1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Escarus Bir Sefer Daha “Green Bond Principles” İstişare Heyeti’nde Yerini Aldı

Escarus Bir Sefer Daha “Green Bond Principles” İstişare Heyeti’nde Yerini Aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

escarus bir sefer daha green bond principles istisare heyetinde yerini aldi 0 nGQZeZEV
Escarus milletlerarası Green Bold Principles (GBP / Yeşil Tahvil Prensipleri) 2024 Müşavere Konseyi üyeliğine seçildi.

2019 yılında GBP İstişare Kurulu’na Türkiye’den seçilen tek şirket olan Escarus, 2024 yılında üçüncü sefer Türkiye’yi temsil eden tek kurum olarak şuradaki yerini aldı. Stratejik tahlillerle sürdürülebilir yaklaşımların Türk iş dünyasında yaygınlaşmasını hedefleyen uzman bir danışmanlık şirketi olarak GBP İstişare Kurulu’na tekrar seçilmekten memnunluk duyduklarını belirten Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, bu değerli sorumluluğun Escarus’a duyulan inancın bir tescili olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin kalkınma yolcuğunda sürdürülebilirliğin temel prensip haline gelmesi istikametindeki çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Escarus, Green Bond Principles (GBP / Yeşil Tahvil Prensipleri) 2023-2024 Danışma Konseyi üyeliğine üçüncü kere seçildi. Yeşil tahvil ve sürdürülebilir finans dünyasındaki çalışma ve gelişmeler konusunda GBP İcra Kurulu’na görüş veren, sektörel tecrübelerini paylaşan bir yapı olarak vazife yapan küresel tertibin istişare kuruluğu üyeliğine birinci kere 2019 yılında seçilen şirket, 2023- 2024 yılı istişare kurulunda yer alan 45 üyeden biri oldu.

Konuya ait açıklamalarda bulunan Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, “2019 ve 2021 yıllarının akabinde üçüncü defa GBP Müşavere Kurulu’nda yer almanın memnunluğunu yaşıyoruz. Her yıl seçimlerle yenilenen müracaat şurası, gelişmekte olan piyasalarda yeşil ve sürdürülebilir tahvil uygulamalarının çeşitlenmesi konusuna odaklanıyor. Bu doğrultuda biz de Escarus olarak, geniş bir coğrafyayı temsil eden çok sayıda ülke temsilcileri ortasından belirlenen 45 şirketten biri olmayı başardık. Bu takdiri, TSKB’nin 40 yıla yakın vakittir kararlılıkla uyguladığı derin sürdürülebilirlik uzmanlığından beslenerek yenilikçi bir bakış açısıyla sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimize borçluyuz” dedi. Müşavere Kurulu’nda Escarus’u temsilen yer alan Escarus Yöneticisi Melis Bitlis “Kurulda Escarus’a üçüncü defa layık görülen bu misyon şirketimize duyulan inancın de somut bir göstergesi. Önümüzdeki periyotta de ülkemizin düşük karbonlu iktisada geçişini hızlandırmak maksadıyla sürdürülebilir finans dünyasını destekleyerek bu itimadı ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen tüm çabayla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

GBP Müşavere Şurası, global piyasada sürdürülebilir finans alanında pazar farkındalığını ve erişimi artırarak daha fazla etkileşime imkân sağlama rolünü üstleniyor. Üyeler istekli müracaatlar sonucunda, her yıl yenilenebilen bir yıllık devir için İcra Komitesi tarafından seçiliyor. Seçimler, şura üyeleri ve gözlemcilerinin yanı sıra; borsalar, bilgi sağlayıcıları, derecelendirme kuruluşları, dış incelemeciler, hukuk firmaları ve sivil toplum üzere kilit piyasa paydaşlarının istikrarlı bir temsiline dayanıyor. Müracaat Konseyi, GBP İcra Komitesi’ni yeşil ve sürdürülebilir tahvil dünyasındaki yeni gelişmeler ve trendler konusunda bilgilendirme ve yönlendirme misyonunu üstleniyor.  

Escarus (TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş.) Hakkında

2011 yılında faaliyetlerine başlayan Escarus (TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş.), tecrübeli ve profesyonel takımıyla sürdürülebilirlik tahlilleri geliştirerek danışmanlık hizmeti vermek ve dünyada kabul görmüş memleketler arası çevresel ve sürdürülebilir yaklaşımları Türk iş dünyasına entegre etmek üzere kurulmuş bir TSKB iştirakidir. Escarus, TSKB’nin 2000’li yılların başından beri muvaffakiyetle uyguladığı sürdürülebilirlik yaklaşımının bir kültür haline gelmesi ve bu birikimin Türkiye iktisadının sürdürülebilir kalkınmasını desteklemek için paylaşılması maksadıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Escarus, konusunda uzman danışmanlar ve firmalar ile kurduğu paydaşlıklar sayesinde müşterilerinin gereksinimlerine en uygun tahlilleri sunmayı hedefleyen bir şirket olarak faaliyet göstermektedir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Escarus Bir Sefer Daha “Green Bond Principles” İstişare Heyeti’nde Yerini Aldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir