Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’e tebrik ziyaretinde bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ekrem imamoglu catalca belediye baskani erhan guzele tebrik ziyaretinde bulundu 0
Çok kıymetli bir sorumluluğun evresinde vazife yapacaksınız. Tabiri caizse yapacağımız çok uygun şeylerle ve yapmayacağımız makus şeylerle, tarihe geçmenin bir aşamasındayız” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2024 mahallî seçimlerinden muvaffakiyetle çıkan Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’e tebrik ziyaretinde bulundu. Hoş tarafından makam odasında ağırlanan İmamoğlu, “Erhan Liderimizin seçilmesinden dolayı büyük memnunluk duyduk. Ben de kendisini uzun yıllardır tanıyorum. İşine sadakatle sarılacağına olan itimadım tamdı. Bu kapsamda, Çatalca halkının da yüksek teveccühünü alarak bu türlü bir vazifeye gelmiş olması, bana nazaran hem Çatalca için hem de İstanbul’umuzun ilçelerinin genelinde yaratılacak bir senkronize çalışma ismine, hoş bir sonuç oldu” dedi.

“BURADA TEK İSTİKAMETLİ, ÇOK KAPALI BİR 5 YIL YAŞANDI BİZE KARŞI”

Güzel’in hatırlatması üzerine, İBB ve Çatalca’nın birinci sefer tıpkı siyasi anlayışa sahip takımlarca yönetileceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Aslında biz, geçtiğimiz 5 yılda her ilçemizde çok eşit tutumlarla iş üretme kabiliyetini ortaya koymak istedik. Fakat burada tek istikametli, çok kapalı bir 5 yıl yaşandı bize karşı. En azından ben, Çatalca’ya tekraren gelmiş olmama karşın, bir kere de ziyaret etmiş olmama karşın, davetimizde, açılışımızda, şantiye seyahatimizde ya da bir köyleri dolaşmamızda ya da tarımla ilgili dağıtımlar yaptığımızda, hiçbir vakit bir belediye liderinin eşlik ettiğini yaşamadı. Bu, beni çok üzdü. Zira ben, bu coğrafyanın insanıyım ve bu coğrafyada beşerlerle çok iç içe, neredeyse 35 yılı geçmiş bir beşerim. Bu beni üzdü açıkçası. Lakin sonuçta ‘hayırlısı olsun’ diyelim. Biz her yere eşit hizmet konusunda hassasız. Burada da ona çok dikkat ettik. Ama bu türlü çok paydaş olamıyorsanız, bu zorluyor yapacağınız işleri. Artık inşallah sizinle birlikte, köy köy hem ilçemizin merkezi hem genel manada Çatalca’nın taleplerine çok hassas bir devri daha yöneteceğiz ve çok başarılı olacağımıza inanıyorum” biçiminde konuştu.

“ÖRNEK KÖY ÇALIŞMAMIZI BURADA DA ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

“Bu 5 yıl, birkaç tarafıyla Çatalca açısından önemli” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Uyumlu çalışmanın burada yaratacağı olumlu ivme, iki kent merkezinin bilhassa daha kimlikli ve daha nitelikli bir biçimde, yani İstanbul’un bir biblosu üzere kendini hissettiren bir kadro güzelleştirme, tasarım, yeni birtakım yapıların buraya kazandırılması, kültüre, sanata hatta tarihine dair bunlar, çok kimlikli bir Çatalca merkezini var edeceğimizi ve bu manada güçlü bir çalışma ortaya koyacağımızı söz ederek, önemsiyorum bu mevzuyu. İkinci bahis; Çatalca’nın çok yaygın bir yapısı var. Bunun da içinde köy merkezleri var. Tıpkı vakitte tarım alanları var. Ziraî gelişim var. Ormanlar var. Hayvancılık var. Bütün bu taraflarıyla, tarım, hayvancılık, orman taraflarıyla, köyde olan ve üreten insanların üretimlerinin daha üst düzeyde desteklenmesi ve bu üst düzeyde takviyelerle o insanların tıpkı vakitte İstanbullunun da cazibe merkezleri olmasını sağlamak. Örnek köy çalışmamızı tahminen daha güçlü bir halde burada şekillendirme tutkusunu süratle gerçekleştirmek istiyoruz. O bakımdan kırsalın da bir gelişme planı olarak, İstanbul’un geleceğinde var olmasını sağlamamız lazım.”

“İSTANBUL’UN GELECEK PROJEKSİYONUNU TEHDİT EDEN HUSUSLAR…”

Üçüncü hususun da Çatalca ve Arnavutköy ilçelerini kapsadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Başta ‘kanal’ sorunu olmak üzere, Terkos Gölü ve etrafı ve başka köylerimizdeki birtakım kaçak yapılaşmalar ya da ağır bir imar çalışması İstanbul’un gelecek projeksiyonunu bence çok tehdit eden konular. Bu kapsamda da ihtimamlı bir 1/100.000’lik plan çalışmasında Çatalca, bizim en hassas, en üzerine titrediğimiz yerlerden biri olmalı. Bu bilhassa arazi büyüklüğü açısından Çatalca, Silivri, Eyüpsultan, Arnavutköy; karşıda Şile, Pendik üzere bu alanlarda çok hassas bir sürecin yönetilmesini istiyoruz. Bu taraflarıyla değerli bir makamdasınız Başkanım. Sizinle iş birliği yapan ve çalışan tüm meclis üyesi arkadaşlarımız ve siyasi yol arkadaşlarımız çok değerli bir sorumluluğun evresinde misyon yapacaksınız. Tabiri caizse yapacağımız çok uygun şeylerle ve yapmayacağımız berbat şeylerle, tarihe geçmenin bir kademesindeyiz. Bu istikametiyle, iş birliğinden emin olduğum yol arkadaşım Erhan Hoş olarak hem çok başarılı olmanı diliyor hem de olacağına inanıyorum. Size ve bütün yol arkadaşlarınıza, bütüncül olarak ve de Çatalca halkına bu 5 yılda başarılı bir hizmet periyodu diliyorum” dedi.

GÜZEL: SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIM

Güzel de İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle lisana getirdi:

“Sizleri burada belediye başkanı olarak ağırlamak gerçekten benim için çok gurur verici. Halk da bir irade kullandı ve bu iradeyle birlikte, Çatalca’da ben belediye başkanı oldum. İstanbul’da da onlardan istediğim üç tane oy vardı. Birincisi; size oy vermelerini istedim. İkincisi; güçlü bir meclis yapısı kurabilmek ismine, meclis üyelerimiz için oy istedim.  Bir de Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca Belediye Lider adayı olarak, kendime oy istemiştim. Biz vatandaşlarımızdan, hemşehrilerimizden ne istediysek, vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bize dolu dolu oy verdi. Beni buraya belediye başkanı olarak layık gördüler. Ben, gurur doluyum. Çok memnunum. Bundan sonraki süreçte, Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk belediye başkanı olarak, tarihi bir sorumluluğumuz var. Bunun da farkındayım. Meclis üyesi arkadaşlarımız, lider yardımcısı arkadaşlarımız, buradaki bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle Çatalca Belediyesi, birinci kez tıpkı siyasi iklim içerisinde bir vazife aldı bu periyot. Ben, onun Çatalca için çok güzel olacağına ve sizlerle birlikte büyük bir ahenk içerisinde çok hoş işler yapacağımıza inancım tam.”

ÇATALCA’NIN SİMGESİ ERGUVAN AĞACINI BİRLİKTE DİKTİLER

Konuşmaların akabinde İmamoğlu ve Hoş, Çatalca’nın simgesi olan bir erguvan ağacını, belediye başkanlık binasının bahçesine birlikte dikip, can suyunu verdi. Tebrik ziyareti ve ağaç dikiminin akabinde, İmamoğlu ve Hoş, kurum kurmaylarının karşılıklı iştirakiyle, Çatalca’nın problemlerine ve tahlil yollarına dönük, ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel’e tebrik ziyaretinde bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir