1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. Cemil Meriç öğrencilerinden süper performans

Cemil Meriç öğrencilerinden süper performans

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

cemil meric ogrencilerinden super performans 0 1hCj94k4

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktifliği kapsamında Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezi’nin özel ihtiyaçlı öğrencileri tiyatro gösterimi düzenledi. Her geçen gün şahsî gelişimine katkıda bulunan eğitimler alan 17 öğrenci artık kendi durumlarını söz edecek düzeye geldi. Bu kapsamda takımı özel ihtiyaçlı bireylerden oluşan “uzat elini” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Tiyatroya Büyükşehir Belediyesi Bakanı Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ufuk Koçak, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Elif Karagün, Başiskele Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Kahraman Aytekin, Kağıtspor İzci Kümesi, Kızılay İzmit ve Kartepe temsilcileri, Yeşilay İzmit ile Mürüvvet Evyap Özel Eğitim Okulu temsilcileri katıldı. 

 

ÖZEL BİREYLERDEN GÖZ DOLDURAN PERFORMANS

Engelsiz Hayat Merkezinde eğitim gören özel ihtiyaçlı bireylerden tiyatro kümesinde yer alan öğrenciler, tiyatro eğitimcisi İbrahim Şahin’in hazırladığı “uzat elini” isimli tiyatro oyununa 8 ay boyunca özverili bir halde çalıştı. Öğrenciler aldıkları eğitimler doğrultusunda Engelliler Haftası kapsamında SDKM sahnesinde unutulmaz bir tiyatro gösterimi sundu. Cemil Meriç Manisiz Hayatlar Merkezinde müzik, vücut eğitimi, el sanatları, seramik, kıymetler eğitimi, akademik kıymetler, bahçecilik, ferdi eğitim, mutfak atölyesi, bağımsız hayat atölyelerinde eğitim alan öğrenciler kendi hislerini söz edebilecek düzeye geldi. Öğrenciler kendi hislerini anlatan müzikal tiyatroda sergiledikleri mükemmel performansla göz doldurdu.

FEDAKÂRLIK VE ÖZVERİ

Tiyatro gösterisine katılan Figen Büyükakın, eğitimciliğin elini taşın altına koymaktan korkmayarak fedakârca yapılması gereken bir meslek olduğuna dikkat çekti. Figen Büyükakın, “Çözülemeyecek hiçbir sorun yok, kâfi ki uzatılan eli fedakârca tutmaya çalışalım. Uzatılan elleri tutmazsak başıma gelen akıbetlerden kendimizi kurtaramayız. Cemil Meriç Ömür Merkezi bir örnek, biz en güzel öğretmenlerimizle yola devam ediyoruz. Ben bugün kendimi özel bir bireyin annesi olduğum için şanslı hissediyorum. Biz her türlü zorlukla uğraş etmek zorunda olan anneleriz ama öbür dünyada mükâfatlandırılacağımızı düşünerek, bu dünyada ödüllendirilmiş anneleriz. Özel birey annelerine sesleniyorum lütfen vazgeçmeyin çocuğunuzdan, biz vazgeçmiyoruz. Cemil Meriç Hayat Merkezi öğretmenlerimizin gösterdikleri fedakârlıkla çözülemeyecek hiçbir sorun yok” diyerek hislerini tabir etti. Daha sonra özel öğrencilere özveriyle tiyatro eğitimi veren emekli Devlet Tiyatro Sanatkarı İbrahim Şahin’e ikramını takdim etti.   

 

ŞAHİN: ONLAR BANA İNSANLIĞI ÖĞRETİYOR

Özel öğrencilere 8 ay boyunca özel bir eğitim veren Şahin konuşmasında Cemil Meriç Hayat Merkezi öğrencilerinin kendisine çok şey öğrettiğinden bahsetti. Şahin, “Ben onlarla öğreniyorum. Onlar bana daha çok şey öğretiyor, insan olmayı öğretiyor. Bir an olsun uzattığınız el sizi öbür yerlere taşıyor. Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezi çok öteki bir yer, birinci gittiğinizde size güzel geldiniz derken yüzünüze bakmazlarsa yanlış anlamayın. Öğretmenlerimiz pür dikkat öğrencilerimizle ilgileniyorlar. Mesleği bu özveriyle gerçekleştirme biçimi bile bana çok şey öğretiyor. Bu bakımdan yol açan önderlik eden Büyükşehir Belediye Liderimize ve burada çalışanlara, yöneticilere ve herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cemil Meriç öğrencilerinden süper performans
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir