1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ericsson ConsumerLab Raporu: Türkiye’de Sabit Kablosuz Erişim Güçlü Bir Tercih

Ericsson ConsumerLab Raporu: Türkiye’de Sabit Kablosuz Erişim Güçlü Bir Tercih

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ericsson consumerlab raporu turkiyede sabit kablosuz erisim guclu bir tercih 0 1jLqMa95

Ericsson (NASDAQ: ERIC), tüketicilerin Sabit Kablosuz Erişim (FWA) algılarına ait araştırma sonuçlarını ortaya koyan en son ConsumerLab Raporu’nu yayınladı.

Türkiye dahil 19 ülkeyi kapsayan ve 1,2 milyar bireyin yaşadığı 370 milyon haneyi temsil eden Ericsson ConsumerLab araştırmasının bulguları, bir irtibat seçeneği olarak Sabit Kablosuz Erişim (FWA) ile ilgili gelişen tüketici seçimleri ve algıları hakkında çeşitli ve kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.

Araştırma, servis sağlayıcılara Sabit Kablosuz Erişim büyümesini yakalamak için hanelerin gereksinim duydukları farklı irtibat tahlilleri konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Ayrıyeten, FWA’nın tesirli bir formda uygulanması için farklı pozisyonlandırma stratejileri öneriyor.

Araştırma, Türkiye’de 100’ü etkin olarak Sabit Kablosuz Erişim kullanıcısı olmak üzere, 1.000 hane temsilcisinin iştirakiyle gerçekleştirildi. Anket, yapılan hanelerde yaşayan toplam 50 milyonluk bir nüfusu temsil ediyor. 

Türkiye’deki bulgular, bir eğilim değişikliği olduğunu ve FWA’in internet erişimi için birincil tercih haline geldiğini belirtiyor.  10 haneden 8’i FWA’yi daha evvel kullandıkları irtibat hizmetinin yerine tercih ediyor. Bu irtibat hizmetinin getirdiği gelişmiş yetenekler, güzel ve muteber bir internet teması sağladığı görüşünü de desteklemektedir. Bu sayede haneler daha yeterli bir internet kontağının keyfini çıkarabilirler. Ayrıca, araştırmada FWA’in şebeke perfomansı açısından fiberle tıpkı seviyede olduğu belirtilmektedir. 

Ericsson Orta Doğu ve Afrika Lider Yardımcısı ve Türkiye Başkanı Işıl Yalçın şunları söyledi: “Son Ericsson ConsumerLab Raporu, Türkiye’deki 12 milyon hanedeki kullanıcıların durumunu temsil ediyor. Sabit Kablosuz Erişimin (FWA) uygun maliyetli, esnek, kolay kurulan ve süratli ilişki sağlayan özellikleri ile öne çıkmaktadır. Gerçekten bu aktüel raporun bulguları, Türkiye’de hanelerin yüksek süratli genişbant ve kolaylık açısından FWA’i tercih ettiğini doğruluyor.”

ConsumerLab Başkanı Jasmeet Singh Sethi ise şunları söyledi: “Raporda her 2 haneden 1’i  FWA’e ilgi duyduğunu belirtiliyor. Rapor, FWA pazarının yüksek büyüme potansiyelini araştırıyor ve Amerika Birleşik Devletleri pazarının ötesinde bile FWA’i seçen hanelerin evvelki geniş bant irtibatlarına gereksinim duymadıklarını gösteriyor.” 

Ericsson ConsumerLab raporunun hane halkı görüşüne dair ayrıntıları incelemek için linki ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ericsson ConsumerLab Raporu: Türkiye’de Sabit Kablosuz Erişim Güçlü Bir Tercih
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir