı alanlardan ulusal sportmenler katıldı.

Eğitim

Rektör Prof. Dr. Budak, “Araştırma Üniversiteleri Dayanak Programı” toplantısına katıldı

Araştırma Üniversiteleri Takviye Programı (ADEP) Kıymetlendirme Toplantısı Hacettepe Üniversitesinin konut sahipliğinde yapıldı.

Eğitim

Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimize Ar-Ge kültürü kazandırıyoruz”

Ege Üniversitesi Karşıyaka Sağlık Bilimleri Fakültesi Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, program kapsamında Sıhhat Bilimleri Fakültesi Akademik Kurulu’na ve Bilim Şenliği’nin açılışına katıldı.

Gündem

EÜ’den “Türkiye İktisadı: Yapısal Meseleler ve Tahlil Önerileri” başlıklı çalıştayı

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Kısmı tarafından 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde İzmir İktisat Kongresi Tarihi Binası’nda “Türkiye İktisadı: Yapısal Meseleler ve Tahlil Önerileri” başlıklı çalıştay düzenlenecek.

Eğitim

Ege Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Yapay Zekâ, dijitalleşme ve büyük bilgi alanlarında yeni programların açılacağı 20 üniversiteden biri Ege Üniversitesi oldu. YÖK’ün aldığı kararlar çerçevesinde EÜ’de Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak. “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı ve “Otonom Sistemler Teknikerliği”, “Oyun Geliştirme ve Programlama” ile “Önyüz Yazılım Geliştirme” ön lisans programları açılacak.

Eğitim

İKÇÜ Akredite Oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) 2023 yılı itibariyle Yükseköğretim Kalite Kurulu  (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil olmasıyla birlikte başlayan süreci muvaffakiyetle tamamladı. 

Eğitim

Egeli akademisyenden iki değerli patent

Prof. Dr. Nazan Tuna Oran’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hem eğitim hem de Ar-Ge faaliyetlerinde kalitesi tescillenmiş bir araştırma kurumu olan üniversitemiz bünyesindeki uzman akademisyenlerimiz bilim dünyasına değerli katkılar sunmaya devam ediyor. 

Sağlık

Egeli bilim takımından çocuklarda sık görülen enfeksiyonların erken teşhis ve tedavisine yönelik proje

Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz, “ Bu proje ile sistemik enfeksiyon kuşkusu olan 1 yaş altı çocuklarda noninvazif tükürük prokalsitonin seviyelerinin çalışılması serum seviyeleri ile karşılaştırılması planlanmaktadır. Bu usul ile enfeksiyonun kaynağının bakteriyel yahut viral kaynaklı olup olmadığı araştırılacak”

Gündem

Prof. Dr. Kadriye Arzum Fazilet Gürsan “COST Bilimsel Komite Üyesi” seçildi

Türkiye’yi, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği (European Cooperation in Science and Technology-COST) kuruluşunda Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Fazilet Gürsan temsil edecek. 

Sağlık

6. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi başladı

‘Kişiler Arası İlişkilerde Pozitif Psikoloji’ temasıyla düzenlenen ve dünya çapında ünlü bilim insanlarının da katılımıyla gerçekleşen kongrede “Terapide

Kültür Sanat

EÜ’de “Kendisi Tatlı, Fonksiyonu Tatlı Şeker Kaşıkları/Elekleri” Söyleşisi

Ege Üniversitesi (EÜ) Etnografya Müzesinde, “Müze Söyleşileri” kapsamında “Kendisi Tatlı, Fonksiyonu Tatlı Şeker Kaşıkları/Elekleri” söyleşisi düzenlendi.