1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İnternette inançlı belge paylaşımı için 7 ipucu

İnternette inançlı belge paylaşımı için 7 ipucu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

internette inancli belge paylasimi icin 7 ipucu 0 5MaGBHKf
Hayatlarımız giderek daha fazla dijital dünyada yaşanıyor. Bu durum birçok faydayı beraberinde getirirken bizi tıpkı vakitte data hırsızlığı tehdidine de maruz bırakıyor. Hassas, ferdî, tıbbi yahut finansal bilgiler makus adamların eline geçtiğinde dolandırıcılık ve şantaj için kullanılabilir. Dijital güvenlik şirketi ESET internette evrak paylaşımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili tekliflerini paylaştı. 

Dosya paylaşımı için akla pek çok seçenek geliyor. Beşerler ekseriyetle e-posta eklerinin hassas evrakları göndermenin en güzel yolu olduğunu düşünür. Lakin birçok sağlayıcının, alıcıya ulaştığında bir iletisi kesinlikle inançlı hale getirmediğini unuturlar. USB flash şoförleri yahut öbür çıkarılabilir depolama ortamları çevrimiçi transferler için uygun değildir. Potansiyel dezavantajlarla birlikte gelirler. Evrak Transfer Protokolü (FTP) belge paylaşımı için özel olarak üretilmiştir  ancak yerleşik şifrelemeden mahrumdur. P2P, makul evrakları paylaşmak için işe yarayabilir fakat başka tedbirlerin yokluğunda hassas evrakları paylaşmak için çoklukla en uygun seçenek değildir. 

Büyük belgeleri inançlı bir biçimde paylaşmak için 7 ipucu

Uçtan uca şifrelenmiş bulut tabanlı evrak depolama, bilhassa üstteki tahlillerin başarısız olduğu durumlarda birden fazla kişi için uygun bir tahlildir. Hakikat tedbirleri alırsanız, belgelerinizin kilit altında tutulduğu inançlı bir bulut depolama tesisi sağlayabilir. Daha sonra vakit sonlu bir indirme irtibatı sağlayarak belli kullanıcıları bunları görüntülemeye davet edebilirsiniz. Bu, kullanım sırasında belgeleri güncelleyebileceğiniz ve herkesin tıpkı kopyayı görüntüleyebileceği manasına geldiği için değerlidir.  Bununla birlikte, tüm tahliller eşit halde üretilmemiştir ve en önemli güvenlik, kapalılık ve kullanıcı tecrübesi telaşlarını azaltmak için atmanız gereken ek adımlar olabilir. 

  • Uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) seçin: Sırlarınız kaynakta karıştırıldığı ve hedeflenen varış noktasında şifresi çözüldüğü (ve depolanırken şifreli kaldığı) için, E2EE aygıttan aygıta bilgi alışverişi için ülküdür. Bu sayede hem dururken hem de transfer sırasında şifreleme yapılabilir ve sağlayıcı siber hatalılar tarafından amaç alınsa bile bilgileriniz açığa çıkmaz. E2EE bulut belge paylaşım sağlayıcılarının yanı sıra, evraklar üzerinde boyut sonları olmasına karşın E2EE e-posta hizmetleri de mevcuttur.
  • Güvenlik ve kapalılık odaklı bir sağlayıcı seçin. Piyasada çok sayıda alternatif var. Seçeceğiniz sağlayıcının size uygun olduğundan emin olmak için evvelce biraz araştırma yapmanız değerlidir. Kapalılık siyasetlerini okuyun ve datalarınızın nasıl teminat altına alındığını anlayın. 
  • Erişim denetimlerini unutmayın: Güvenliği daha da artırmak, evrakların meraklı gözlerden korunmasını sağlamak gayesiyle güçlü ve eşsiz kimlik bilgileriyle parola muhafazalı olduğundan emin olun. Kimlik avı ve öbür ataklara karşı daha fazla hesap muhafazası için iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) açın. Temasa sahip olanların belgelerinize erişebilmesi için bir paylaşım teması kurun.
  • Zaman hudutlu irtibatlar: Alıcıya gönderdiğiniz indirme ilişkileri için bir son kullanma mühleti belirleyerek evraklarınıza yetkisiz erişim riskini en aza indirebilirsiniz. Kimi sağlayıcılar, daha fazla müdafaa için belgeleri uzaktan silmenize yahut indirildikten sonra erişimi iptal etmenize de imkan tanıyabilir.
  • Halka açık Wi-Fi’de VPN kullanın: Mümkünse, potansiyel olarak inançsız bir halka açık Wi-Fi ağında oturum açtığınızda hassas hesaplara erişmeyin. Bunu yapmak zorundaysanız, rastgele bir trafiği karıştırmak için muteber bir VPN kullandığınızdan emin olun.
  • Büyük belge boyutu dayanağı: Verileri süratli ve kolay bir halde gönderebileceğinizden emin olmak için kısa listenizdeki bulut evrak paylaşım sağlayıcılarının boyut sonlarını denetim edin.
  • Güvenlik yazılımı kullanın: Dosya paylaşım sitelerine gelen irtibatlara (yasal görünseler bile) dikkatli davranmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Güvenlik yazılımı, bu tıp irtibatları yahut indirilen belgeleri berbat emelli yazılımlara karşı tarayacak ve kendi makinenizi irtibatı ele geçirmek yahut gizlice dinlemek için tasarlanmış akınlara karşı inançta tutacaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnternette inançlı belge paylaşımı için 7 ipucu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir