Etiket: Uyku

Sağlık

Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor! Demir eksikliğinde ve gebelikte risk artıyor!

Huzursuz bacak sendromunun her yaşta görülebildiğini, ekseriyetle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile geldiğini anlatan uzmanlar, gece saatlerinde bacaklarda meydana gelen bu huzursuzluk ve hareket gereksiniminin, kişinin uykuya dalmakta zorlanmasına neden olabildiğini söylüyor.

Sağlık

Huzursuz Bacak Sendromu: Uykunuzu Kaçırır, Yaşam Kalitenizi Düşürür!

Huzursuz bacak sendromu, her yaştan insanı etkileyebilen ve özellikle akşam saatlerinde ve gece uyku öncesinde şiddetlenen bir huzursuzluk hissi ile kendini gösteren bir durumdur.

Sağlık

Anneler babalar dikkat, imtihan gerilimi diş sıktırıyor…

LGS ve YKS devri yaklaştıkça çocuklarda ve genç erişkinlerde imtihan tasası artıyor. Gerilim idaresinde biz yetişkinler bile zorlanırken, çocuklar için hayatlarının ilerleyen periyotlarını etkileyecek olan bu birinci adımların atılmasında durum çok daha karmaşık olabiliyor. 

Sağlık

Yaşlılarda ruhsal yeterli oluş için fizikî aktivite şart!

Ruhsal olarak uygun hissedildiğinde bilişsel kapasitenin de daha düzgün kullanabildiğini lisana getiren uzmanlar, fizikî olarak âlâ hissedildiğinde ruhsal olarak da yeterli hissedildiğini söylüyor.

Sağlık

Her 100 şahıstan biri Bipolar bozukluktan muzdarip!

Manik ve depresif periyotları olan Bipolar efektif bozukluğun toplumun yaklaşık yüzde 1’inde görüldüğünü belirten uzmanlar, bozukluğun ortaya çıkışında genetik risk faktörlerinin çok yüksek olduğunu söylüyor.

Sağlık

Çocuklar yatmadan bir saat önce ekranı bırakmalı! Çok bilgisayar ve telefon kullanımı uykuyu olumsuz etkiliyor!

Çocuğun sistemsiz uyku alışkanlıklarının, uyku sistemini olumsuz etkilediğini lisana getiren uzmanlar, çok ışık, duygusal sorunlar ve fizikî rahatsızlıkların çocuğun uykusunu etkileyebileceğini söylüyor.

Sağlık

Deprem Felaketi Uyku Sağlığımızı Bozdu

Ülkemizden yaşadığı deprem felaketi uyku sağlığımızı bozdu.

Sağlık

Sabri Ülker Vakfı’ndan sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için ipuçları

Ramazan ayında bedenin ihtiyaç duyduğu besin ögelerinin sağlanması bağışıklığın desteklenmesi için büyük bir kıymet taşıyor.

Sağlık

Beyin Gelişimi İçin Çocukların Kâfi ve Kaliteli Uyuması Kaide

Uyku, hem çocuklar hem de yetişkinler için fizikî, zihinsel ve duygusal sıhhat açısından son derece değerli bir bahis.

Sağlık

Continental Uyarıyor: Uykusuz Yola Çıkmayın!

Continental, Dünya Uyku Günü’nde tüm şoförleri uykusuzluğun neden olduğu kazalar konusunda uyarıyor.

Sağlık

Sabahları Sıkıntı Uyanmak, Depresyon Belirtisi Olabilir

Sağlıklı bir uyku tertibi; hem bedensel hem de ruhsal düzgünlüğe katkı sağlarken, birebir vakitte iş ve okul omurundaki başarıyı da artırıyor.

Ekonomi

Dünya Uyku Gününde Bonus Yalıtım’dan Hakikat Ses Yalıtımı İçin 10 Altın Teklif

2018 yılından bu yana yeni binalarda zarurî olan Ses Yalıtımı, insan sıhhati açısından ehemmiyeti tartışılmaz olan uyku sıhhati için de büyük kıymet taşıyor.

Güncel

Kirazın Mucizevi Faydaları: Sağlığınız İçin Bir Şifa Kaynağı

Kirazın kalp sağlığını koruyan, uyku kalitesini artıran, antioksidan gücüyle gençleştiren ve kilo vermede yardımcı olacak mucizevi faydalarını keşfedin.

Güncel

Vişnenin Mucizevi Gücü: Sağlığınıza Etkileyici Faydaları

Vişnenin sağlığa etkileyici faydalarını keşfedin: Uyku kalitesini artırır, kas ağrılarına doğal çözüm sunar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve yaşlanma karşıtı etkilere sahiptir.

Teknoloji

Yeni Samsung Galaxy Fit3 ile Motivasyonunuzu Koruyun ve Olabildiğinizin En Güzeli Olun

Yesyeni dizayna sahip yeni Galaxy Fit3 ile kullanıcılar, daha akıllı idmanlar yapıyor, beden zindelikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyor ve gelişmiş kontaklı tecrübelerin keyfini çıkarıyor. Samsung, sağlıklı ömür takibi tecrübesi sunan …