Etiket: Ülke

Gündem

Tüik: Canlı doğan bebek sayısı 958 bin 408 oldu

Canlı doğan bebek sayısı 2023 yılında 958 bin 408 oldu. Canlı doğan bebeklerin %51,3’ü erkek, %48,7’si kız oldu.

Eğitim

Yabancı Uyruklu Öğrenci Eleştirilerine YÖK Yanıt Verdi

Türkiye’ye okumaya gelen yabancı uyruklu öğrenciler tartışma sürüyor. YÖK Başkanı Özvar, yabancı düşmanlığı akımının köklerinin milli olmadığını söyledi. 

Kültür Sanat

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü Akdeniz Üniversitesi’nde çeşitli etkinliklerle kutladı

9 Mayıs Avrupa Günü, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde üniversiteli öğrencilerle birlikte kutlandı.

Ekonomi

Almanya’da şirket iflasları hızlandı

Almanya’da ekonomideki durgunluk ve yüksek faiz maliyetleri dolayısıyla şirket iflasları Nisan’da yüzde 28,5 arttı.

Gündem

Ekrem İmamoğlu’ndan Avrupa’ya İsrail’in Hücumlarını ‘İzleme’ Reaksiyonu: Refah’a Askeri Harekat Başlatmasını Yeniden İzlemekle mi Yetineceğiz?

İBB, AB Türkiye Delegasyonu Başkanlığı ile birlikte ‘Avrupa Günü’ kutlamalarının İstanbul ayağına, kurum tarihinde bir birinci olarak ortak konut sahipliğini yaptı.

Ekonomi

TÜSİAD/Turan: Yapay zeka küresel GSYH’yi yüzde 7 artırabilir

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Küresel Riskler Raporu”nu açıkladı. Turan, yapay zekanın yaygın bir şekilde benimsenmesinin 10 yıl içinde küresel gayrisafi yurt içi hasılayı yüzde 7…

Ekonomi

Abdi İbrahim Memleketler arası Pazarlar Takımına, 3 Üst Seviye Atama

Abdi İbrahim’in Milletlerarası Pazarlar ünitesinde üst seviye atamalar gerçekleştirildi. Aylin İkiz, Milletlerarası Pazarlar Pazarlama Yöneticisi, Djamshid Zakhidov, Özbekistan Ülke Müdürü, Marco Vigna da Abdi Farma Srl, İtalya Genel Müdürü olarak atandı.

Gündem

EÜ, 13 yıl sonra tekrar UTOK’a konut sahipliği yapıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi ve Tarım Topluluğu iş birliğinde gerçekleştirilen 13. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi (UTOK’13) EÜ Ziraat Fakültesi mesken sahipliğinde Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Ekonomi

Bakan Bolat: Dış ticaretteki korumacı anlayış refahı azalttı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son yıllarda salgın, savaş ve gerilimlerden dolayı dış ticarette korumacı bir anlayış olduğunu belirterek, “Bu da dünya ekonomisinin, dünya ticaretinin ilerlemesini, gelişmesini engelliyor ve refahı azaltıyor.” dedi.

Ekonomi

Faal büyüklükte Türkiye’nin halka açık en büyük bankası VakıfBank 70 yaşında

Emanetçisi olduğu bedellerin ışığında, toplumun her kısmı için yenilikçi eser ve hizmetleriyle ülkesinin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunan VakıfBank, 20 milyonu aşan müşterisiyle 70. yaşını kutlamanın memnunluğunu yaşıyor. 

Ekonomi

İTO/Avdagiç: Turizmde yeni konsept ve strateji belirleme zamanı geldi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, turizmde artık yeni bir konsept ve strateji belirlemenin zamanının geldiğini belirterek, “Türkiye orta ve uzun vadede turizmde konseptini, fiyat stratejisini ve hizmetlerini baştan aşağı gözden…

Ekonomi

İKB Grubundan Türkiye’ye 6,3 milyar dolarlık finansman

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubunun, 2024-2026 dönemini düzenleyen Ülke Stratejisi kapsamında Türkiye’deki projelere 6,3 milyar dolarlık finansman sağlayacağını belirterek, “Uygulamaya koyduğumuz ekonomi…

Sağlık

DSÖ ; “Lübnan 1,5 Milyon Suriyeliye Ev Sahipliği Yapıyor”

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr Hanan Balkhy, Lübnan’ın İsrail ile olan güney sınırında düşmanlıkların arttığı bir dönemde geçen hafta Lübnan’ın Beyrut kentine yaptığı 2 günlük ziyareti tamamladı.

Güncel

DSÖ Bölge Direktörü, sağlık sorunları ve sorunları görüşmek üzere İran İslam Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

Dr. Hanan Balkhy, 12-15 Nisan tarihlerinde DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü olarak İran İslam Cumhuriyeti’ne yaptığı ilk resmi ziyareti tamamladı. DSÖ’nün

Ekonomi

UEA Başkanı Birol: Petrol fiyatlarında çok yüksek artış olmaz

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, piyasa temelleri göz önüne alındığında, Orta Doğu’daki gerilime bir ya da birden fazla büyük petrol üreticisi ülke direkt dahil olmadıkça petrol fiyatlarında çok yüksek bir artışın…

Kültür Sanat

Dünya çocukları Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk ve Uçurtma Şenliği kapsamında Antalya’ya gelen konuk ülke çocukları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’i ziyaret etti.

Eğitim

YÖK’ten Uluslararası Öğrenciler Hakkında Açıklama

Yükseköğretim Kurulu, uluslararası öğrenciler hakkında kamuoyunda çıkan haberler üzerine bir açıklama yayımladı. 

Gündem

Lider Cemil Tugay misyonu devraldı “Şehrimize, Atatürk’e borcumuzu ödeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, görevi Tunç Soyer’den devraldı. Merasimde konuşan Tugay, “Bu kente hizmet edebilme fırsatını yakaladık. Bu fırsatı en âlâ formda değerlendireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. CHP’ye, kentimize, Atatürk’e borcumuzu ödeyeceğiz” dedi. Tugay, emek veren herkese de teşekkür etti.

Eğitim

Ankara Üniversitesi Teknokent Yeni Yatırımlarla Büyüyor Yeni Ar-Ge Kuluçka Binasının Temeli Atıldı

Ankara Üniversitesi Teknokent, siber güvenlik başta olmak üzere savunma, havacılık, uzay, sıhhat, besin ve tarım alanlarında AR-GE faaliyetleri yürüten, yazılım ve eser geliştiren firmalara mesken sahipliği yaparak teşebbüs ekosistemine katkı sağlayacak Üçgen Ofis AR-GE Kuluçka Binası’nın inşasına başladı.

Ekonomi

Dış ticaret açığı Şubat’ta yüzde 44,2 azaldı

TÜİK verilerine göre, Şubat ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,2 azalarak 12 milyar 130 milyon dolardan, 6 milyar 771 milyon dolara geriledi. İki aylık dış ticaret açığı 13 milyar dolar oldu.

Gündem

İKÇÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Kuruldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Ticaret ve Sanayi Odasına tescil edilerek sermaye şirketi (A.Ş.) statüsü kazandı.

Ekonomi

Visa Akdeniz Turizm Analizi’ne nazaran son 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu

Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı.

Gündem

Dr. Hulusi Akar’a Harran Üniversitesi’nde Fahri Doktora Payesi Tevdi Edildi

Harran Üniversitesi Senatosu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Ulusal Savunma Kurulu Lideri Dr. Hulusi Akar’a Fahri Doktora evrakı takdim edildi. 

Ekonomi

Misyon Bank Bölgesel Saklama İçin Teknoloji Ortağını Seçti

Misyon Bank, ülke ve bölgemizdeki dijital varlıkların Türkiye’de saklanabilmesi için İsviçre’nin saklama teknolojilerinde pazar başkanı Taurus ile iş birliğine imza attı. Misyon Bank Genel Müdürü Dr. Başkan Halisdemir, iş birliğine ait …