Etiket: Çocuk

Sağlık

Otizm Farkındalığını Artırma İsmine Harran Üniversitesi’nden Güçlü Bir Adım: Otizm Paneli

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle ‘Otizm Paneli’ düzenlendi.

Eğitim

Konak’ta ‘Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

Konak Belediyesi ve AÇEV iş birliğinde sürdürülen ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi, miniklere erken yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor.

Sağlık

Çocuklarda Dental Anksiyete Artıyor

Dental anksiyete, diş tedavisi sırasında duyulacağından kaygı edilen şiddetli ağrılara karşı geliştirilen dehşet, denetim edilemeyen ve birçok vakit diş tedavilerinin uygulanabilirliğini engelleyebilecek seviyede karşımıza çıkan diş tedavisi tasası olarak tanım edilebilir.

Teknoloji

Kadıköy’ün “Kod Kaptanları” Geleceğe Hazırlanıyor

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi bünyesinde devam eden Kodlama Kadrosu Atölyesi’nde teorik ve uygulamalı eğitim alan çocuklar, birinci uygulamalarını tasarlamaya başladı.

Ekonomi

Doğum hızı 1965’ten beri en düşük seviyede

Önceki yıl 1 milyon 35 bin 795 olan canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl ı 958 bin 408 oldu. Canlı doğum sayısı 58 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşirken toplam doğurganlık hızı 1,51 ile nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,10’un altında kaldı.

Kültür Sanat

Selçuklu Belediyesi Bosna Hersek’in Zenica kentinde düzenlenen Çocuk Şenliği’nin final gününde halk oyunları takımıyla sahne aldı

Selçuklu Belediyesi, her yıl Bosna Hersek’in Saraybosna ve Zenica kentlerinde düzenlenen “Türkiye Günleri Çocuk Şenliği”nde yer alarak Konya’yı temsil etti.

Eğitim

Lokomotif Çocuk Köyü birinci mezunlarını verdi

Büyükşehir’in “Mutlu Çocuk Memnun Şehir” sloganıyla hayata geçirdiği Lokomotif Çocuk Köyü birinci mezunlarını verdi

Eğitim

KTO Karataylılar “Her Çocuk Özeldir” Diyerek Eğitimde Dayanışmanın Örneği Oldu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı öğrencileri, Konya İsmil’de bulunan İsmil Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencileri sevindirmek için “Her Çocuk Özeldir” sloganı ile harekete geçti.

Kültür Sanat

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar”ın birinci gösterimini ünlü isimlerle gerçekleştirdi

24 yıldır yurt içi ve yurt dışı şovları ile çocukları fiyatsız olarak tiyatroyla buluşturan ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni özgün oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar” ile küçük izleyicilerini ünlü isimlerle birlikte selamladı.

Gündem

Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi’nde anne ve çocukları bir ortaya getiren Selçuklu Belediyesi, çocuklar ve annelerine unutulmayacak bir Anneler Günü anısı yaşattı

Anne ve çocukların keyifle eğlendiği aktifliğe katılan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da bu eşsiz anlara ortak oldu.

Gündem

Anne Kent merkezlerinde “Anneler Günü” apayrı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan bayanlar için özel nefes alanı olan Anne Kent Merkezlerinde ‘Anneler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı

Gündem

Nevşehir’de down sendromlu Yusuf Tosun için temsili asker cümbüşü düzenlendi. Cümbüş programında, gence asker kınasını Belediye Başkanı Rasim Arı yaktı

Nevşehir’in Cevher Dudayev Mahallesi’nde yaşayan ve asker olma hayali kuran 20 yaşındaki down sendromlu Yusuf Tosun için ailesi temsili asker cümbüş programı düzenledi.

Kültür Sanat

Selçuklu Belediyesi, her yıl Bosna Hersek’in Saraybosna ve Zenica kentlerinde düzenlenen “Türkiye Günleri Çocuk Şenliği”nde

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde bu yıl 2.’si düzenlenen “Türkiye Günleri” aktifliği ve Zenica kentinde düzenlenen “Çocuk Şenliği”nde Selçuklu Belediyesi de stantlarıyla Konya’yı temsil ediyor.

Gündem

LÖSEV LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi Doğum Gününü Kutladı

lk olarak 2000 yılında lösemili çocuklara fiyatsız tedavi hizmetine başlayan ve 2016 yılından bu yana tüm branşlarda hizmet veren LÖSANTE Hastanesi’nin bahçesinde yapılan şenlikte, hastalar, hastane ziyaretçileri, ve gönüllüler doyasıya eğlendi.

Gündem

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın : Memnun annelerle keyifli gelecek inşa ediyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Anneler Günü münasebetiyle yayınladığı iletide keyifli kent Kocaeli ülküsünün ve keyifli ailelerin annenin mutluluğuyla oluştuğunu söyleyerek, “Mutlu annelerle memnun gelecek inşa ediyoruz” dedi.

Kültür Sanat

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni özgün oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar” ile perdelerini açıyor

24 yıldır yurt içi ve yurt dışı şovları ile çocukları fiyatsız olarak fırsat eşitliği içerisinde tiyatroyla buluşturan ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni özgün oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar” ile küçük izleyicilerini selamlamaya hazırlanıyor.

Spor

2 Milyon Çocuk Decathlon’la Koşacak

Küresel spor markası Decathlon’un isim sponsorluğunda, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) iş birliği ile hayata geçirilen “Decathlon Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışları başladı. Yarışlara Türkiye genelinde 10-14 yaş aralığında 2 milyon çocuğun katılması hedefleniyor.

Eğitim

Küçükçekmece’deki Trafik Eğitim Parkı’nda Özel Çocuklara Özel Eğitim

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Trafik ve Birinci Yardım Haftası münasebetiyle kentte yaşayan 20 özel ihtiyaçlı çocuğu konuk etti. Çocuklar, Halkalı Atakent’te bulunan Çocuk Trafik Parkı’nda hem eğlendi hem de trafik kurallarını öğrendi.

Gündem

Ekrem İmamoğlu Odessa kentinin Belediye Başkanı Gennadiy Trukhano’yu makamında ağırladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Şubat 2022’den bu yana savaşı ve yıkımı yaşayan Ukrayna’nın Odessa kentinin Belediye Başkanı Gennadiy Trukhano’yu makamında ağırladı.

Sağlık

Bağışıklama Platformundan Aşı Uyarısı Geldi!

Bağışıklama İçin Güçbirliği Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’de, günümüzde bağışıklama hizmetleri deneyimlerimizle uyumsuzdur ve kazanımlarımız tehlikededir!” denildi. 

Spor

19. İstanbul Yarı Maratonu’nda bağış kampanyaları devam ediyor

29 yıldır çağdaş kuşakların yetişmesi için nitelikli eğitim takviyesi sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 28 Nisan’da düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı.

Sağlık

Aileler uygun bir mesleğin memnunluk getireceğini düşünüyor! Memnunluk varılmak istenen son nokta…

Yapılan araştırmalara nazaran, inşa edilen okul binalarıyla çocukların hayallerindeki okul binalarının tıpkı olmadığını söz eden uzmanlar, çocukların daha çok yeşil alanı olan ve daha çok aktiflik uygulayabilecekleri okulları tercih ettiklerini, ailelerin ise akademik başarısı yüksek çocuklar yetiştirmek istediklerini söylüyor.

Sağlık

Çocuklarda salya akmasının nedeni geniz eti büyümesi! Geniz etinin büyümesi horlamaya da neden oluyor!

Ağızdan su gelmesi yahut salya akması olarak bilinen droolingin daha çok çocuklarda görülen bir rahatsızlık olduğuna dikkat çeken uzmanlar, droolingin nedeninin geniz etinin büyümesi olduğunu söylüyor.

Sağlık

Lösemi Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Değerli Nokta

Dünya genelinde olduğu üzere ülkemizde de çocukluk çağı kanserlerinde başı çeken löseminin son yıllarda görülme sıklığı giderek artıyor.