1. Haberler
  2. Gündem
  3. Edremit Belediyesi, uçkunla gayrette seferberlik başlattı

Edremit Belediyesi, uçkunla gayrette seferberlik başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

edremit belediyesi uckunla gayrette seferberlik baslatti 0

Edremit Belediyesi, yaz mevsimi öncesinde uçkunla uğraşta büyük bir seferberlik başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın göreve başladıktan sonra birinci talimatlarından olan çaba kapsamında, kentin çeşitli bölgelerinde ağırlaşan uçkun ve öteki zararlıların üremesini engellemek için kararlı bir şekilde çalışıyor.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş göreve başladıktan sonra birinci olarak kabristanlıkların bakımı, kentin pak tutulması ve sinekle uğraş konusunda takımlara talimat verdi. Lider Ertaş’ın talimatı sonrasında uçkunlarla çabanın tesirli bir formda yürütülmesi için alanda çalışmalarını hızlandıran gruplar, bilhassa su birikintisi potansiyeli taşıyan alanlarda larva ilaçlaması yapıyor. Sazlıklar, ağır otluk bölgeler ve çöp konteynerleri üzere potansiyel üreme alanları öncelikli olarak ilaçlanıyor.

Belediye yetkilileri, vatandaşların da bu çabaya takviye olmalarını ve konutlarının yakınında su birikintileri oluşturmamalarını değerle vurguluyor. Balkonlarda, bahçelerde yahut meskenlerin önünde bulunan su birikintilerinin nizamlı olarak temizlenmesi ve değiştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, “Edremitlimizin her alanda yaşanabilir bir kent olması, pak bir etraf,  temiz bir kent ve en kıymetlisi vatandaşlarımızın sıhhati ve konforu için çalışmalara süratli bir halde devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edremit Belediyesi, uçkunla gayrette seferberlik başlattı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir