1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ETi, DünyaSaati ile Geleceğe Vakit Kazandırıyor

ETi, DünyaSaati ile Geleceğe Vakit Kazandırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

eti dunyasaati ile gelecege vakit kazandiriyor 0 rp9GEDsc
Sürdürülebilirlik stratejisini tüm iş süreçlerinde yaygınlaştıran ve yıllardır yürüttüğü toplumsal sorumluluk projeleriyle bu alanda farkındalık yaratmayı amaçlayan ETi, WWF’in (Dünya Doğayı Müdafaa Vakfı) önderliğinde tüm dünyada iklim krizi ve tabiat kayıplarına dikkat çekmek hedefiyle gerçekleştirilen “Dünya Saati”ni bu yıl da “Elçi Sponsoru” olarak destekliyor.

Sürdürülebilirliği faaliyetlerinin odağına yerleştiren ve gelecek jenerasyonlara sürdürülebilir bir gelecek bırakabilmek gayesiyle farkındalık kazandırmak ismine çalışmalar yürüten ETi, ülkemizde WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Müdafaa Vakfı) öncülük ettiği “Dünya Saati”ne bu sene de “elçi sponsoru” olarak dayanak veriyor. Dünya Saati kapsamında bu yıl kişisel ve kurumsal katılımcılar dunyasaati adresinden seçtikleri etkinlikler ile dünya için bir saatlerini ayıracak. Böylece 190 ülkeden milyonlarca insanın iştiraki ile dünyanın en büyük saati için dayanak sağlanacak. 

Karbon ayak izini azaltarak, atıkları en aza indirmek ve sorumlu kaynak kullanımını teşvik etmek hedefiyle faaliyetlerine taraf veren ETi, “Dünya Saati Elçi Sponsoru” olarak, bu yıl 30 Mart Cumartesi akşamı 20.30 – 21.30 saatleri ortasında Türkiye’deki Eskişehir İdare Yerleşkesi ve İstanbul’daki çalışma ofislerinin yanı sıra yurt dışında bulunan ETi ofislerinde de ışıklarını kapatmaya hazırlanıyor. ETi böylece 23 Mart’ta, fabrikaları haricindeki tüm binalarında ışıklarını bir saat müddetle kapatarak, Dünya Saati’ne takviye verecek. 

Dünya Saati 18’inci sefer düzenlenecek 

Karbon emisyonlarını azaltacak siyasetleri uygulamadığımız takdirde Dünya 2,5 derece sıcaklık artışına gerçek adım adım yaklaşıyor. WWF’in 2007’den bu yana sürdürdüğü global etkinlik Dünya Saati de iklim krizine dikkat çekmek için dünyanın en büyük etraf hareketi. Bu yıl 18’incisi gerçekleşecek etkinlik kapsamında, dünyanın dört bir yanındaki anıtlar ve kurumlar 20.30 – 21.30 saatleri ortasında dış ışıklarını kapatırken bireyler dünya saati web sitesinden seçecekleri etkinlikler ile Dünya Saati’ne katılabilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ETi, DünyaSaati ile Geleceğe Vakit Kazandırıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir