Etiket: Eğitim

Sağlık

Otizm Farkındalığını Artırma İsmine Harran Üniversitesi’nden Güçlü Bir Adım: Otizm Paneli

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle ‘Otizm Paneli’ düzenlendi.

Spor

İnegöl Protokolü Engelliler İçin Alana Çıktı

İnegöl Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Manisiz Toplumsal Hayat Merkezi ve Özel Eğitim Okulları iştirakiyle “Engelsiz Kalpler Futsal Turnuvası” düzenledi. Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban da engelliler için düzenlenen tertipte alana çıktı. Aktiflikte renkli manzaralar yaşandı.

Kültür Sanat

Cemil Meriç öğrencilerinden süper performans

Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Manisiz Ömür Merkezi’nde eğitim alan özel ihtiyaçlı öğrenciler “tut elini” tiyatro gösterisiyle duygulandırdı

Gündem

Gençlerin Her Adımında Akbank Yanlarında

Eğitimden girişimciliğe, sanattan gönüllülüğe kadar geniş bir çerçevede gençler için projeler üreten Akbank, onları her alanda desteklemeye ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri için yol arkadaşlığı yapmaya devam ediyor.

Sağlık

Dr. Schär “Çölyak Farkındalık Haftasını” çölyaklılar, dernekler ve vakıflarla dayanışma içinde kutladı

Glutensiz besin dalının önderi Dr. Schär, Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftasını çölyak dernekleri, vakıflar ve çölyaklılar ile birlikte kutladı. 9-15 Mayıs tarihleri ortasında Çölyakla Dernekleri, Çölyak Vakfı ve ESEV tarafından düzenlenen etkinliklere sponsor olan Dr. Schär, bu yıl üçüncüsü düzenlenen sertifikalı diyetisyen eğitimlerini de başlattı.

Spor

Küçükçekmece’de Özel Yetenek İmtihanları Hazırlık Kurslarında Büyük Muvaffakiyet

Küçükçekmece Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği unsuruyla fiyatsız sürdürdüğü Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Vücut Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) ve Spor Liselerine hazırlık kurslarıyla gençlerin yüzünü güldürüyor.

Eğitim

Ortaokul Öğretmenleri İçin Teknoloji Takviyeli Platform

İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘DeThink’ projesi kapsamında oluşturulan teknoloji dayanaklı platform, ortaokul öğretmenlerinin kullanımına sunuldu.

Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay: “Gençlere takviyemizi artırarak sürdüreceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi öncülüğünde ve muharrir Abbas Güçlü moderatörlüğünde düzenlenen “Mesleki Eğitim Zirvesi”ne katıldı.

Eğitim

Lokomotif Çocuk Köyü birinci mezunlarını verdi

Büyükşehir’in “Mutlu Çocuk Memnun Şehir” sloganıyla hayata geçirdiği Lokomotif Çocuk Köyü birinci mezunlarını verdi

Eğitim

Gedik Yatırım’ın öğrencilere ikram ettiği üçüncü kütüphane Kayseri’de açıldı

Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen kuruluşlarından olan Gedik Yatırım, geçen yıl başlattığı ‘Bir Kitap Bin Dünya’ projesi kapsamında üçüncü kütüphanesini Kayseri Melikgazi Bahçelievler Ortaokulu’nda açtı.

Eğitim

Öğretmene Şiddet Yasası Neyi İçeriyor ? Oktugan’a Başsağlığı

Okul müdürü İbrahim Okutgan’ın öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından Öğretmene şiddet yasası gündeme geldi.

Gündem

Trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Erkan Şahin için anma merasimi

8 Mayıs Çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Göynük Atatürk İlkokulu Müdürü Erkan Şahin için okulda anma merasimi düzenlendi.

Eğitim

Geniş bir lisansüstü program yelpazesine sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) adaylar, “DEÜ’de Lisansüstü Eğitime Merhaba – Enstitü Tanıtım Günü” etkinliğinde bir ortaya geldi

DEÜ’nün yüksek lisans ve doktora adaylarına, farklı alanlarda akademik ve mesleksel gelişim fırsatları sunan aktifliğe, öğrenciler ağır ilgi gösterdi.

Eğitim

Yenişehir Belediyesinin atölye temelli eğitimleri devam ediyor

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’deki bir birinci olarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi dâhil birçok eğitim projesini yürüttüğü Yenişehir Belediyesi Akademi’de çocukların yanında olmaya devam ediyor.

Eğitim

Çankaya Belediyesi bayanlara E-ticaret eğitimi dayanağı de veriyor

Çankaya Belediyesi, toplumsal belediyecilik anlayışı ile işsizliğe tahlil emelli hayata geçirdiği İş ve İstihdam Merkezinde kurs gören bayanlara E-ticaret eğitimi takviyesi de veriyor.

Gündem

Lider İbrahim Sandıkçı: “Öğrencilerimize yıllık 28 milyon Türk lirası takviye sağlıyoruz”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, eğitime yönelik dayanakları ağır bir formda sürdürdüklerini söz ederek, seçkin projelerle ilçedeki öğrencilere yıllık 28 milyon Türk lirası fiyatında dayanak sağladıklarını belirtti.

Eğitim

Büyükşehir İtfaiyesinden Ege Profil çalışanına eğitim

Büyükşehir İtfaiyesi tarafından Kartepe’deki Ege Profilin acil durum takımlarına eğitim verildi.

Ekonomi

Kiraz hasat şenliğine gençler güç kattı

Kuzey Yarım Kürenin birinci kirazını üreten Manisa-İzmir çizgisinde kiraz hasat coşkusu yaşanıyor. 60 bin tonu aşan kiraz varlığıyla Türkiye’nin en kıymetli kiraz üretim merkezlerinden olan İzmir Kemalpaşa’da, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği “Kiraz Hasat Şenliği” düzenledi.

Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstifa mı Etti ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifa ettiği haberleri gündem oldu. 

Kültür Sanat

Çankaya Meskenleri Yıl Sonu Sergileri” Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ziyaretiyle sona erdi

Zübeyde Hanım Toplumsal Tesisinde gerçekleşen stant, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Eğitim

Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı 24 Haziran’da Başlıyor

Bu yıl 10. sefer düzenlenen UniChallenge+ üniversitelilerin dijital pazarlama bağlantısı kesiminde iş bulmalarını kolaylaştırıyor

Eğitim

Öğretmenler İş Bıraktı! MEB Önünde Protestolar Var

İstanbul’da bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi eğitimcilerin sert tepkisine neden oldu. Okullardaki şiddeti protesto eden öğretmenler bugün (10 Mayıs) iş bıraktı. 

Eğitim

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı 26 Mayıs’ta, 41 vilayette yapılacak

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, Türkiye’nin 41 vilayetinde düzenlenecek. İmtihan için son müracaat tarihi ise 20 Mayıs 2024.

Eğitim

Gastro Gençler, İstanbul’da akademik eğitim aldı

Antikkapı A.Ş.’nin konut sahipliğinde düzenlenen Gastro Genç’te dereceye giren 9 öğrenci İstanbul’daki Mutfak Sanatları Akademisi’nde eğitim aldı