Etiket: Türkiye

Ekonomi

Ericsson ConsumerLab Raporu: Türkiye’de Sabit Kablosuz Erişim Güçlü Bir Tercih

Türkiye’de 10 haneden 8’i Sabit Kablosuz Erişimi (FWA) daha evvel kullandıkları kontağın yerine kullanmayı tercih ediyor

Ekonomi

ABD’nin Türk çeliğine dair tarifelerinde değişiklik öngörülmüyor

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, önümüzdeki dönemde de çelik sektörüne dair gümrük tarifelerinin aynı şekilde devam edeceğine işaret etti.

Ekonomi

Alstom, Yeni Türkiye Genel Müdürü Kerem Bugay ile Ülkedeki Faaliyetlerini Güçlendirme Konusundaki Kararlılığını Sürdürüyor

Alstom, Türkiye’deki faaliyetlerini güçlendirme konusundaki kararlılığını pekiştirerek Kerem Bugay’ı Alstom Türkiye Genel Müdürü olarak atadı.

Ekonomi

Şimşek: Vize serbestisi için işbirliği artmalı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisi getirilmesi, enerji güvenliği, göç ve üçüncü ülkelerde iş ortaklıkları konularında işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi. Şimşek, AB ve Türkiye’nin…

Ekonomi

İlk çeyrekte büyümeyi yine tüketim sürükledi

Tüketim ve sanayi tarafından gelen yılın ilk çeyreğine ilişkin veriler büyümede tüketiminin katkısının yine ilk sırada olduğunu gösterdi.

Ekonomi

Cem Çamlı EY-Parthenon Türkiye Şirket Ortağı olarak atandı

Cem Çamlı, dünya genelinde kesiminde öncü firmalara strateji danışmanlığı hizmetleri sunan EY-Parthenon’un (EYP) Türkiye ofisine şirket ortağı olarak atandı.

Gündem

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, ikinci devir birebir göreve seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu

Davutoğlu ve beraberindeki heyeti Emirgan’da ağırlayan İmamoğlu, “Umut ederiz toplumun her kesitine, her bireyine yarar veren, İstanbul’da çok güçlü bir mahallî idare muvaffakiyetini ortaya koyan periyot bizlere nasip olur” dedi. Davutoğlu da “Türkiye’de en büyük emanet, İstanbul’dur. İstanbul aşığı, İstanbullu bir hemşehriniz olarak da ne vakit, nasıl bir dayanağa gereksinimimiz olursa, her vakit yanınızdayız” formunda konuştu.

Ekonomi

Tiryaki Agro, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı Üretimi Konusunda Tüpraş’la Tedarik ve Ticaret Mukaveleleri İmzaladı

Tiryaki Agro, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF-Sustainable Aviation Fuel) üretimi için Tüpraş’a hammadde sağlayacak.

Ekonomi

7 başlıkta geçen hafta

Geçen hafta küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası ve Fed’e ilişkin faiz yorumlarını izlerken, Türkiye’de TCMB’nin yıllık enflasyon tahminini iki puan yukarı çektiği enflasyon raporu sunumu, ülkenin risk puanındaki gerileme ve kamuda tasarruf…

Ekonomi

“Yeşil Çelik Zirvesi’ İstanbul’da toplandı

SteelData organizasyonu ile gerçekleştirilen “Yeşil Çelik Zirvesi – Green Steel Summit 2024”te, Türkiye çelik sanayiinde karbonsuzlaşmanın dünya ticaretine etkileri ele alındı. Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) ve Tosyalı Holding Yönetim…

Ekonomi

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar: “MediaMarkt Türkiye olarak kazandığımızı Türkiye’ye yatırmaya, tecrübeyle büyümeye devam edeceğiz.”

Avrupa ve Türkiye’nin 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt 2024 yılı stratejisini ve yatırım planlarını açıkladı.

Ekonomi

Yabancı Konut Alımına Küstü

Yabacıların konut satın alma yoluyla vatandaş olmasınagetirilen düzenleme sonrası konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının hissesi yüzde 1,7’ye kadar geriledi.

Ekonomi

Bloomberg Businessweek Türkiye’nin 29. sayısı çıktı

Bloomberg Businessweek Türkiye’nin son sayısının kapak konusunda Türkiye 2018 kur şoku ve Rahip Brunson krizi dönemi sonrasında başlayan, 2019 Mart seçimleri öncesinde ise tamamen küstüğü yabancı yatırımcı ile yeniden barışıyor.

Spor

2 Milyon Çocuk Decathlon’la Koşacak

Küresel spor markası Decathlon’un isim sponsorluğunda, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) iş birliği ile hayata geçirilen “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışları başladı. Yarışlara Türkiye genelinde 10-14 yaş aralığında 2 milyon çocuğun katılması hedefleniyor.

Ekonomi

Şimşek: Pazartesi günü tasarruf paketi açıklayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TAM’ın tanıtımında ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

VakıfBank’tan ilk çeyrekte 12 milyar 23 milyon lira net kâr

VakıfBank’ın net kârı, 2024’ün ilk çeyreğinde 12 milyar 23 milyon lira oldu.

Ekonomi

İTO Başkanı Avdagiç’ten kur uyarısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyonla mücadelenin çok önemli olduğunu belirterek, “Bu süreçte ihracatçının rekabetçiliğini zora sokacak ve ithalatın cazibesini artıracak kur politikasının oluşturduğu riskleri de yakından…

Ekonomi

FDN Kümesi operasyonel verimlilik için üst seviye yapılanmaya gitti

Dünyanın önde gelen araç kiralama markalarından Europcar ve Goldcar’ın Türkiye temsilciliklerini yürüten FDN Kümesi, bu yılki büyüme ve operasyonel verimlilik amaçları doğrultusunda üst seviye yapılanma gerçekleştirdi.

Teknoloji

Türk işletmeleri, dijital dönüşüm yarışında otomasyon ve yapay zeka ile öne çıkıyor

Türkiye’deki kuruluşlar, İstanbul’da düzenlenen UiPath Yapay Zeka Dayanaklı Otomasyon Tepesi’nde dijital dönüşüm seyahatlerini paylaştı

Ekonomi

S&P Global: Türkiye ekonomisinde sert inişi göz ardı etmiyoruz

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’nin kredi notu hakkında yaptığı değerlendirmede, bir not artışı daha olması için Türkiye’nin net rezervlerine bakacaklarını ve Türkiye ekonomisinde sert iniş senaryosunu “göz ardı etmediklerini”…

Otomobil

Skywell Yeni Hibrit SUV modeli HT-i ile Tekrar Argümanlı

Yüzde yüz elektrikli Skywell modelini Türkiye’de kullanıcılarla buluşturan Ulu Motor, Skywell HT-i modelinin hibrit versiyonunu Temmuz 2024 itibariyle Türkiye’de ön siparişlere açmayı hedefliyor.

Ekonomi

Dünyada dondurma dağıtımında yeşil gücünü kendi üreten birinci marka Algida oldu.

Algida, dünyada kendi güneş gücü santralini kurarak, soğuk hava deposunu ve elektrikli dondurma dağıtım araçlarını kendi ürettiği güçle şarj eden birinci marka oldu.

Gündem

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Trafik Güvenliği Fotoğraf Müsabakasıyla Genç Yetenekleri Ödüllendirdi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından trafik güvenliği şuurunu ve farkındalığı artırmak emeliyle düzenlenen fotoğraf yarışı bu yıl da büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Enerji

Türkiye’de elektrik üretiminde yenilenebilirin payı yüzde 42’ye ulaştı

Küresel elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payı 2023’te ilk kez yüzde 30’u aşarken, Türkiye elektriğinin yüzde 42’sini bu kaynaklardan üreterek küresel ortalamanın üzerine çıktı. Küresel elektrik üretiminde yenilenebilir enerji…